Dommer'n er en...

(c) @gabaus
(© @gabaus )

Dommeren var i fokus etter kampen vår mot Rosenborg. Ingenting nytt med at dommerne er i fokus for avgjørelser de har tatt i Eliteserien, men det som var annerledes denne gangen var at det gikk mot trønderne. Og da fikk vi vite at de bedriver regelbrudd hele tiden.

Reitanteitan freste i tv-intervjuet etter kampen og sa at slik oppførsel gjør de på hver eneste corner. 
"Det er latterlig at dommer'n blåser på holding og dytting i feltet" mente overgriperen som ville ha straffe pga holding og dytting i feltet.
 
Reianteitan proklamerete at det skjer på hver corner. De tar altså ut spillere med holding.
Nå må dommerne ta til seg hva rosenborgeren sier og følge nøye med i boksen på alle hjørnespark da dommerne må blåse oftere og få bort denne holdingen Rosenborgspillerne tror de kan drive med.

Andre lag øver og terper, prøver og feiler og prøver igjen til sperretrekkene sitter. RBK, not so much. De får det tydligvis ikke til og innrømmer for åpent kamera at de tar ut spillere med å holde motstanderne, ikke med sperretrekk.
 
Det ble også påstått at Bjørdal holder først og det derfor skal dømmes på den hendelsen først. Ja, la oss ta en titt. Visst fanken har Henrik Bjørdal sitt håndledd et solid grep inni hånden til Reginiussen. Hele håndleddet er klistret fast inne i håndflaten til altaværingen og det er så vidt han kommer seg fri fra det grufulle overgrepet med å bare slippe hånden til Bjørdal.
 
Jeg legger også merke til at en tidligere toppdommer og nå provokatør for et spillselskap mener det skal være straffe eller mål til RBK pga ett eller annet med hvor ballen lander.

Han har tidligere uttalt at fotballeksperter ikke har peiling på dommeravgjørelser, mens Mathisen i Tv2 faktisk har god peiling. Mathisen mente det ikke var straffe eller mål så da har jo eksdommeren - med reklamekampanje for folk som trenger bedre syn- rett i sin antagelse om Mathiasen og at andre eksperter ikke har peiling.
 
Landets mest vonbråtne dommerkritiker mente dommer Kringstad skulle hatt is i magen og godkjent scoringen: «Det hadde vært det beste. Ingen hadde diskutert verken frispark eller straffespark etter kampen» filosoferer den tidligere Storhamar og Lørenskog ansatte mannen. Vel. Jo det hadde det. Først og fremst hadde ekstremt mange vært forbanna på nok et straffespark til Rosenborg i sluttminuttene når de taper poeng.
La oss ikke ta bort faktumet at et lag i Norge har en ekstrem overvekt av billige idømte straffespark i sluttminuttene og spesielt i kamper de ligger under i.
For det andre, hadde du spydd galle på dommeren slik du gjør etter nesten hver runde og sikkert vært uenig i dømmingen hadde han gitt straffe eller mål.

Uansett, la oss ta det enkle. La målet bli stående. Ok, så la oss se hvor ballen endte. I mål. Ved stolperota på ventre side for våre emminente målvakt Klaesson. Akkurat der hvor en stykk Bjørdal kunne ha stått om han ikke ble skjøvet bort fra feltet av Reitanteitan.
 
Så da er det kun et spørsmål om straffe. Hovland og Ivan river og sliter i hvernadre og Hovland kommer seg så vidt foran og bråstopper slik at Ivan braser inn i han.Ser jo ut som en straffesituasjon. Mulig en annen dommer hadde dømt. 
Mye krangling, frem og tilbake med hender og ord mellom spillerne og dommeren. Kanskje sjekket med linjedommeren. Han hadde nok påpekt den stygge holdingen fra Reitanteitan på Bjørdal, men la oss bare si at dommeren hadde ignorert den soleklare hendelsen og gitt fire-kampers-tapslokomotivet en straffe.
 
Alle spillerne bak streken. Straffeskytteren puster ut og tar sats. Hardt og kontant. Ballen ligger klint helt oppe i krysset. Utagbart for kepper. Men der dukker faenmeg Klaesson opp og tar ballen med fast grep. Kristoffer lander silkemykt på begge beina, tar tre steg, kaster ballen elegant til Finne som stormer opp og passer til en åpen Ørn som setter ballen i målet bak Rosenborg sin keeper.
 
Siden dere skal fantasere hva som kunne ha skjedd, kan jeg også gjøre det.
Enga skulle ha vunnet 2-0 igår og dommeren ødela det for oss.
 
Neida, dommer'n er en knuppeluppelupp!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!