Surt tap i Forum

(c) JES Photography - Jarl Erik Sandberg
(© JES Photography - Jarl Erik Sandberg)

To tåpelige utvisninger ble meget dyrkjøpte da Frisk slo oss i Forum

Vi slipper inn to mål i undertall og scorer ett i overtall. Vi greier ikke å sette press på FRisk for å utligne og da blir det tap.

Når skal de første poengene komme for våre gutter?

Vårt mål kom i første periode ved Tobias Lindstrøm. Assist av Sommer Nielsen og Stene.

Bedre lykke neste gang, gutta!

3. PERIODE

Kamp over.

18.50. Vålerenga tar time-out og Søberg setter seg. Vi er 6 mot 5.

17.40 Frisk treffer utsiden av stolpen.

16.24 Ny 2 min på oss. Øksnes for hekting. Akkurat hva vi trengte nå...

12.00 8 minutter igjen, men Vålerenga klarer ikke å gripe kampen.

9.20. Igjen en dyr utvisning. Frisk setter puck og leder 2-1. Faen!

8.55 2 min Vålerenga. Ahlholm for høy kølle.

De første fem i tredje periode er unnagjort. Intet å rapportere.

Vi er i gang med siste periode i Furuset Forum. Det står 1-1 og jeg tipper første målet vinner.

Måtte det bli oss!

2. PERIODE

Perioden er over. Skudd 4-7. Vi er like langt etter at Nunn får god tid under et PP og Søberg klarer ikke å stoppe skuddet.

20 minutter igjen og vi kom oss unna midtperioden med bare en sekken. Det lover godt for kampen.

19.45 Vi har to mann bak Frisk sin keeper, men vi klarer altså ikke å sette puck. Det skal ikke gå an!

Noen minutter med Frisk-dominans avsluttes med kjempesjanse for Vålerenga. Minuttet igjen av perioden.

12.05 Den utvisninga ble dyr. Frisk utligner til 1-1 og samtidig må Gunnarsson gå og sette seg for charging.

11.11 2 min på Talak Lyngset. Holding.

Vi er halvveis i perioden. 3-1 i skudd til oss.

7.20 Alholm alene med keeper, men klarer ikke å sette den.

Kampen fortsetter i samme spor som første periode, og vi klarer å holde dem unna. Det lille som kommer fikser Søberg mesterlig.

Vålerenga klarer ikke å utnytte overtallet.

3.32 2 min Frisk. For holding.

2.00 Frisk er fulltalig.

Vi er i gang igjen i Furuset Forum og spiller PP etter gruffet på vei av isen etter første periode. Friskspilleren får for tripping, faktisk.

1. PERIODE

Perioden er over. Vi går til pausen med 1-0. Det har blitt ampert uttpå der etterhvert og det smeller igjen i det man går til pause. Vi henger godt med i svingene gjennom hele perioden og har vært har vært hakket hvassere foran kassa enn Frisk. De vinner skuddstatistikken 9-5, men i målprotokolllen er det bare Vålerenga.

Vi kan ta dette hjem, altså.

Det er fryktelig tregt nett i hallen. Like tregt som skribenten.

17.22 2 min på to fra Frisk og en av våre. Aspehaug for oss. Roughing.

16.47 Vålerengas bur ut av stilling.

13.19 MÅL! Vålerenga tar lledelsen 1.0 etter en flott scoring av Tobias Lindstrøm. Assist Sommer Nielsen og Stene. Vi har scora i powerplay, dere!

12.57. Litt kriging bak målet til Frisk og 2 min på Juell og en Friskspiller. Utvisningene kvittes.

12.27 Vålerenga med skudd i stolpen!

11.18 2 min Frisk for slashing. Nunn

Halvveis i første periode i det som må kalles en dønn kjedelig en. 2-1 til gjestene i skudd så langt.

Vålerenga rir av undertallet. Frisk makter ikke å skape noen ting.

7.00 2 min på Spaberg Olsen for høy kølle.

5.00 Veldig jevnt i Forum.

Vålerenga klarte ikke å unytte overtallet.

1.56 2 min på Frisk for roughing. Lamoroux setter seg.

Spillet bølger frem og tilbake i åningsminuttene. Ingen ac lageneklarer å feste noe særlig grep på den andre. Det står 0-0 men det kunne like gjerne vært omvendt!

Pucken er droppet, kampen er i gang. Kom igjen Enga!

FØR KAMPEN

Det viser deg at nestor Lyshaugen og sportsquizforæderen Almaas (det er ikke noe som heter å bytte lag på Bohemen, men redaktør Almaas har klart det i sommer) er opptatte på andre kanter i dag. De har begått kardinalbrøleren å gi oppdraget med å formidle harde, iskalde hockeyfakta til gamleflasset Bjørneseth, så her er det bare å holde seg fast.

Det kan jo ikke gå bra.

Vi er altså i serierunde tre.

Formlaget Vålerenga, med to tap på rappen tar i mot de ubeseirede underdogsene fra Asker i Furuset Forum. Vålerenga har til gode å ta poeng i årets sesong, men har to hederlige tap mot Storhamar og Lørenskog med henholdsvis 4-3 og 5-4. Mot Lørenskog leda vi 4-1 men kjørte distriktspolitikk og ga dem 4 må li midtperioden så de kunne ta med seg poengene hjem sjøl.

Det var fryktelig pinlig.

Formsvake Frisk Asker er ubeseiret i årets sesong, men de har bare møtt nedrykkskandidatene Oilers og Kongsvinger. Det er først i dag de møter kvalifisert motstand og får dermed en pekepinn på hvor de står.

Vålerenga har bortimot fullt mannskap, det er bare Braavold som er ute såvidt jeg vet. OPPDATERT: Informerte kilder forteller at Oppy også står over i dag. Årsak ukjent. Frisk har jeg ikke orka å sjekke, det ble en fuktig lørdag på Espengutter i går så bær over med meg. Fabbe Gunnarsson debuterer. Jeg ønsker løperen hjertelig velkommen og gleder meg til å se ham. En løper med helt andre kvaliteter enn å produsere mål og målpoeng har jeg ikke sett før, så det blir spennende.

Det er en åpen kamp, der alt kan skje og vi anbefaler sterkt at du tar turen opp i Forum etterpå. Støtt gutta våre, det er åpenbart at de trenger det.

Vårt ublu tips er 3-1 til oss.

Jeg oppdaterer fra dropp klokka fem og skal forsøke å holde en litt mer seriøs tone da. Kom gjerne opp til pressetribben med en kopp kaffe.