(© JES Photography - Jarl Erik Sandberg)

Vi følger kveldens kamp mellom Vålerenga og Kongsvinger live. Tar Iskrigerne sin sjuende strake?

3. periode:

Det endte 7-1. Ahlholm med hattrick.

Med 2:30 igjen takker jeg for meg. Må rekke bussen. Enkel seier ble det tilslutt. På søndag venter Sparta. Møt opp!

54:11 - Vålerenga er fullt lag.

52:50 - 6-1!! Vålerenga scorer i undertall og det er selvfølgelig Jonas Oppøyen som setter den. Kommer alene med keeper og gjør ingen feil. VIF bader på Furuset nå.

52:11 - 2 min VIF. Fisher får to minutter for hekting.

51:22 - 5-1!! Der kom scoringen til Lindström også. Fyrer av et slagskudd som går i stanga og på et eller annet vis sniker seg inn etter det. Kampen er punktert. Ahlholm og Olsen med assistene.

50:29 - 2 min Vinger. Vålerenga får muligheten til å øke ledelsen i powerplay.

Etter scoringen har det ikke skjedd så mye her i Furuset Forum. Det virker som begge lag nå har forstått at dette blir hjemmeseier og bruker ikke unødige krefter på en kamp som virker veldig avgjort. 10 minutter igjen av tredje periode.

42:04 - 4-1!! Vålerenga spiller Kongsvinger ut av hallen på den scoringen der. Ahlholm får æren av å sette pucken i åpen kasse da resten av Vinger ligger nede og spreller. Thomas Olsen og Filip Gunnarsson med assistene. Klassescoring rett og slett. 4-1 og jeg tør si vi tar vår sjuende strake. Deilig!

40:30 - 2 min Kongsvinger. 40 sekunder 4 mot 4 før vi får overtall i 1.20.

Perioden er i gang.

2. periode:

Perioden er over og vi går til pause med ledelse 3-1. Vålerenga har god kontroll her nå og Vinger begynner å virke møre. Her skal hjemmelaget kontrollere dette inn.

39:11 - 2 min VIF. Øksnes for holding.

38:43 - 3-1!! Oppøyen scorer fra nærmest død vinkel. Går inn ved keepers nærmeste stolpe, så det er liten tvil om at det er en tabbe, men likevel bra gjort av Jonas. Gunnarsson og Brede med assistene på scoringen.

33:56 - 2-1!!! Vi utnytter de 50 sekundene i overtall. Ahlholm skyter og foran mål står Gunnarsson og styrer pucken bak Nilsen i Kongsvinger-buret. Vålerenga vært best de siste 10 nå, så dette er fortjent.

32:12 - 2 min Vinger. Cole får 2 min for tripping for gjestene. 4 mot 4 nå i 1.10 før vi får muligheten i overtall i 50 sekunder.

31:22 - 2 min VIF. Lindström får to min for holding. Nytt undertall for våre gutter.

Fortsatt lite å melde om fra denne perioden, men vi kan se antydning til at Vålerenga tar mer og mer over. Skaper dog ikke allverden foreløpig. 9 min spilt av 2. periode.

De første fem av perioden er unnagjort. Og igjen er det gjestene som starter best. Søberg er takk og lov på jobb i dag også, så det står fortsatt 1-1

Midtperioden er i gang.

1. periode:

Perioden er over. Det har vært en ganske dårlig periode av våre gutter. Kongsvinger starta best og tok fortjent ledelsen, før vi svarte minuttet etter. Etter det har det vært ganske sjansefattig og lagene har ikke skapt noe særlig med farligheter. VIF noe bedre de siste fem av perioden. Skudd 1. per: 10-13.

19:08 - Lindström får en stor sjanse. Får stå å lade kanonen midt i slottet, men keeper får slått pucken over med spaken.

17:37 - Vinger skaper mer i dette overtallet, men Søberg får rydda unna. Juell er tilbake på isen.

15:37 - 2 min VIF. Juell blir utvist for høy kølle.

15:00 - Vålerenga får sin første store sjanse etter målet. Spaberg Olsen får skutt fra skrått hold og pucken smeller i stolpen bak en keeper som ikke har en anelse hvor den havner. Ekstremt nære 2-1.

13:11 - Begge lag får en mann utvist to minutter for litt gruff bak mål etter en icing-avblåsning. Oppy vår mann som var med å kose litt. 4 mot 4 her nå.

12:15 - Vålerenga er fulltallige igjen. Hadde god kontroll i undetallet.

10:15 - 2 min VIF. Filip Gunnarsson må settes seg for slashing.

08:25 - Gjestene er fullt lag igjen. Det overtallet der var rett og slett svakt. To minutter med rør.

06:25 - Powerplay Vålerenga. Bøndas gullhjelm ut for holding.

05:14 - 1-1!! Ahlholm. Selvfølgelig er det Ahlholm. Setter inn en retur fra skuddet til Thomas Olsen. Lindström får den andre assisten. Vi er like langt.

04:20 - 0-1. Og der kom scoringen. Gjestene tar ledelsen og det er fullt fortjent. Vålerenga må våkne!

Vålerenga er ikke helt skrudd på i starten her. Kongsvinger med et par store sjanser som Søberg har reddet mesterlig.