(© EspenB)

Vi følger kveldens kamp live fra Furuset Forum, der Vålerenga tar i mot Lillehammer.

3. periode:

Kampen er ferdig. Det ender 3-6.

58:56 - 3-6. VIF reduserer. Ingen perle akkurat, men Lindström får kreditert målet. Ahlholm og Tallak med assistene.

51:43 - 2-6. Lillehammer scorer i undertall. Går kjøkkenveien og Søberg er helt ute av det nå. 2-0 har altså blitt til 2-6. Kollaps

49:38 - 2-5. Tabbe av Søberg og dette ser kjørt ut. Cameron med scoringa.

49:29 - 2 min VIF. Eidstedt får to min for interference.

46:11 - 2-4. Ask blir parkert av Ellingsen som noe heldig setter den mellom beina på Søberg. Nå blir dette tungt.

45:56 - Lillehammer rir av. Vålerenga får satt litt press på, men Bengtsberg er med på det som kommer. Fortsatt 2-3

43:56 - 2 min LIK. Ulriksen utvist for hekting. Skal vi sette den nå da, Vålerenga?

Vålerenga rir av den uten særlige problem. Kom igjen nå Enga!

Tredje periode er i gang. Den starter med undertall for VIF i 1:53.

2. periode:

Perioden er over og Lillehammer har tatt over ledelsen. Det står 2-3. Vålerenga hadde egentlig god kontroll, men sovna i ett minutt og da snudde kampen. Gutta må heve seg kraftig i tredje periode. Skudd andre periode: 10-9

39:52 - Fabian Gunnarsson får to minutter får krysstakling.

39:40- Oppøyen skyter i stanga! Nå har vi uflaks som ikke har utligna.

39:10 - Ylven får en utrolig mulighet. Mottar pucken nærmest på blank kasse rett utenfor målgården. Men på en eller annen utrolig måte går ikke den inn.

37:01 - 2 min LIK. Spill 4 mot 4 nå i drøye minuttet før Vålerenga får i overkant av 50 sekunder i overtall.

36:08 - 2-3. Vålerenga rakner. Lillehammer scorer igjen og leder nå 3-2. Våre gutter sover og er ikke på i det hele tatt. Etter scoringen får Øksnes en to minutter også, så Lillehammer spiller nå to minutter i overtall.

35:12 - 2-2. Lillehammer utligner etter en fin soloprestasjon av Ellingsen.

31:22 - Det er Lillehammer som får den største sjansen i vårt overtall. Cameron kommer alene med Søberg, men sistnevnte redder forsøket greit.

29:22 - 2 min LIK. Soudsky blir utvist i to minutter for tripping. Ny mulighet for Vålerenga i overtall.

Snart syv minutter spilt og det har ikke skjedd noe som helst hittil i perioden.

Den andre perioden er i gang. Den begynner med Vålerenga powerplay i nesten 1 minutt.

1. periode:

Perioden er over. Vålerenga leder fullt fortjent 2-1. Skuddstatistikk 1. periode: 11-6.

18:51 - 2 min LIK. Vålerenga får et nytt powerplay med drøye minuttet igjen av perioden.

18:28 - 2-1. Lillehammer scorer mens Lindström sitter utvist. Deres poengkonge, Vigier, med scoringen.

14:38 - 2-0!! Under minuttet etter sitter 2-0. Nydelig tversover fra Lindström finner Ahlholm, som setter den kontant. Mattsson får også sitt første poeng i VIF-drakt på den scoringen.

13:39 - I det powerplayet går ut og nettet faller sammen setter Vålerenga inn 1-0. Øksnes fra blå. Oppøyen og Fi Gunnarsson med assistene. 1-0

11:38 - 2 min LIK. Vålerenga får kveldens første powerplay. Cameron må sette seg for tripping.

Perioden nærmer seg halvspilt og det er ikke så mye å skrive hjem om foreløpig. Begge lag er upresise og ingen har skapt de store sjansene.

Vålerenga har starta best. Allerede gjort Bengtsberg i Lillehammer-buret litt svett i luggen. Men fortsatt 0-0 etter drøye fire minutter spill.

Kampen er i gang. Vi sliter med nettet i Forum, men skal prøve å få orden på det.