Storeslem på Fotballfesten 2019

(c)  Ingerid Medhus
(© Ingerid Medhus)

Denne uken var Klanen invitert til Fotballfesten 2019, norsk fotball sitt svar på den litt mere kjente Baloon d’Or. Blant priser som Kniksen prisen, årets spiller og årets trener skulle det deles ut pris for beste «supporter historie»

Klanen var nominert, ved EngaTIFO, som årets supporter historie for Eliteserien. Klanen var også nominert som årets supporter historie for Toppserien. Klanen som er verdenskjent for å oppleve mye suksess endte med å vinne begge prisene.

Prisen for årets supporter historie i Eliteserien går til EngaTIFO som er det frivillige arbeidslaget i Klanen som legger ned uendelig mange timer i å planlegge, male, sy, spraye, koordinere, rigge opp, gjennomføre og pakke ned. Det kan være store TIFO show med mosaikk eller flagg over hele tribunefeltet, eller det kan være banner med tegning eller tekst. Prisen går til EngaTIFO nettopp av disse årsakene, ikke et enkelt TIFO-show, men for alle, for den innsats som legges ned i dette arbeidet gjennom hele sesongen. Vi skal samtidig med at vi hyller de frivillige i EngaTIFO gi honnør til Ikaros som også er sterke bidragsytere på dette området.

(c) Grydis
(© Grydis)

Prisen for årets supporter historie i Toppserien går til Klanen, og der er historien litt annerledes. Denne prisen går til Klanen ikke bare fordi vi har stilt om med TIFO på noen av Vålerenga Damer sine kamper, men mest for tilstedeværelsen, for synging, flagging og stemmingen som har blitt skapt av Klanens medlemmer på kampene. Ikke minst vanket det rosende omtale for støtten som har blitt av reisende supportere på enkelte kamper i andre kanter av landet enn selve hovedstaden.    

Det er forfriskende at Fotball-Norge gir Klanen annerkjennelse, og vi håper at klubbene og forbundet bruket momentet til å ytterligere involvere supporterne med å skape stemning på stadion. Supportere er en ressurs som kan bidra til å løfte norsk fotball. I samme åndedrag vil jeg på det sterkeste oppfordre mediene til å planlegge de store oppgjørene til tidspunkter der det er mulig for reisende supportere å være til stede på bortekamper. Det gjør noe med stemningen når store supporter grupper for anledning til å synge mot hverandre.

(c) Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no
(© Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no)

Disse to prisene fyller oss med stolthet, begge to er annerkjennelse av det som er Klanens kjerneområde – stående og syngende supportere. Du som medlem støtter akkurat den biten, blir du medlem i Klanen så bidrar du til at vi kan fortsette arbeidet med TIFO, fortsette å legge til rette for supporterne både på hjemme og bortekamp.

Akkurat nå har klubben startet sesongkortsalget, jeg håper at du tenker med hjertet og driter i hva hodet tenker og kjøper sesongkort – den støtten er utrolig viktig for klubben. Klansstyret har gjort jobben for deg, og fått redusert prisen anselig og vi håper at mange responderer positivt på den jobben og fornyer sesongkortet og medlemskapet i Klanen.

I dag kan jeg også komme med en verdens nyhet – du vet at Vålerenga Ishockey flytter hjem til nye Jordal Amfi til neste sesong – og Klansstyret har vært på jobb, vi har forhandlet om plassering av supporterfelt, og ikke minst om prisen på sesongkort og vi har fått til en avtale om en helt vanvittig god pris for sesongkort for være medlemmer, og for de som i dag har sesongkort. Jeg kan ikke fortelle deg hva prisen blir i dag – men vit dette – den prisen alene er gjør det virkelig verdt å være medlem av Klanen

Anbefaler deg også saken på klubben sine sider, om en av våre medlemmer, der snakker vi dedikasjon


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!