Hva om vi gjorde noe helt annerledes?

(c) Grydis
(© Grydis)

Å holde med Vålerenga er som vi alle vet både ellevill glede og endeløs fortapelse. Dette får vi ikke gjort så mye med, det vil alltid være krefter som ikke finner noe positivt, som vil vente og se. Eller som bare forsikrer seg mot lidelsen som helt sikkert vil komme, ved bare å være negativ til alt, for oddsen viser at i Vålerenga der går alt til syvende og sist til kål og kaos.

Trenger vi å ha det sånn?

Jeg var misfornøyd med Ronny Deila, jeg var ikke alltid det, når han kom til klubben så var jeg optimist og så for meg at han var rett mann, rett mann til og ta oss til nye høyder. Så gikk det som det gikk, forklaringene til det er sikkert mange og jeg har min forståelse av hva som skjedde.

Ronny Deila signerte forlengelse av sin kontrakt, og mange som hadde håpet at han skulle forsvinne ut ble motløse, så ble vi reddet av amerikanerne og vi måtte på trenerjakt.

Dag Eilev Fagermo er vår mann, han er breial, han er stor i kjeften og han kan irritere på seg gråstein, alt dette irriterte meg noe jævlig når han var i Odd, men når han er vår mann, da kommer jeg til å digge det rått. Vålerenga har alt for lenge vært stillferdig, det ligger i vår natur å være breial, og nå har vi en mann som kan gå foran på det området.

Sist helg var jeg på seminar i regi av Norsk Supporterallianse, og der viste Norsk Toppfotball frem en undersøkelse som viste at det er over 950 000 mennesker som sier at de er interessert i Vålerenga, og allikevel så var vi vitner til tynne rekker på tribunene. Jeg vet at du nå tenker «Vålerenga må begynne å vinne kamper, så kommer folket» - men må det være sånn? Må det være sånn på Supportertribunen?

Kan vi ikke individuelt, og sammen gjøre noe annerledes i år?

Jeg har betalt medlemskap i Klanen for 2020 – har du? Fordi jeg har medlemskap så har jeg også kjøpt sesongkort på Supportertribunen – og det mye billigere enn i fjor, jeg har også kjøpt sesongkort på Jordal Amfi. Logikken min er superenkel, jeg vil ha noen fordeler (som billigere sesongkort) og jeg vil ha TIFO, jeg vil ha Pyro, jeg vil ha Flagg, jeg vil ha bannere i tillegg til synging og stemning på tribunen. Den eneste virkelige garantien jeg har for at det faktisk skjer er at jeg betaler medlemskap, for det er medlemskapet som betaler for de tingene jeg vil ha.

Hvis jeg var en av de 950 000 – som liker Vålerenga, men som hvert år ender opp ed å se kampene i sofakroken, så hadde jeg bidratt med de 250 kronene i medlemskap bare fordi jeg liker å se Vålerenga sine supportere dominere på tribunen.

La oss gjøre dette sammen, spør kompisen din om han eller hun er medlem, legg litt press på hvis svaret er nei, gi vedkommende en klem hvis svaret er ja

Klubben trenger penger! Vi er Vålerenga, intet nytt under den solen

Kjøp sesongkort, kjøp billett – ta deg en tur på sjappa, kjøp deg en genser, husk at alle disse tingene hver for seg har liten betydning, men om vi er mange som faktisk gidder å gjøre disse tingene så blir resultatet så uendelig mye bedre.

Dag Eilev Fagermo viste han han virkelig ville ha jobben som hovedtrener i Vålerenga, han ser det som den kuleste jobben i Skandinavia – kan ikke vi hjelpe han litt da? Kan ikke vi gjøre som følger:

-          Kjøpe en drakt – en ny drakt – ikke komme med den gamle slitne som det står DnC på brystkassa

-          Kjøpe billett – eller sesongkort

-          Betale medlemskap i Klanen

-          Ta med en venn på kamp

-          Dele noe positivt på Facebook om Vålerenga

-          Snakk med venner om at sesongen 2020 kommer til å bli bra og husk at alt over 10. plass er en forbedring

En siste oppfordring i 2020 så håper jeg at flere blir med på en langtur, en bortetur, det er vanvittig moro, du blir kjent med masse folk og får minner for livet, både de du skulle ønske at du aldri skulle ha sett, men også de som er verdt å kose seg med i vintermørket


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!