Medlemskap i Klanen 2020

(c) Klanen
(© Klanen)

Det er den tiden på året, nå kommer snart fornyelsen av årets viktigste medlemskap. De aller fleste eksisterende medlemmer vil i løpet av noen dager få tilsendt SMS, Vipps eller e-post hvor dere kan fornye deres medlemskap. Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig vil bli med videre.

Alle som per i dag ikke er medlem, og som melder seg inn for første gang, kan gjøre dette nå og være medlem fra nå og i 2020.

Eksisterende medlemmer kan vente på fornyelsen – eller gjøre dette selv i Sjappa allerede i dag, og vi vet at mange liker å håndtere fornyelsen sammen med innkjøp av neste års sesongkort, og dere er selvsagt hjertelig velkommen til det.

Du som vil melde deg inn for første gang – eller du som vil verve ett nytt medlem, det er flere gode alternativer til å ordne dette:

  1. I Sjappa – møt opp, si du vil melde deg inn i Klanen og så fikser de det for deg og du betaler der og da
  2. nett – følg denne linken – Bli medlem – fyll ut skjemaet og betal med kort
  3. Med Vipps – gå til kjøp og betal – vipps kr 250 til 78426 så blir du registrert som medlem  

Ved å være medlem så nyter du godt av den jobben som klansstyret har utført, ved å forhandle ned prisene på sesongkort. I fjor kostet sesongkort på Supportertribunen kr 2150,- mens til neste år koster det samme sesongkortet kr 1690,- en prisreduksjon på 460 kr, eller hele 22% om du vil.

Det koster egentlig veldig lite!

Hver enkelt av oss betaler kr 250,- Det er ditt bidrag, ditt medlemskap, din støtte og for dette så får du et aktivt supportermiljø tilbake. For de kr 250,- som du betaler, de pengene de omsettes i ting som du egentlig setter stor pris på. Joda, jeg vet at mange koser seg med å gå på kamp, stemme i på en sang, prate litt med venner, dele frustrasjon og gleder og det er i grunnen det. Men det er noe mere, du betaler for noe mere, du tar del i noe større.

Tenk på noen av de bildene du har sett etter du kom hjem fra fotballkamp, en tribune som er farget med blå og røde flagg, lange tekstbanner som utfordrer, spøker eller treffer spikeren på hodet, frontbanner over hele fronten på tribunen, digre tegninger på digre tøystykker som dekker tribunen, pyro, røyk og blinkere som alt sammen har blitt en del av kampopplevelsen. Uten en aktiv supporterforening, uten aktive supportere, uten inntekter fra medlemskapet så blir sånne ting borte fra tribunene. Uten disse tingene så går Norges Fotballforbund sine drømmer i oppfyllelse, da er det bare sittende, klappende tilskuere igjen.

(c) Grydis
(© Grydis)
(c) Grydis
(© Grydis)

Jeg vil personlig oppfordre så mange av Ikaros sine medlemmer til å løse medlemskap, nettopp for å være med på å bidra til det aktive supporter livet. Her har vi en svært sammenfallende interesse, og sammen er vi sterke, sammen så vil vi fortsette å dominere i Norge.

Vi har mye å glede oss til – husker du TIFO-opphenget? Dette er nå godkjent, og vil bli installert på tribunen i løpet av vinteren.

Ønsker du mere dekorasjon av supportertribunen? Der har vi mange planer, men dekorasjoner koster penger, og skal vi klare å gjennomføre planene så er det viktig at akkurat du blir medlem og bidrar.

Klanen vil fortsette å jobbe for våre medlemmer, vi vil forsøke å gjøre ditt supporterliv bedre, men du skal huske at det er styrke i antall, så jo flere av dere som er medlemmer, jo større forhandlingsmakt har vi, enten vi diskuterer med klubb eller forbund.

Hvis du fortsatt sitter på gjerdet og vurderer – så må jeg fortelle deg ett par saker til.

Har du vært medlem, er stolt av å ha et «tidlig» medlemsnummer så MÅ du sørge for å være betalt medlem, det er slik at GDPR også påvirker vår medlemsbase – og blir du stående som ikke betalende for lenge, så blir du slettet i medlemsregisteret og medlemsnummeret ditt er for alltid borte

Du som går på stadion, i innslippet, så blir du sjekket av vektere, Klanen jobber kontinuerlig med å gjøre den kontrollen så rask og effektiv som mulig – det tross alt ikke en flyplass.

Du som står på tribunen, har du lagt merke til at på vår tribune har du ingen vektere, ingen politi – men du har en veldig trivelig gjeng som går rundt med vester merket med KST. KST er Klanens sikkerhetstjeneste, det er våre medlemmer, de gjør en frivillig jobb som verter, som passer på oss, det er supportere, de forstår supporterkultur og vi slipper å forholde oss til over-aggro tyttebærpoliti.

Du som gjerne reiser på en bortekamp – eller du som sitter hjemme og ser den samme kampen på TV men koser deg over at Vålerenga sine supportere synger høyere og bedre en Brann’s supportere i Bergen. Klanen legger til rette for at det går supporterbuss til alle bortekamper (med unntak av høye nord). Du som medlem bidrar til at dette er mulig, så enten du er på bussen, eller digger lyden, så bidrar dere begge to med å være medlem

Skulle det til neste år – forutsatt at undrenes tid ikke er forbi – at Vålerenga skulle komme til cupfinale, ikke bare med damelaget, men med begge seniorlagene – da vil du som er betalende medlem være sikret billett, mens medgangssupporteren som ikke ville være med i fellesskapet må vente og håpe at det blir noen billetter til overs.