LIVE: Vålerenga - Lørenskog

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vi dekker kampen mellom Vålerenga og Lørenskog live fra Furuset Forum klokka 19:00.

3. periode:

Vålerenga gjør jobben her på Furuset. Kampen ender 6-3! Gjør ingen forrykende kamp, men har etterhvert god kontroll på et Lørenskog-lag som lekker som ei sil. I skrivende stund er det fem minutter igjen av kampen i Fredrikstad, så det er ennå usikkert om luftslottet fra Lørenskog skal spille kval eller sluttspill. For vår del starter sluttspillet på torsdag mot det vi tror blir Lillehammer. Hjemmekamp på lørdag klokka 18. Møt opp!

17:39 - 6-3!!! Lindström setter pucken i åpen kasse. Nå er det opp til dere, Stjernen!

17:12 - Lørenskog har tatt timeout og har tatt ut keeper. Satser alt nå.

14:50 - Vålerenga får en stor sjanse til å punktere kampen. Juell får Idoff ned på rumpa, men han redder likevel på en eller annen måte. Nære 6-3.

10 minutter igjen. Vi er opp med to, men i Fredrikstad vipper det frem og tilbake. Stjernen leder 4-3 og akkurat nå er Lørenskog utenfor sluttspill. Blås av!!!

07:34 - 5-3!!! Hva driver Idoff med? Juell kommer inn fra venstre og Idoff dekker ikke nærmeste stolpe i det hele tatt. Rasmus setter pucken enkelt nettopp der. "Idoff elsker Vål'enga runger utover Forum etter scoringa".

Jevnspilt her nå. Det har snart blitt spilt i fem minutter av perioden.

00:27: Lørenskog reduserer nesten direkte etter dropp. Det står 4-3 i Forum. Håpløs start på perioden.

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-2. Det har vært en bedre periode fra Enga. Vi har tatt oss i sammen offensivt i hvert fall, men mye av slurvet bakover i banen har vi ikke klart å luke bort. Søberg har dog vært veldig bra, utenom scoringen til LIK. Nå gjelder det bare å holde konsentrasjonen og innsatsen oppe resten av kampen, så kan dette gå veien. Spenning og god stemning er det i hvert fall så langt her i Forum. Skuddstatistikk 2 periode: 11-9.

19.47: 4-2! For en scoring av Simon Mattsson som klinker en one-timer i kassa på et strålende pass fra Ahlholm. Assist også til Lindstrøm.

19.44: 2 min Lørenskog. Ponomarenko for knetakling. På tide!

18.08: 3-2. Og der sitter den selvsagt i mot. Dommerne overser flere klare utvisninger på LIK-spillere, før Trygg klarer å score. Ikke stort keeperspille heller. Vi har ikke akkurat hatt dommerne på vår side så langt.

Vålerengas spill har tatt seg opp etter den siste scoringen. og akkurat nå ser vi ut til å ha kontroll. Det kan fort snu seg dog.

10.25: 3-1! Simon Mattsson Kommer skrått igjennom og setter pucken opp i nærmeste kryss. Strålende scoring! Assist fra brødrene Gunnarsson.

Lørenskog har skapt et par farligheter etter vårt mål. De slipper fortsatt litt for lett til.

0.31: 2-1! Igjen er det gullgutten Martin! Ylven knaller inn nok en scoring. Assist fra Lindstrøm og Eidstedt denne gangen.

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Det har vært en ganske så svak periode fra Vålerengas side. Mye slurv i angrepsspillet i avgjørende situasjoner har hindret muligheten for mange store sjanser. Bakover virker Enga som så mange ganger før i år skremmende svake. Lørenskog får for enkelt komme til muligheter og vi kan være glade for at vi ikke møter et bedre lag. Umotiverte/enkle pucktap i egen sone er ikke oppskrift på suksess.  Gudskjelov har vi spillere som Ylven, som går foran med dødsforakt. Det gjør at både resultat og kamp så langt er veldig jevn. Nå gjelder det bare å kutte ut slurvet i begge ender av isen, så kan det her gå bra. Ikker noe annet enn 3 poeng er bra nok i dag! Skuddstatistikk 1. periode: 10-7.

Spillet bølger frem og tilbake nå med sjanser for begge lag. Mye slurv fra begge lag, men innsatsen er der.

14.01: 1-1. Enga går seg bort i vantet i undertall og bondebacken får satt inn pucken bak en dekket Søberg.

12.45: 2 min Vålerenga. Eidstedt for holding.

6.20. 2 min Vålerenga og Lørenskog. Laumann Ylven og Løvik for roughing. Spill 4 mot 4.

3.51: 1-0! Glimrende bytt av Laumann Ylven! Han forecheccker så hardt at Lørenskog mister pucken ved blålinja. Deretter styrer han inn pucken på pasning fra Ahlholm. Assist også til Lindstrøm.

Da er vi i gang med kveldens kamp mot Lørenskog. Kom igjen, Enga!

Før kamp:
Det meste i dagens kamp handler egentlig om Lørenskog. Taper de her og Stjernen slår MS, så skal de spille kval for å holde seg i Get-ligaen. Det bør være mer enn nok motivasjon for våre gutter til å gi jernet. For vår del vil seier føre til at vi ender grunnserien på femte. Foran Oilers og absolutt en helt grei plassering utifra forutsetningene. I sluttspillet som starter allerede torsdag, så venter mest sannsynlig Lillehammer. Uansett resultat i dag. Det ser ikke ut til å være noen nye navn på skadelista for vår del og vi stiller samme lag som sist.