Typisk Enga...

(c) Klanen
(© Klanen)

Så hagler det med ukvemsord på sosiale medier igjen. Spillere mangler ryggrad, de greier ikke presset og alt er egentlig bare slik det alltid har vært.

3. november 2019. Enga slår Brann 1-0. Ørlite pusterom til nedrykkstreken. Tre kamper igjen. Uavgjort på bortebane mot Tromsø i neste kamp. To siste ender med tap. Fire poeng unna nedrykk.
   
Et år frem i tid, etter en sesong med intens kampaktivitet og minimalt med publikum, så er vi 24 poeng fra nedrykkstreken og ligger på en tredjeplass.
Men det er visst ikke bra nok. "Alle" visste at vi skulle ikke bare kjempe om medalje, men at det var så sikkert at en medaljeløs sesong er sett på som et stort nederlag, virker det som.
   
Rosenborg kommer på besøk til mandagen. Enormt viktig kamp. Fysisk og ikke minst psykisk.
Så hva er det mer naturlig enn å pisse på egne spillere før en viktig kamp?
«Tre kamper med uavgjort er bare ræva», «Hver gang det er snakk om medalje faller de sammen» og «Jeg gir opp det jævla laget». Kunnskapen til fotballspill på toppnivå fra sofasupporterne er utrolig. Folk som blir andpustne av ringspill klager over at 'gutta ikke gir nok'.
For noen fantastiske supportere vi har. Støtte laget i tykt og tynt. Vi har ryggen deres...

Selvfølgelig ønsker vi å vinne alle kampene. Lik absolutt alle andre som følger med på sine respektive lag. Det er bare noe med at vi skal rakke ned på laget vårt så fort vi er misfornøyde.
Samme folka som bortforklarer samtlige poengtap for Liverpool, United og Tottenham, spyr galle fordi Vålerenga ikke greide mer enn uavgjort. Det kunne aldri falt deg inn å kalle Salah, Fernandez eller Kane for svikere, men Ivan Näsberg, han er fritt vilt. Føkk deg for at Enga går på nok en smell mot Stabæk (vi har vel vunnet en -1- av de siste 12 kampene mot blæringene).
   
Så klubben, med trenere og spillere i spissen ønsker en sangseksjon for å få mer trøkk fra tribunene på hjemmekampene mot Rosenborg og Start. Få et lite løft. Ha den 12. mann på banen igjen.
Jeg håper de som får billetter støtter laget og gir totalt faen i absolutt all negativitet.
For det gutta har gjort denne sesongen står det enormt respekt av.
Vi må gi alt nå og støtte de som bare vi kan.
Vi må løfte de opp på det nivået vi mener de alltid skal være på.
For det er det som er vår jobb som supportere.
   
Murre over en uavgjort når lagene rundt oss sliter like mye er bortkastet energi og i verste tilfelle negativ psykisk påvirkning av dine egne helter.
Slutt med det! Det er faen meg ti år siden vi var i nærheten av medalje, så da skal vi ikke klage at vi fortsatt ligger på bronseplassen!
   
La oss spre positivitet og gi gutta energi til å valse over Rosenborg for å sikre poengbufferen. La oss løfte de opp så de sparker resten av Viking ut av stadion. La oss bære de på troner for å sikre bronsen mot Start.
Det er det eneste de fortjener.
For du kommer til å bære den bronsemadaljen med like stor ære som spillerne, så da kan du også jobbe litt for den


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!