Maktdemonstrasjon i Furuset Forum

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vålerenga - Sparta 3-0

For en herlig aften det ble i Furuset Forum i kveld! Gutta leverte til de grader på isen, tribunen var med i store deler av kampen og stemninga var aldeles upåklagelig.

På utsiden var bussen på plass og ga de mer kravstore det de ønsket ut av pausene, det hjelper på stemninga det også. Man hører så godt at publikum koser seg underveis i kampen. Sånne kvelder ønsker vi oss flere av, men det hadde vært hyggelig om det kom noen supportere fra "hockeytown" og Sparta også.

Kampen virka avgjort etter få minutter, det var aldri noen tvil om utfallet - til det var våre iskrigere for overlegne of Sparta hadde lite å by på.

Sparta går likevel ut i hundre, men kommer aldri til noe annet enn et skudd Søberg snapper enkelt. Vålerenga kommer i gang etter snaue to minutter og målmaskinen Brede Sciszar banker pucken i nettet fra blå. Pasning fra Oppy, trodde vi, det ble senere korrigert til Lars Erik Spets som målscorer, assists ved Brede og Oppy.

Pytt, pytt - det er samma for oss hvem som scorer så lenge han har Vålerenga-drakt!

Sparta pådrar seg utvisning og vi får herje fritt i deres sone. Da smeller det igjen og vi har ennå ikke spilt tre minutter. Årets første mål i overtall er et faktum. Tobbe Lindstrøm setter puck etter forarbeid av Espeland og T. Olsen. Vi setter to mål på de tre første skudda våre, og det må man kunne si er uttelling langt over forventet.

Vi får en annullert scoring etter 13 minutter, men ingen aner hvorfor den ble annullert. Det snakkes om aktiv skøyte.

Vi vinner skuddstatistikken 12-3. Det forteller om dominans, Sparta har ikke vært i nærheten.

Andre periode starte med en mann mindre på isen men Sparta klarte ikke å skape noe særlig. (Vi har ikke sluppet inn mål i undertall denne sesongen) Sparta overtar rollen med å han en mann i fryseboksen og etter ca sju minutter må Spartas keeper igjen hente puck ut av buret i undertall. Tobbe setter sitt andre for dagen assistert av T. Olsen og Ahlholm. Det står 3-0 og det er så deilig!

Det blir en del utvisninger i denne perioden, og spillet har jevnet seg litt ut grunnet det. Det pådrar seg fire tominuttere mot våre tre. Skuddstatistikk 12-9.

Tredje periode byr på et fall i kvalitet. Sparta virker resignerte og Vålerenga fornøyde - begge har grunn til det. Det blir en del utvisninger her også, men ingen av lagene kan vise til gode overtallspill og da ebber kampen ut med 3-0 på tavla. Skuddstatistikk 4-4!

Det er en fantastisk start på sesongen, folkens - møt opp og støtt gutta på veien tilbake!

Under følger vårt livereferat

3. periode:

Kampen er over Vålerenga vant 3-0 og Søberg får sin andre shutout på like mange hjemmekamper!

Gutta kontrollerer fullstendig her på slutten. Sparta får ikke til en dritt!

16.52: 2 min Vålerenga. Eidstedt for roughing.

Bra undertall fra Vålerenga og tilsvarende svakt power play fra Sparta. De kom seg aldri inn i vår sone.

14.04. 2 min Vålerenga. Oppøyen for roughing. Sparta tar timeout.

Nok et svakt power play fra Enga. Var ikke i det hele tatt inne i Spartas sone med kontroll på pucken.

9.26: 2 min Sparta. Thoresen for interference.

Svakt power play fra Vål'engas side. Får ikke til noe denne gangen.

En bonde kommer alene mot Søberg i vårt power play, men Søberg redder flott!

6.22: 2 min Sparta. Zink for holding.

Ingen sjanser til Sparta i dette overtallet heller.

Da er pucken droppet for tredje periode. Vål'enga starter i undertall. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-0 til Vålerenga. Så langt har Vål'enga totalt kontroll i denne kampen. 3 måls-ledelse er absolutt ikke et mål for lite. Sparta kan takke keeper Ward for at de ikke har sluppet inn flere. Enga ser ut som et helt annet lag defensivt denne sesongen enn det de har gjort på mange år. Forhåpentligvis fortsetter dette utover i sesongen. Vi spiller enkel og god hockey og gutta jobber hardt i hvert skoft. Dette kan man ikke annet enn å like! Nå gjelder det bare å fullføre denne kampen i samme stil, så bør 3 nye poeng være i boks. Skuddstatistikk 2. periode: 12-9

19.07: 2 min Sparta. Søgaard for roughing. 2 min power play til Sparta.

19.07: 2 + 2 Vålerenga. Spaberg Olsen for roughing.

Vålerenga leker seg gjennom undertallet. Sparta skaper ingenting!

13.45: 2 min Vålerenga. Røymark for hekting. Så veldig billig ut.

9.20: 2 min Sparta. Søgaard for interference.

7.33: 3-0!  Yes! Etter massivt trykk i overtall, så får endelig Tobias Lindstrøm satt pucken opp i taket bak en svømmende Ward i Sparta-målet. Assist til T. Olsen og Ahlholm.

5.50: 2 min Sparta. Lilleberg for slashing.

3.27: 2 min Sparta. Klavestad for slashing.

Nå får vi vite over høyttalerne at Brede Csiszar ikke scoret det første målet til Enga likevel. Pucken ble styrt inn av Lars Erik Spets. Alt er derfor som det pleier å være.

Vålerenga rir enkelt av dette undertallet. Vi får til og med en stor sjanse ved Oppøyen i undertall, men han setter dessverre pucken utenfor fra kort hold.

Da er andre periode i gang. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Den ledelsen kunne fort ha vært større. Enga hadde da også pucken i målet ytterligere én gang, men målet ble annullert. Enga har stort sett hatt full kontroll i hele perioden. Sparta har bare vært farøoige ved et par anledninger, men har så langt vært flere hakk dårligere en Enga, Tommy Kristiansen har begynt å gå sur og hvis dommerne hadde gjort jobben sin hadde han røket på et par utvisninger til. Men selv om Enga har dominert denne perioden, så er det lenge igjen og 2-0 er ikke akkurat en trygg ledelse i hockey. Det gjelder å holde trøkket oppe! Skuddstatistikk 1. periode: 12-3

19.48: 2 min Vålerenga. Stene for hekting.

Vålerenga rir greit av undertallet. Sparta fikk én sjanse, men da var Søberg der.

14.43: 2 min Vålerenga. Oppøyen for charging.

To helt sinnsyke sjanser til Andreas Stene nå, begge etter veldig bra forarbeid fra Røymark. Andre gangen er Stene og resten av Vål'enga helt sikre på at det ble må. Etter å ha sett på video konstanterte dommerne dog at pucken ble sparket i mål. Vanskelig å forstå, men vi får stole på gutta med baderinger.

8.30: 2 min Sparta. Kristiansen for roughing.

3.01: 2-0! Her går et unna! Tobias Lindstrøm scorer i power play på pasning fra Espeland. Assist også til T. Olsen.

2.53: 2 min Sparta. Klavestad for krysstakling.

1.47: 1-0! Yihaa! Brede Csiszar smeller til fra back på et slagskudd og pucken fyker i nettet! Sensasjon? Pasning fra Oppøyen.

Da er pucken droppet for kveldens kamp i Furuset Forum. Kom igjen, Enga!