Trond L.Det lille stedet med det store hjertet

I år har det vært et litt annerledes år for mange av oss. Julefeiringen ble ikke slik man hadde sett for seg. En av de som det har vært mest annerledes for er Vålerenga Vertshus. I år etter år har Vålerenga Vertshus vært det stedet som holdt åpent på selveste julaften slik at de som ikke hadde så mange alternativer hadde ett sted, ett godt og varmt sted der de kunne feire jul og dele juleglede med andre.

Les mer...

Et forferdelig år går mot slutten

Dette har vært et traurig år for alle oss som liker å gå på fotball, eller ishockey, for å se vårt kjøre Vålerenga. Det er ikke bare det at vi har hatt svært liten mulighet til å oppleve kamper fra tribunen, men også pubene våre har hatt svært vanskelige tider med alle restriksjoner som de har vært pålagt.

Les mer...

Hvorfor skal Klanen holde på med holdningsskapende arbeid?

Er det slik at det er kun supportere av norsk fotball som skal drive holdningsskapende arbeid eller må klubbene selv ta ansvar for egne spillere og deres holdninger?

Les mer...

Klanen støtter fotballens kamp mot rasisme

Vi kunne i forrige serierunde se fotballens #stopprasismen-kampanje. Med de siste ukers hendelser friskt i minne er det tydelig at det er behov for å gi klare signaler. Både Kristiansund’s Ahmal Pellegrino og vår egen Ousmane Camara fikk slengt rasistiske tilrop etter seg på kamp. Dette er rett og slett ikke akseptabelt, og Klanen tar sterk avstand fra den slags ytringer.

Les mer...

ØSTBLOKKA - ER NAVNET PÅ SUPPORTERTRIBUNEN

Helt siden Vålerenga Stadion var på tegnebrettet har diskusjonen rast om hva skal vi kalle vår egen supportertribune. Denne har fått sitt lenge etterlengtede navn, og vil fra nå av være kjent som Østblokka

Les mer...

Før Haugesund hjemme

Å møte Haugesund hjemme i dag, med liten supporterstøtte fra tribunen, reduserer hjemmebanefordelen og vi kan se for oss en jevn kamp mot en relativt sterk konkurrent.

Les mer...

Velkledd til seriestart

Klanen har en årelang tradisjon for å ha fete t-skjorter og hettegensere, en tradisjon som har vært litt oversett de siste årene. Nå har vi tatt grep og lanserer en rekke nye motiver som du kan få kjøpt i Sjappa.

Les mer...

Ventetiden er over

Det er sol, det er sommer, det er seriestart. Vi får ikke sett kampene fra vår vante tribuneplass. Seriestart er allikevel ett stort steg i retning av en normal tilværelse. Vi er mange som lengter etter å se våre helter igjen, i ekte kortreist norsk fotball.

Les mer...

En tid med usikkerhet

Korona har på utrolig kort tid tvunget frem endringer som vi bare for noen uker siden ikke kunne ha sett for oss. Mange av oss kjente at det kriblet i bein og armer, forventningsfulle, klar for sluttspill i hockey og oppstart av Eliteserien, bare for å se det teppet bli rasket bort under føttene våre. I stedet ble optimisme byttet ut med usikkerhet og en helt ny virkelighet.

Les mer...

Koronaviruset og situasjonen på våre skjenkesteder

Situasjonen onsdag kveld 11.3.2020 er at Folkehelsa kaller virusutbruddet i Norge en pandemi. I Oslo er det per i dag smittet over 140 personer, den mest tettest befolkede byen i kongeriket.

Les mer...

Pyrodiskusjonen er ikke død

Sesongen 2019 ble avsluttet med pyro-protester over det ganske land. Supportere, representanter fra media og klubber gikk ut og stilte seg på linje med supporterne og ønsket seg lovlig bruk av pyro-effekter. NTF gikk til NFF og sammen gikk de ut og manet til dialog mellom partene.

Les mer...

Hva om vi gjorde noe helt annerledes?

