LIVE: Vålerenga - Lillehammer kvartfinale #4

(c) EspenB
(© EspenB)

Vi dekker kveldens fjerde kvartfinalekamp mellom Vålerenga og Lillehammer i Furuset Forum. Lillehammer leder 3-0 i kamper, så i kveld MÅ våre iskrigere vinne for at det skal bli flere kamper. Selv om det nok blir vanskelig med avansement nå, forventer vi at vi i hvert fall tar hjem seieren i kveld.

3. periode:

Kampen er over vi vant 5-3! Dermed reduserer vi til 1-3 i kamper. Neste kamp går på Lillehammer på fredag.

19.56: 5-3. LIK fikk et trøstemål rett før slutt. Samma faen.

19.30: 5-2! Martin Laumann Ylven scorer i tomt bur! Assist til the Gunnarssons.

45 sekunder igjen og dropp i vår sone. Vi leder fortsatt 4-2. Enga tar timeout.

Drøye 2 minutter igjen og Lillehammer har tatt ut keeper. Dropp i vår sone.

Veldig svakt av Vål'enga i overtall. LIK skaper den største sjansen.

15.11: 2 min Lillehammer. Vigier for roughing.

Vål'enga rir av undertallet etter et par bra redninger fra Søberg. Det var viktig!

11.21: 2 min Vålerenga. Espeland for interference.

8 minutter spilt og stillingen er fortsatt 4-2. Spillet bølger frem og tilbake med halvsjanser til begge lag. Nå gjelder det for Enga å ikke bli feige og gi ifra seg initiativet i kampen.

Stor sjanse til Vål'enga ved Ylven. Han kommer skrått igjennom mot keeper, Men Bengtsberg får så vidt avverget. Deretter er det Lillehammers tur, med to gode muligheter som begge reddes av Søberg.

Vi skapte et par store sjanser på slutten av overtallet, men dessverre ingen uttelling. Rett og slett for dårlig!

Svakt power play fra Enga sin side. Vi har knapt klart å skape en skikkelig sjanse i de 4 minuttene vi har vært i overtall så langt.

Da er pucken droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-2 til Vålerenga. Denne perioden var ikke like god fra Enga sin side. Særlig den første delen av perioden, kommer Lillehammer for lett til foran Søberg. De får da også reduseringen sin. Men etter den strålende 4-2 scoringen til Enga,kommer vi langt mer med i kampen igjen. Resten av perioden bølger spillet frem og tilbake med noen gode muligheter til begge lag. Dessverre får vi den stygge taklingen på Stene mot slutten av perioden. Stene gikk rett i garderoben og vi ser nok ikke mer til ham i kveld. Han har slitt med hodeskader før i år, så dette er ikke gode nyheter. Skuddstatistikk 2. periode: 6-12.

18.48: 5 min (+ video) Lillehammer. Nyhus for takling mot hodet. Dommerne kom til slutt frem til den eneste riktige konklusjonen.

18.48: Veldig stygg takling på Andreas Stene, som må gå av med skade. Dommerne tar seg god tid til å tenke på hva straffen skal bli.

Enga skaper noen halvsjanser i overtallet, men ingen skikkelig store.

15.06: 2 min Lillehammer. Soudsky for roughing.

Så er det Lillehammers tur til å skape sjanser. De får to bra muligheter, men Søberg er godt med og redder begge.

En kjempesjanse for Mattsson rett etter scoringen. Han er alene med Bengtsberg med all verdens tid på seg, men Bengtsberg reddet. Der skal det være mål!

11.02: 4-2! Fantastisk mål av Vål'enga! Colin Spaberg spiller fint fri Rasmus Juell som tar seg tid til å dra ut Bengtsberg og setter pucken opp i taket! Assist også til kaptein Brede som vant pucken i midtsone og satte det hel i gang.

Bra undertall av Vål'enga. LIK får ikke til noe særlig.

6.59: 2 min Vålerenga. Lyngset for krysstakling.

5.08: 3-2. Så får de forbanna canadierne spilt seg igjennom. Vi er for passive foran Søberg og Vigier scorer.

Etter 4 minutter spill så setter Filip Gunnarsson pucken klink i stolpen. Godt spill av Enga, men er uheldige.

LIK har lagt et viss press på Vål'enga de første par minuttene av denne perioden. Nå gjelder det at Enga ikke blir passive og gir ifra seg initiativet.

Da er andre periode i gang. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Det er veldig fortjent, selv om Enga for en gangs skyld har vært veldig effektive i denne perioden. Vål'enga har så langt sett ut som det mest sultne laget og det gjør at vi leder kampen etter første periode. Problemet for Enga er at det skal så lite til for at motstanderne skal skape sjanser. Vi må derfor holde konsentrasjonen oppe konstant og ikke slippe oss ned. Det tåler vi ikke. Nå gjelder det å holde stilen oppe, med fart og aggressivt press. Vi har i hvart fall fått en god start. Skuddstatistikk 1. periode: 10-13.

19.46: 3-1! Etter en retur får Tobias Lindstrøm slått pucken fra bak mål og inn via keeper Bengtsberg. Assist til Ahlholm og Mattsson.  Deilig!

19.01: 2 mini Lillehammer. Dineen for roughing

Kampen har jevnet seg t de siste minuttene, både før og etter scoringen til Lillehammer. LIK er mer med i kampen og skaper småfarligheter. Enga skaper også noen halvsjanser for øyeblikket.

16.05: 2-1. På sedvanligvis går Vålerenga seg bort i egen sone og en bonde får komme seg fri foran mål. Søberg er så vidt borti avslutningen, men pucken går i mål. Veldig unødvendig!

5 minutter igjen av perioden og Fabian Gunnarsson hadde nylig en stor sjanse for Vål'enga. Hans avslutning ble dog for enkel for keeper Bengtsberg.

12 minutter er spilt og Enga har hatt veldig god kontroll så langt. LIK har ikke skapt en eneste kvalifisert sjanse.

7.33: 2-0! Hvorfor ikke? Vi går rett opp i angrep og scorer igjen! Lindstrøm igjen. Også denne gang på pasning fra Espeland.

7.17: 1.0! Det er Tobias Lindstrøm som knaller pucken i mål fra distanse. Assist fra Espeland.

Vålerenga har startet bra de første 5 minuttene av kveldens kamp. Vi har vært det førende laget så langt, selv om vi ikke har skapt noen store sjanser.

Da er pucken droppet for kveldens kamp i Furuset Forum. Kom igjen, Enga!