Surt tap i Forum

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vålerenga 1-3 Oilers. Det ville seg ikke for Vålerenga i kveld og vi noterer første tap i Forum denne sesongen

Den første perioden så Vålerenga best i gang. Det skulle gå minutter før Oilers klarte å komme seg inn i vår sone.

Det var mye kriging uten at noen lag fikk noe fornuftig ut av det, men så starta vi å pådra oss utvisninger og det ga naturlig nok Oilers et visst overtak.

Oilers tok ledelsen 1-0 etter 17 minutter, ei lompe etter at vi ikke er spesielt aktive i forsvaret. Så ut som et skudd Søberg redder 999 av 1000 ganger. Vi hadde puck som rulla på strek og andre store sjanser, inn ville ikke pucken.

Perioden foregikk i et meget høyt tempo og var absolutt severdig. Det var tydelig at begge lag var tente og var lystne på seier. Vålerenga red unna tre tominuttere. Bra i seg selv, men det er for mange utvisninger.

Den andre perioden starta med Stavanger-press, men Vålerenga var frempå innimellom. Vålerenga overtok perioden fullstendig da den nærma seg halvspilt. Oilers hadde store problemer med å komme seg ut av egen sone, men vi klarte ikke å få den forløsende scoringa.

Vi hadde derimot drøssevis av skudd til side for og over mål. Sjansen for scoring er definitivt større om man treffer mål..

Perioden jevna seg ut mot slutten og vi fikk avslutten den 5 mot 4 før vi rusla t til siste pause på stillinga 0-1

Tredje periode starta med markant Vålerenga-overtak og Oilers pådro seg ny utvisning uten at vi klarte å score på den heller.

Vi jobber, jager og sliter men klarer ikke å sette pucken i mål. Det blir for upresist i siste pasning, skudd i blokk eller rett på keeper.

Oilers setter sin andre for dagen etter 12 minutter, på noe som ser ut til å være styring av en som står i målgården. Uansett, det sto 0-2.

Det var ikke sånn det skulle bli.

Det var Røymark ikke enig i så han fikk ENDELIG hull på byllen med en styring mellom beina på keeper 1-2! Da sto det ca 2.34 igjen på klokka.

Vålerenga tar ut keeper i et forsøk på å score med en mann mer på isen, det misslykkes radikalt og Oilers får sette sitt tredje.

Kampen ebber ut og vi taper fordi vi ikke er skarpe nok foran kassa, evner du ikke å score vinner du ikke kamper. Vi noterte to å stålet, men nesten river ingen mann av hesten. Heldigvis er dette noe vi har sett veldig lite til i år, så det er lov til å håpe på bedring til neste kamp.

Under finner du vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi taper 1-3. Dritt.

Laumann Ylven styrer pucken på innsiden av stolpen og ut, så i dag vil det seg bare ikke.

18.36: 1-3. Stavanger scorer i åpent bur etter at Enga var svært nære å utligne sekunder tidligere.

17.26: 1-2! Endelig sitter den! Vi får lagt trykk på og Martin Røymark styrer pucken i mål. Assist til Trygg og Ahlholm. Nå trenger vi én til!

Under 3 minutter igjen. Vålerenga tar timeout. Begynner å se litt tungt ut nå.

Vi sliter fortsatt med å skape det helt store. Stavanger forsvarer seg veldig bra og vi finner ikke helt ut av hvordan vi skal bli giftige nok foran Oilers' mål.

11.20: 0-2. Mot spillets gang så scorer Stavanger. Et skudd fra skrått hold går inn mot en dekket Søberg. Forsmedelig!

Over halvspilt periode og tillingen er fortsatt 1-0 til Åilars. Spenningen lever i hvert fall i beste velgående.

Vål'enga trykker fortsatt på og jakter utligning. Vi får skutt en del mot mål, men Holm nekter fortsatt å slippe pucken inn.

Etter 5 minutters spill skyter Brede Csiszar pucken via tverrliggeren og over. Den så ikke Holm, så der hadde det vært mål hvis pucken hadde vært et par centimeter lavere.

