Enga skal til Ævropa hurra hurra

(c) Wiki
(© Wiki)

Det er noe som kribler litt ekstra om dagen. Ikke er det regnet som sildrer nedover alle overflater og pålegger enhver Osloboer en slags bergensvær-eksil. Nei, det er bare deilig å være Enga-supporter om dagen.

For 25 år siden sang Jorun Irene Erdal og Gresshoppene (!) om Verdens beste damer. Landslaget hadde banket Tyskland 2-0 i VM og feiret med en slags krabbing på banen.
 
Et av målene i VM-finalen ble scoret av Marianne Pettersen og hun er nå mental trener for Vålerengas beste damer. Så en av verdens beste damer har mentalt trent våre til å bli Norges beste damer iår. Neste år står Europa for tur (begge kampene mot corona-smittede dansker er flyttet til februar, så 'årets sesong' er enda ikke ferdig) og verdensdamedømme er fremtiden for våre kongeblå fotballspillerinner!
 
Og når vi snakker om Europa er det vanskelig å ikke kjenne mer kribling, da Dag Eilef sine soldater skal ut og kjempe om europeisk ære og trofeer neste sesong. 
Optimismen er selvfølgelig i høysetet etter at vi banket «det beste laget i Norge», i følge en av bartesnifferne. At troillungan er 27 poeng bak seirelederen, har snublet inn halvparten, jepp HALVPARTEN av målene som gutan i Bodø har banket inn, forhåpentligvis havner på femteplassen og utenfor e-cupspill neste sesong, betyr ingenting. Om man slår b-laget til andreplasserte Molde tre dager etter at de spilte viktig e-cup, betyr altså at man er best i Norge.
 
Så da er vi enda bedre fordi vi banka de få dager før og ikke engang dommeren orket å hjelpe de til en uavgjort de tydeligvis ikke maktet å skaffe av egen akkord.
Den svensk-montenegrinske dinosauren hadde visst ment sitt utsagn som en slags spøk. Må ha vært med GLIMT i øyet det da. Beklager, men idioti fortjener å harseleres med.
 
Tilbake til oss! To dager før juleaften skal gutta sende Start ut i nasjonale kvalifiseringskamper og oss selv ut i bronsefeiring med internasjonale kvalifiseringskamper i 2021.
Siden regjeringen syns importsmitte er høyst innafor, er det bare å pakke tursekken og sikle på Europakartet i romjula. 
Vaksinen venter i Oslo når vi kommer hjem, om vi skal tro Erna.
Og hadde det ikke bare vært magisk om både herrene og damene hadde havnet i samme by, for sine e-cupkamper? Vi hadde malt byen kongeblå!!!
 
Det eneste skåret i gleden er at feiringen ikke skjer med de fantastiske menneskene som jobber på Vålerenga Vertshus, Øst og Bohemen, og ikke minst alle dere som er gjester der.
Jeg vet at samtlige spillere, ansatte i klubben og på Klanens utesteder ønsker seg den feiringen og vil kjempe for at vi igjen skal få feste sammen, kysse trofeer uten smittefare og dele seierens søte klemmer igjen.
 
Hold hendene rene, hjertet varmt og ølet kaldt, så sees vi snart igjen

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!