LIVE: Vålerenga - Storhamar

(c) JonasA
(© JonasA)

Vi følger kveldens kamp fra Furuset Forum mellom Vålerenga og Storhamar live. Kampen kan også følges på webradioen.

3. periode:

Kampen er ferdig. Det ender 2-3. Dette var ekstremt surt. Vålerenga gjør en veldig bra match, men igjen tar bønda fra Hamar det lengste strået.

58:53 - Fullstendig kaos foran og forsåvidt også bak Östlund. Pucken svømmer rundt der og på et eller annet underlig holdes den ute. Vålerenga utrolig nære 3-3, men Storhamar rir av.

57:07 - 2 min Storhamar. Vi får nå mulighet 51 sekunder i 5 mot 3.

55:58 - 2 min Storhamar. P. Thoresen for høy kølle. Skal vi slå tilbake igjen da?

55:26 - 2-3. Storhamar skaper ikke noe som helst før det er 20 sekunder igjen av overtallet. Da kommer plutselig en jævel alene med Søberg og setter den. Så jævlig unødvendig. Nå blir det tungt her.

53:46 - 2 min VIF. Storhamar får en ny mulighet i overtall. Eidstedt må sette seg for slashing. Ingen protester på den, men fortsatt unødvendig å ta den der i en helt ufarlig posisjon.

51:20 - Storhamar får enorm mulighet. Søberg redder først mesterlig. Returen sklir bak han og ut på andre siden. Svært nære for gjestene.

49:21 - Ny stor sjanse til Vålerenga. Så ikke hvem som hadde skuddet, men keeper har ingen kontroll og den er nære ved å fyke inn. Vålerenga best her nå.

46:38 - Storhamar presser på, men skaper lite. Foreløpig har det vært en stor sjanse til hvert av lagene i tredje periode.

Etter knappe 3 minutter av perioden kom Oppøyen alene med keeper. Skuddet gikk dessverre utenfor. Stor sjanse.

Storhamars overtall er over. De skapte en stor mulighet i periodens første minutt. Søberg redda mesterlig.

Perioden er i gang.

2. periode:

Perioden er over. En ny jevn periode. Begge mål Storhamar scorer er billige og svakt av oss. Det samme kan vel sies om vår utligning som ser enkel ut. At vi får fire mål i den perioden her gir ikke et riktig bilde av perioden. Det har egentlig ikke blitt skapt så mye nå heller. Men vi klager ikke og nå har vi gode muligheter til seier før siste periode.

39:00 - Ask får en 2 minutter. Storhamars første powerplay i kampen.

38:16 - 2-2!! Lindström styrer inn en kasse. Sommer Nielsen sender i vei en puck mot mål, rett foran keeper står Lindström og styrer den lekkert bak Östlund.

35:18 - 1-2 Altså hva er det som foregår her nå. Vi gir rett og slett bort en scoring. P. Thoresen får pucken servert pucken rett foran Søberg. Helt upressa setter han inn 1-2. Dette har vi ikke råd til.

33:21 - 1-1!! Ahlholm scorer. Et skudd går i vantet bak keeper og spretter ut på andre siden. Der står Ahlholm klar og setter den i åpen kasse. Lindström og Ask får assistene på scoringen. Deilig!

31:17 - 2 min Storhamar. Larrivee får 2 min for farefullt spill med høy kølle.

Ellers er det verdt å nevne at det er mye folk i Forum i dag. Såpass mange at ståtribunen på den andre siden av hovedtribunen har blitt åpna. Vår korrespondent har testa den og den virka ikke helt safe. Derfor har de bare fått lov til å slippe inn maks 100 stk. Nå står det nok ca 40 stk der. Også verdt å nevne at stemningen ikke er allverden. Verken hos hjemmefansen eller bortefansen.

28:17 - Vålerenga har heva seg litt etter scoringa, men kommer ikke til de store sjansene.

23:49 - 0-1. Larrivee scorer for bønda. Må sies å være fortjent, men den var svært unødvendig.

23:37 - Vålerenga får sin første mulighet for perioden. Lindström får to muligheter. Keeper redder begge.

Storhamar har skapt et par store sjanser i starten her nå. Vålerenga må opp i ringa.

1. periode:

Perioden er over. Storhamar starta klart best, men etter det har det vært jevnt. Mye takket være at VIF har spilt 7 min i overtall. Totaltsett vært ganske sjansefattig. På skadefronten ryktes det både at Ylven har fått skulderen ut av ledd og at det var kragebeinet. Vi får håpe på det første.

Overtallet er over og VIF skapte ingen verdens ting. Blir overraska hvis han Marinaccio får gå i fred resten av kampen. Den der var grisestygg. Langt verre enn den Ylven fikk 8 kampers karantene for.

17:09 - Så kommer en ny stygg takling fra rottene fra Hamar. Marinaccio eller hva faen idioten heter får bare 2 min. Skulle stått i dusjen sammen med Dahlstrøm han nå. Nytt overtall for VIF

Med fem minutter igjen av perioden er det lite å melde om. Det meste av spillet foregår i rundvant og det skjer derfor lite foran målene.

12:12 - Overtallet ebber ut uten scoring. Vi får satt et press, men det blir ikke noe mer enn småfarlig. Koker bra i Forum nå.

07:12 - Så er det drama i Furuset Forum. Laumann Ylven takles stygt og blir liggende. Han må ut med det som ser ut som en skade i skulder. Dahlstrøm får 5 minutter for boarding + videodømming og blir sendt i dusjen. Vålerenga skal spille 5 minutter overtall.

Storhamar har åpnet klart best de første fem minuttene. Våre gutter sliter med å komme seg ut av egen sone.

Kampen er i gang.

Før kamp:
Første kamp etter landslagspausen er en klassiker i norsk hockey. Før kveldens kamp ligger gjestene på 2. plass på tabellen, mens VIF ligger på 5. Likevel skiller det hele 18 poeng mellom lagene. Det er altså ingen tvil om at Storhamar må ses på som favoritter i kveld. Men vi forventer en jevn og tøff match der Storhamar skal få jobbe for poenga. Dessverre er kaptein Brede ute med skade i dag. Han sliter med skulderen.