En tid med usikkerhet

(c) Wiki
(© Wiki)

Korona har på utrolig kort tid tvunget frem endringer som vi bare for noen uker siden ikke kunne ha sett for oss. Mange av oss kjente at det kriblet i bein og armer, forventningsfulle, klar for sluttspill i hockey og oppstart av Eliteserien, bare for å se det teppet bli rasket bort under føttene våre. I stedet ble optimisme byttet ut med usikkerhet og en helt ny virkelighet.

Vi ser våre medlemmer, våre venner gå ut i permisjon, vi ser usikkerheten bre seg. Folk tenker på seg selv, sin situasjon, bekymrer seg for neste lønning og hvor skal den komme fra. Folk ser at dette viruset setter hele vårt samfunn på prøve. Vålerenga som klubb, som arbeidsgiver er ikke i en særstilling. Når alle inntektene, mer eller mindre over natten blir borte så må de ta grep.

Grepene de har måtte tatt har vi alle sett i nyhetene. Vålerenga Ishockey, der ble hele sluttspillet borte og hele klubben ble permittert. Vålerenga Fotball Bredde er i samme situasjon, breddefotball er midlertidig innstilt, treninger og kamper er satt på hold og alle i klubben er permittert. Dette gjelder også Vålerenga Fotball Damer som forberedte seg på å kjempe i toppen av Toppserien. Toppserien har hasteinnført et solidarisk vedtak om at ingen klubber skal signere spillere fra andre klubber i den situasjonen vi er i nå. Ett flott tiltak som applauderes, for det kan på litt sikt være vedtaket som berger lagene i Toppserien.

I Vålerenga Fotball Elite er det administrasjonen som har blitt permittert, spillerne er det ikke, i kontrast til Toppserien så har klubben ikke risikert å gjøre dette. Grunnen til det er enkel, og det er at lovverket sier at en spiller som blir permittert kan gå vederlagsfritt til en annen klubb etter 14 dager med permisjon. Så lenge Eliteserien ikke har klart å enes om at «krypjakt» på andre klubbers spillere ikke skal skje så kan jeg levende forestille meg at klubber som ikke eier etikk og moral ville forsøke å utnytte «svakere» klubbers situasjon med å hente spillere de ønsker seg. For meg personlig ville det være helt utopisk å tenke seg at f.eks. Molde ville utnytte situasjonen, for de har jo vært ute i media nettopp og belært andre klubber om dette temaet.

Det er lett å se på de tingene som nå skjer og føle både avmakt, usikkerhet og håpløshet.

Jeg kan med 100% sikkerhet si at den situasjonen vi er i nå, den er midlertidig, livet som vi kjente før Korona viruset kom vil gjenoppstå, vi vil komme ut på andre siden, vi vil klare oss. Når det er sagt så er det ikke sikkert at livet vil være akkurat likedan, det avhenger av mange faktorer. En av faktorene er selvsagt tid, som i hvor lang tid må vi være i denne «unntakstilstanden» og hvilke arbeidsgivere vil finnes i den andre enden når epidemien er over.

Jeg er også brennsikker på at klubben vår vil finnes når vi kommer ut av tunnelen, og det finnes ting vi kan gjøre som bidrar til å sikre klubbens eksistens.

Du kan kjøpe sesongkort. Jeg vet ikke når sesongen starter, men det er heller ikke så viktig, jeg skal være der når det starter. Ja, det er en kostnad, men det er også et trolig viktig bidrag til klubbenes økonomi.

Sesongkort for Eliteserien: Finner du her

Sesongkort for Toppserien: Finner du her

Sesongkort for Get-ligaen: Finner du her

Har du råd, har du mulighet så kan du jo kjøpe ett kort til en venn, eller du kan donere det ekstra kortet til Klanen så lover vi å gjennomføre en loddtrekning og gi det til noen som trenger det.

Klubbene – kanskje sammen med Sjappa – oppfordres til å starte salg av «Blanko-billetter» som vi kan kjøpe nå – for så å veksle disse inn i valgfri hjemmekamp når sport igjen kan utøves. Det samme kan gjelde her, du kan kjøpe til deg selv, til en venn eller du kan donere billett(ene) til Klanen og så gjennomfører vi loddtrekning og gir billettene bort til noen som trenger de.

Hvis du synes at dette blir litt mye – men du vil allikevel bidra så er det en ting du kan gjøre – det er en liten ting, men utrolig verdifullt for Vålerenga Fotball Bredde. Grasrotandelen hos Norsk Tipping, hvis du setter Vålerenga Fotball som mottaker så går det noen kroner til breddeklubben hver gang du kliner til med en Lottokupong samtidig som du drømmer om milliongevinsten i EuroLotto som gjør at du kan kjøpe alle sesongkortene som Vålerenga selger.

Når – jeg sier når og ikke hvis vi kommer tilbake til en normalsituasjon så er det verdt å huske at du kan bidra med å møte opp. Vi ønsker oss flere å tribunen og du bidrar til å gjenreise vår felles økonomi ved å delta.

Vi – Klubben – Byen vår, vi er alle avhengige av hverandre, la oss hjelpe hverandre.

(c) Grafikk fra Sportsfoto
(© Grafikk fra Sportsfoto)

 

      


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!