Enga klarer ikke å utnytte dette overtallet heller. Blir rett og slett ikke giftige nok.

1.28: 2 min Stavanger. Morley for tripping.

Da er pucken droppet for 3. periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-0 til Stavanger. Vålerenga har vært det klart beste laget denne perioden, men har ikke klart å få hyll på byllen. Vi ligger hardt på å klarer flere ganger å beholde pucken i Stavangers sone over lengre tid. Dog klarer vi ikke å få uttelling eller i særlig grad skape de helt opplagte sjansene. Noe av grunnen til at vi ikke får uttelling er kvaliteten på skuddene, som ofte ikke treffer mål i det hele tatt eller blir blokket på veien. Her må kvaliteten opp! Vi har likevel trua på at dette kan gå vår vei. Oilers har måttet jobbe veldig hardt defensivt, så det er ikke umulig at de begynner å bli sliten. Skuddstatistikk 2. periode: 13-9.

18.24: 2 min Stavanger. Lane for tripping.

17 minutter spilt og Enga hadde nylig en kjempesjanse. Ahlholm får pucken på nærmest åpent mål på bakre stolpe. Pucken kommer brått på ham og han setter pucken på tvers av målet i stedet.

12 minutter spilt og Enga trykker fortsatt på. Vi klarer ikke å skape de helt store sjansene, men Stavanger må virkelig jobbe defensivt nå!

8 minutter spilt av perioden og Vålerenga har nå okkupert Oilers' sone de siste par minuttene Vi har skapt et par gode muligheter uten å få uttelling.

Spillet bølger frem og tilbake i stort tempo de første minuttene av perioden. Generelt har det vært høyt tempo i kampen.

Da er midtperioden i gang her i Forum. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Først periode er over med stillingen 1-0 til Stavanger. Det har ikke vært noen spesielt god periode fra Vålerengas side. Vi startet kampen bra, men så forandrer dynamikken seg med 3 utvisninger på rad inne kort tid for Enga. Det gjør at vi mister initiativet i kampen. Vi spiller bra i undertall og unngår baklengs der, men det koster selvsagt litt krefter også. Vi får ikke akkurat noen hjelp fra dommerne heller som kun ser en vei. Uansett må Vålerenga opp et hakk til, spesielt offensivt, så skal dette fortsatt kunne bli seier. Skudd statistikk 1. periode: 10-12.

Sinnsyk sjanse for Lindstrøm. Han får pucken foran keeper Holm. Han får snudd seg og pirker pucken i stolpen og den sklir langs streker uten å gå inn. Større sjanse får man ikke!

17.07: 0-1. Dommerne overser en klar interference på en Stavanger-spiller. Oilers går i angrep og scorer fra skrått hold. Så ufarlig ut. Vet ikke helt hvordan den kunne gå inn.

Igjen spiller Enga veldig bra i undertall. Blir et par avslutninger i mot, men vi har nå klart 3 undertall på kort tid. På tide med et overtall?

13.43: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for high sticking. Veldig billig!

Stort sett har vi få problemer med dette undertallet også. Kanskje den største sjansen går til Vålerenga der Røymark nesten kommer seg helt på blankt mål.

9.56: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for slashing.

Vålerenga rir greit av undertallet. Stavanger får et par halvsjanser, men får ikke etablert seg noe særlig i vår sone.

7.00: 2 min Vålerenga. Røymark for slashing.

Vålerenga starter veldig positivt. 3 minutter er spilt og vi har hatt et par halvsjanser allerede. Det siste minuttet har pucken utelukkende befunnet seg i Oilers' sone.

Da er pucken droppet for kveldens kamp i Furuset Forum. Kom igjen, Enga!

Før kampen:

Nok en toppkamp venter på oss. Oilers ligger på 3. plass, vi er på 2. plass med en kamp mindre spilt enn Storhamar som leder. Vi går for tabelltopp og seier!

Les deg opp på denne utmerkede saken som EspenB rota sammen i all hast i går. Sjel mot penger i Furuset Forum