Vålerenga feide isen med Lillehammer

(c) Kenneth Myhre
(© Kenneth Myhre)

Vålerenga kjørte tidvis over Lillehammer i torsdagens viktige kamp i Furuset Forum. Det endte tilslutt 4-0, noe som betyr at Vålerenga for alvor kobla grepet om den viktige tredjeplassen i GET-ligaen.

Kveldens kamp mot Lillehammer var seriens tredje siste før sluttspillet setter i gang. Mange forventa en jevn kamp mellom 4. og 5. plassen på tabellen, men det ble det så absolutt ikke. Vålerenga styrte alt fra første bytt.

Kampen starta med et massivt Vålerenga-press og allerede i løpet av det første minuttet ble det skapt flere store sjanser. Blant annet en ved Lindström, som han brenner på helt blank kasse fra én meters hold.

Første scoring kom 14 minutter ut i første periode. Da hadde vi sitti med en følelse at den kunne komme når som helst, for Vålerenga hadde skapt masse store sjanser. En retur fra keeper sklei ut i slottet, der venta Ylven og bare banka pucken bak Bengtsberg i Lillehammer-buret.

Vålerenga fortsatte å ha god kontroll på kampen. Etter drøye 17 minutter kom scoring nummer to, også denne gang til Vålerenga. Juell kom alene med keeper og scora sikkert.

Alt Lillehammer hadde i den første perioden var et overtallsspill, uten at det testa Søberg nevneverdig.

Vålerenga spilte en veldig bra første periode og leda fullt fortjent 2-0 da lagene gikk til første pause.

Den andre perioden starta med at Vålerenga fikk muligheten i powerplay allerede etter minuttet spilt. Der tok det 30 sekunder før den satt i garnet nok en gang. Gunnarsson skyter fra blå og keeper ser ingenting på grunn av mye trafikk. Pucken smeller inn til høyre for Bengtsberg. Vi leda 3-0!

Etter dette var det mange fine angrep fra Vålerenga, men flere scoringer ble det ikke. Viktigst var dog at Lillehammer ikke skapte noe som helst og at vi hadde full kontroll.

Som i den første, fikk Lillehammer en mulighet i overtall. Denne gang hadde de et skudd i tverrligger, men resten av perioden gikk uten farligheter fra gjestene. Vålerenga hadde med andre ord full kontroll i de første 40.

Vålerenga avslutta perioden med å pådra seg en utvisning. Lillehammer starta dermed den tredje i overtall.

Nok en god periode av Vålerenga. Det stod 3-0 på tavla etter to perioder.

Tredje periode starta med et Lillehammer-overtall uten uttelling. Etter det kom det en periode på fem minutter der det ikke skjedde noe som helst før Vålerenga fikk et nytt overtall.

Der får Vålerenga kjapt kontroll på pucken og etter at Lillehammer ikke får pucken ut av sonen ender det med at Knutsen får satt inn 4-0. Med drøye 13 minutter igjen innkasserte klanen.no's redaksjon nå tre poeng.

Og det gjorde vi rett etter det. For etter dette skjedde det svært lite en god stund. Det virka som Lillehammer hadde gitt opp og bare ville hjem igjen til OL-byen.

Mot slutten av kampen surra Vålerenga det litt til for seg, men Søberg varta opp noen feberredninger og nekta å slippe inn mål i kveld.

Vålerenga vant 4-0!

Nå venter bortekamp mot Stjernen på søndag, før ligaen avsluttes i Stavanger til uka.