LIVE: Vålernga - Manglerud/Star 2-3 (SD)

(c) Klanen
(© Klanen)

Vi fulgte kveldens byderby mellom Vålerenga og M/S i Furuset Forum. Kampen endte 3-2 til Manglerud Star i sudden death. Det betyr at det nå er 6 poeng som skiller lagene på tabellen.

Sudden death:

0.26:2-3. Slutt  Straffeslag til M/S. Han scorer enkelt.

Da er vi i gang med sudden death. Kom igjen, Enga.

3. periode:

Tredje periode er over med stillingen 2-2. Kampen går til sudden death. Så  utrolig unødvendig av Enga å gi bort poeng her! Vi har mer enn nok sjanser til å sikre seieren. Skuddstatistikk 3. periode: 11-5

16.29: 2 min M/S. Hoel for high stcking. Endelig.

Under 4 minutter igjen av perioden nå. Enga klarer ikke å skape så mye takket være svakt pasningsspill. I tillegg har vi 4 blinde dommere som klarer å overse/ta feil av alt av icing, offside og M/S-utvisninger.

12 minutter spilt av perioden og stillingen er 2-2. Vål'enga presser litt på nå, men vi har ikke klart å skape noen skikkelig store sjanser på en stund.

Vål'enga har få problemer med å forsvare seg i undertallet. Vi har nå fullt lag igjen.

Nå har publikum våknet for alvor i Forum også. Stor stemning hos begge lags supportere.

5.26: 2 min Vålerenga. Mattsson for high sticking. Dessverre er det bare ett lag dommerne slår ned på her i kveld.

4.06: 2-2. Der sitter utligningen for M/S. Pucken blir lempet mot mål og går via en annen M/s-spilelr og sniker seg inn.

4 minutter spilt av perioden og så langt har spillet bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene. Spenning er det i hvert fall så lenge Enga bare leder med ett mål.

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-1. Denne perioden var langt bedre fra Vålerenga sin side, selv om M/S fortsatt noen ganger slipper for lett til foran Søberg. Enga dominerer banespillet, men klarer ikke få så mange skudd på mål denne perioden likevel. Vi skaper ganske mange sjanser denne perioden, men får bare uttelling én gang. M/S sliter med å holde følge med Enga-spillerne når vi setter fart på skøytene og bare veldig bortevennlige dommere gjør at de ikke har pådratt seg flere tominuttere. Nå gjelder det bare for Vål'enga å holde konsentrasjonen oppe, tette igjen enda bedre bakover og sete sjansene når vi får dem. Kanskje får vi et hattrick av Ylven? Han virker veldig spillesugen i dag! Skuddstatistikk 2. periode: 7-9.

Vål'enga kommer seg enkelt gjennom dette undertallet uten å slippe inn mål. I stedet er det vi som får en stor sjanse, men denne gangen klarer ikke Ylven å overliste Joyce.

13.17: 2 min Vålerenga. Lyngset for albuetakling.

10.35: 2 min M/S. Trygg for hekting.

9.58: 2-1! Det er Martin Laumann Ylven igjen, som denne gangen setter pucken lekent mellom bena på Joyce. Han blir spilt igjennom alene med keeper etter en fantastisk pasning fra Mattsson. Assist også til Øksnes.

6.16: 2 min Vålerenga. Ask for delay of game.

5 minutter spilt av perioden og Enga er det klart førende laget så langt. Det ser ut som om vi har hevet oss et hakk.

Allerede etter minuttet får Enga en kjempesjanse. Mattsson kommer alene igjennom skrått foran mål og setter pucken i tverrliggeren!

Da er pucken droppet for midtperioden her i Furuset Forum. Kom igjen, enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Nær sagt som vanlig kommer Vålerenga dårlig i gang. Den første halvdelen av perioden slipper vi M/S altfor lett til. De skaper flere muligheter og scorer på en av dem. Etter hvert kommer Vål'enga mer med i kampen og vi tar over banespillet. Vi får en fin uttelling i power play ved Laumann Ylven og etter det er Vål'enga det dominerende laget. Uansett har det ikke vært noen spesielt imponerende periode fra Enga sin side. Vi har mye å gå på, kanskje spesielt i forsvarsspillet. Tempoet har dog vært høyt i den første perioden. Det har vært få avblåsninger utenom utvisningene. Skuddstatistikk 1. periode: 5-10.

Kjempesjanse for Vålerenga med ett minutt igjen av perioden! Det er el Thomas Olsen som får styrt pucken mot mål. Joyce ser ikke pucken, men han stopper den. Pucken ligger rett foran mål en stund før Joyce får kontroll på pucken.

Vål'enga rir enkelt av dette undertallet. M/S klarer ikke å skape noen ting.

13.10: 2 min Vålerenga. Eidstedt for hekting.

12.48: 1-1! Vålerenga utligner etter flott spill i overtall! Det er Martin Laumann Ylven som setter inn scoringen etter pasning fra Olsen og Ahlholm.

12.12: 2 min M/S. Stenersen for slashing.

10.18: 2 min Vålernga. Ask for hekting.

Svak innledning på kampen av Vålerenga også denne søndagen. M/S får komme altfor lett til i vår sone. Vi har også skapt flere muligheter selv, men har så langt ikke klart å score.

M/S får et par gode sjanser i overtall, en makter ikke å få satt pucken i mål. På slutten av overtallet får Enga en stor sjanse også, men Gunnarsson sin styring blir reddet av keeper Joyce.

4.10: 2 min Vålerenga. Braavold for holding.

0:55: 0-1. M/S scorer nesten med engang ved vår gamle kjenning Mathias Trygg. Svakt forsvarsspill!

Da er vi i gang med kveldens kamp i Forum. Kom igjen, Enga!