(c) JonasA
(© JonasA)

Vi følger Vålerenga hockeys kamp mot Kongsvinger LIVE fra Furuset Forum.

Sudden:

63:39: MÅÅÅÅL! Vi vinner. Det er jævlig lett og vi er blant verdens beste hockeylag. Neida, bare kødda. Men vi vant 2-1 etter sudden i det som har vært en syltynn hockeykamp. Oppøyen matchvinner!

61:21: Powerplay Vålerenga! VIF skal nå spille 2 minutter i 4 mot 3. Nå må vi da klare å score!

Gunnarsson får en mulighet alene mot keeper, men blir tatt. Spillere og fans vil ha utvisning på bortelaget men blir ikke hørt. Isteden kommer Kongsvinger 2 mot 1 andre veien. Søberg redder.

3. periode:

Perioden er over. Det blir sudden og 3 mot 3 i inntil 5 minutter.

59:08: Heller ikke denne gang utnytter Kongsvinger muligheten. Vi er tilbake 5 mot 5 og er sekunder unna sudden.

57:08: Med under tre minutter igjen pådrar kaptein Brede seg en to-minutter for hekting. Dette er kritisk.

53:21: Vålerenga er fullt lag. Gjestene ufarlige i sitt overtall.

51:21: Fabian Gunnarsson får 2 min for slashing. Kongsvinger får muligheten i overtall.

49:09: Vålerenga klarte kunststykket å prestere enda dårligere i overtall denne gangen. Nå går det trått her. Drøye 10 minutter av 3. periode.

47:09: 2 min Kongsvinger. Nytt forsøk i overtall. Kom igjen a, Enga!

46:10: Gunnarsson kommer alene med keeper, men får aldri skutt skikkelig. Keeper redder greit.

43:43: 1-1. Kongsvinger scorer egentlig ut av ingenting. Pucken går mellom beina på Søberg og vi er like langt. Nybo målscorer. Vi er like langt.

Perioden er i gang.

2. periode:

40:00: Perioden er over. Dette var rett og slett en dårlig periode med ishockey. Begge lag har vært upresise og energiløse. Vi håper på bedring i tredje periode. Vålerenga leder 1-0 etter 2 perioder.

39:40: Vålerenga kommer til en stor sjanse rett før pause. Pucken blir styrt rett over mål. Den hadde ikke keeper vært i nærheten av. Nære!

34:41: Et nytt elendig overtall av hjemmelaget. I det gjestene blir fulltallige kommer de til en stor sjanse som Søberg redder mesterlig. Vålerenga lever farlig.

32:41: Nå skjer det litt her. En ny bonde må ut i to minutter. Vålerenga skal prøve seg i et nytt powerplay.

32:23: Det blir litt kosing bak Kilar. Brede og en bonde må ut 2 + 2 minutter hver for roughing.

31:08: Det ebber ut uten scoring, til tross for at Vålerenga bor i gjestenes sone under hele utvisninga. Tempoet på pucken er dog for lavt så keeper henger greit med på alt som kommer.

29:08: Powerplay Vålerenga. Kongsvingers 79 må hvile 2 minutter etter å ha vært ufin.

27:58: Førsterekka er utpå og da blir det farlig. Fra skrått hold smeller det i stanga bak Kilar i Kongsvinger-buret. Vålerenga nære å legge på til 2-0.

Det skjer ingenting i Furuset Forum. Spilt snart 7 minutter av perioden.

Vålerenga starter perioden med å spille nesten 1.20 i overtall uten skudd på mål. Tam start på 2. periode.

1. periode:

Perioden er over og man kan vel si at Vålerenga leder fortjent, men skuddene viser 11-11 så det har jo vært en jevn periode. Søberg har vært god. Ellers ser man at gjestene ikke henger med når 1. rekka setter opp farten. Jeg blir ikke overraska hvis den rekka kommer til å produsere mer i denne kampen.

20:00: I det hornet går for 1. periode pådrar Kongsvinger seg en utvisning for hekting. Midtperioden starter derfor med 43 sekunder i 4 mot 4 før Vålerenga skal prøve seg i kveldens første overtall.

18:42: Ny 2 minutter på VIF. Ask igjen.

18:21: Også denne utvisningen ender uten baklengs, men Kongsvinger kommer til et par farligheter. Søberg er dog med på alt som kommer.

16:21: Juell får 2 minutter for interference. Nytt overtall for gjestene.

15:00: 5 minutter igjen av perioden og det skjer ikke allverden. Kampen er ganske jevn og Kongsvinger henger absolutt med.

11:00: Vålerenga rir av en utvisning uten særlige problem. Ask satt i skammekroken for slashing.

Ca 8 min: Lindström kommer helt alene med Kongsvingers keeper. Får gå alene fra egen blå, så det er nesten som en straffe, men avslutningen blir svak og keeper redder.

3:55 - MÅL! Vålerenga tar ledelsen 1-0 ved Ahlholm. Etter langt press i gjestenes sone sitter dagens første. Fin scoring. Assistert av Ylven.

Kampen er i gang.

Hvis noen lurer på hvorfor det ikke kom noe stoff før kampen, så legges all skylden for det på de ansatte på Maccern. De skulle visst slakte kua først, men vi beklager.