Å holde med Vålerenga er som vi alle vet både ellevill glede og endeløs fortapelse. Dette får vi ikke gjort så mye med, det vil alltid være krefter som ikke finner noe positivt, som vil vente og se. Eller som bare forsikrer seg mot lidelsen som helt sikkert vil komme, ved bare å være negativ til alt, for oddsen viser at i Vålerenga der går alt til syvende og sist til kål og kaos.

Les mer...

På tide og ta nye skritt?

I disse dager jobber Vålerenga med å finne klubbens neste hovedtrener, mediene boltrer seg med å komme opp med stadig nye kandidater som sier seg villige til å trene Vålerenga. Moro lesning, kreative forslag, men mest av alt bare underholdning

Les mer...

Usikkerheten setter inn

Det er duket for trenerbytte i Vålerenga. Ronny Deila har dratt til Trump-land. Vi skriver januar, under tre måneder til seriestart. Usikkerheten tar tak, hva kommer nå, hvem kommer nå. Livet som fotballsupporter er fylt av uforutsette hendelser. Kan vi ha tiltro til prosessen?

Les mer...

Frisk Asker borte med Vertshusbussen

Det er på tide å klatre ut av ribbe tåka, på med tursko og få med deg det klassiske oppgjøret Frisk Asker mot vårt kjære Vålerenga

Les mer...

Vålerenga Vertshus, hjertevarme også på selveste julaften

Du trenger ikke sitte hjemme alene på julaften, du kan ta deg en tur innom Vålerenga Vertshus, der holder de åpent, der tar de godt imot deg.

Les mer...

Klanen redder Vålerenga Vertshus

For noen måneder siden kunne vi se på nettet at hele gården hvor Vålerenga Vertshus holder til ble lagt ut til salg. Siden den dagen har det vært hektisk aktivitet i Klanens styre. Spørsmålene var mange, men de aller fleste handlet om «Hva nå?» og «Hva betyr dette for Vålerenga Vertshus?»

Les mer...

Hvordan ble terminlista vår

I dag kom terminlista, og vi har fått de første 15 kampene, med dato og klokkeslett – så nå kan vi hjelpe deg og planlegge dine aktiviteter 

Les mer...

Nå starter salg av sesongkort på nye Jordal Amfi

Alle Klanens medlemmer får i dag e-post fra Vålerenga Ishockey, med tilbud om å kjøpe sesongkort på nye Jordal Amfi. I denne e-posten er en unik lenke, ønsker du å kjøpe sesongkort så må du klikke på lenke som tar deg inn i Billettservice.

Les mer...

Ronny Deila forlenger med Vålerenga

Vålerenga Fotball Elite har i dag fornyet og forlenget kontrakten med hovedtrener Ronny Deila. Han tar visstnok et solid lønnskutt, men jeg tipper at han ikke er nede på arbeiderlønn av den grunn.

Les mer...

Storeslem på Fotballfesten 2019

Denne uken var Klanen invitert til Fotballfesten 2019, norsk fotball sitt svar på den litt mere kjente Baloon d’Or. Blant priser som Kniksen prisen, årets spiller og årets trener skulle det deles ut pris for beste «supporter historie»

Les mer...

Medlemskap i Klanen 2020

Det er den tiden på året, nå kommer snart fornyelsen av årets viktigste medlemskap. De aller fleste eksisterende medlemmer vil i løpet av noen dager få tilsendt SMS, Vipps eller e-post hvor dere kan fornye deres medlemskap. Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig vil bli med videre.

Les mer...

Velkommen til byen Molde

På søndag skal Vålerenga møte Molde på Vålerenga stadion, og vi kunne ha grudd oss til å møte gullvinneren av årets serie, men det gjør vi ikke. Molde ser vi på kun med forakt, dette gjelder ledere, trenere, spillere, supportere og ganske enkelt borgere av drittstedet.

Les mer...

Gledelige nyheter – Vålerenga senker prisene

Klanen har jobbet sammen med klubben over lengre tid for å bli hørt. Nå er prisene klare for sesongen 2020, og det blir rimeligere å gå på fotballkamp.

Les mer...

Kan tilliten gjenopprettes

Debatten om bruk av pyro på tribunene raser videre, i forrige uke kunne vi lese at administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland sammen med generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF tar initiativ til et møte med representanter for supportere og toppklubber

Les mer...