Kan tilliten gjenopprettes

(c) Klanen
(© Klanen)

Debatten om bruk av pyro på tribunene raser videre, i forrige uke kunne vi lese at administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland sammen med generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF tar initiativ til et møte med representanter for supportere og toppklubber

Supporterne legger press på NFF, og det var en stor glede på fredag og lese at også klubben tar standpunkt i saken og stiller seg på barrikadene sammen med supporterne. Du kan lese her at Vålerenga sier ja til lovlig Pyro 2020

Utfra dette kan det virke som at nå legger klubbene press på NTF, og NTF legger press på NFF for å gjenopprette tilliten mellom NFF og supporterne. Uttalelsen som ble sendt ut i pressen forteller svært lite, den gir ingen indikasjon på hva partene NFF/NTF ønske og oppnå med dette møtet.

I uttalelsen fra Pål Bjerketvedt så kan vi lese «Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt. Vi skal ha god takhøyde og diskutere problemstillingene med åpent sinn.» Denne uttalelsen kommer dager etter at samme mann står i TV-ruta og sier at bruk av Pyro oppe på tribunen aldri kommer til å bli tillatt. Så hvis ikke åpent sinn og takhøyde betyr at Pål Bjerketvedt er villig til å gå tilbake på denne uttalelsen så ser jeg for meg at dette blir nok et NFF møte som kun er egnet for å mene i pressen at de har god dialog med supporterne, men som i virkeligheten ikke betyr noen ting.

I forrige uke så advarte jeg om tilstander som vi kan få på tribunene dersom konfliktene eskaleres og at NFF sender Politiet til å agere på bruk av pyro. I går så fikk vi et eksempel servert, fra Trondheim  hvor politiet går på tribunen i sivilt (for ikke å nevne at de ifører seg klubbfarger) og begynner å arrestere supportere under kamp. Selvsagt så står politiet og klapper seg selv på skuldrene og synes de har gjort alt rett. For oss supportere så er dette slett ikke greit, dette vil igjen eskalere, og resultatet kommer til å bli voldelig. Jeg har følgende oppfordring til NFF, Politiet og klubbene som arrangører – stopp denne praksisen med en eneste gang, den kan aldri medføre noe bra. Dere kommer til å ødelegge norsk fotball med den fremferden.

Denne hendelsen i Trondheim kommer da i dagene etter at NTF/NFF går ut i media og sier at «Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt» Dette er et klassisk NFF mønster, hvor munnen sier en ting og handlingen viser noe helt annet.

Jeg vil oppfordre NTF/NFF til å utbrodere sin uttalelse, jeg ønsker å vite hvilke toppklubber de inviterer, hvilke supporter-grupper de vil ha med, for jeg er stygt redd for at de ender opp med et klassisk wienerbrød møte uten reell agenda og uten reelle beslutninger

Så tynnslitt er tilliten…..i motsetning til NFF sine påstander om eksisterende god dialog       


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!