Kalasseier i derbyet

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vålerenga 6-0 Manglerud Star. Lekestue i Forum!

Nølende start fra begge lag,ingen var spesielt interessert i å ta tak i kampen og legge press på motstander. Det ble mye frem og tilbake de første 5 uten at de helt store sjansene materialiserte seg. Vålerenga hadde en i stolpen da kampen bikka 5 minutter.

Det så ut til at landslagsoppholdet ikke hadde gjort noen av lagene noe godt, så da bestemte goalgetteren Csiszar seg for å banke til. Godt tenkt, for da sto det selvfølgelig 1-0 til oss etter 10 min, forarbeid av Røymark og Strøm.

Resten av perioden forbigår vi i stillhet, den var både tam og kjedelig - men effektiv, vi gjorde unna perioden på noenogtjue minutter. Skuddstatistikk 9-5.

Andre periode starta der den første slapp, jeg gleder meg til gutta får noen kamper i beina igjen. Det skulle gå 5 minutter før Thomas Olsen dro seg fri og banka pucken via tverrligger og i mål. En vakker, vakker scoring ga oss 2-0.

Det starta en sjansebonanza nede hos M/S sin keeper, men vi klarte ikke å sette sjansene våre.

Så fikk den en mann utvist, og Espeland ville ikke være noe dårligere så det ble 4 mot 4. Det ga Vålerenga litt mer rom til å finne hverandre, så Strøm fant Thomas Olsen som elegantfeide pucken ned i hjørnet. 3-0.

Det gikk nok hardt inn på M/S-keeper Joyce så han leverte noen velvalgte amerikanske gloser av ukjent opphav og ble prompte sendt i garderoben. Matchstraff og kamp over for ham. Det var neppe bibelsitater eller handlelista fra i går han proklamerte.

Det ga litt energi til M/S (omtrent som en fisk som spreller på land) så da ble det lit farlig foran Søberg. Vålerenga tok imidlertid tilbake initiativet i kampen og det utvikla seg til ren enveiskjøring.

Da steg Ekberg fram og satte 4-0 på underligste vis etter en fin pasning fra Ask. Det medfører at Vålerenga faktisk har spilt en god midtperiode. Det er ikke så ofte, men desto mer gledelig.

Vi går til siste pause med 4-0.

Jeg hadde tenkt å skrive at kampen var kjørt og at 3. periode var en ren transportetappe, men så finner Ahlholm og Røymark hverandre med skikkelig fininnstilt og avbalansert klikkklakk og 5-0 er et hyggelig faktum. Nydelig og vakkert spill. Wiik i M/S-buret kan ingenting gjøre og det står 5-0.

Tre minutter før full tid er vi fint framme og Oppy setter puck etter pasninger fra Spets og Strøm. 6-0 Dette er utklassing, dette er kalasseier.

En meget hyggelig aften i Furuset Forum for oss med hang til Vålerenga er over. Jeg skulle ønske at flere tok turen, for det er gøy å se Vålerenga spille i år. Furuset er mye nærmere enn du tror så ta turen og la deg underholde av et velspillende hockeylag.

Neste kamp er Sparta hjemme på søndag og så er det Lillehammer hjemme på torsdag. Tre hjemmekamper på rad. Det funker!

Under finner du vårt live-referat.

3. periode:

Kamper er over. Vålerenga vant 6-0!

16.56: 6-0 til Vål'enga! Det er Jonas Oppøyen som får æren av å avslutte et flott angrep. Assist til Spets og Strøm.

Vål'enga rir greit av også dette undertallet. Seieren bør være i boks, men det hadde vært gøy for Søberg med en shutout.

13.02: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for hekting.

M/S har en puck i mål, men det annulleres for målgårdoffside etter at dommerne har sett på video.

M/S skaper et par sjanser i power play, men Søberg er virkelig på jobb i kveld.

2. min Vålerenga. Sommer Nielsen for hekting.

7.34: 5-0! Vålerenga øker ledelsen etter et strålende kontringsangrep. Det er Rasmus Ahlholm som setter pucken i mål etter forarbeid fra Røymark og Lindstrøm.

3:55: 2 min M/S: Coatta for hekting.

Da er vi i gang med siste periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-0 til Vålerenga. Det har vært en god periode fra Engas side. Vi dominerer kampen totalt og selv om spillet ikke er like overbevisende hele veien så er vi veldig solide, jobber hardt og slipper ikke M/S til i det hele tatt. En annen gledelig sak er at Thomas Olsen virkelig ser ut til å ha fått inspirasjon fra sitt nylige, suksessfulle landslagsopphold. Han puttet to i denne perioden og var farlig frempå et par andre ganger også.  Denne kampen bør være over nå, men vi må fortsatt holde nivået oppe en periode til. Så langt ser det i hvert fall svært så lovende ut. Skuddstatistikk 2. periode: 16-6.

18.00: 4-0! Det er Marcus Ekberg som setter pucken via tverrligger og inn fra skrått hold etter en pasning fra Morten Ask. Ekbergs første nål i GET-ligaen!

Et bedre power play fra Vål'enga denne gangen. Vi skaper flere kvalifiserte målsjanser, men klarer ikke å få pucken i mål.

15.08: 2 min M/S: Thoresen for high sticking.

Så får vi et tvunget keeperbytte hos M/S. Keeper Joyce blir sendt i garderoben for usportslig oppførsel. Inn kommer Mikkel Wiik. Joyce fikk 10 +20 min for dårlig oppførsel. Ferdig for kvelden.

8.14: 3-0! Strålende scoring av Thomas Olsen etter flott forarbeid av Strøm! Vi scorer i 4 mot 4.

7.57: 2 min Vålerenga. Espeland for interference.

7.22: 2 + 10 min M/S: Boroczky for boarding.

5.13: 2-0! Så sitter den for Enga! Det er Thomas Olsen som knaller pucken i mål fra slottet!

Snart 4 minutter spilt av perioden og stillingen er fortsatt 1-0. Denne perioden ser foreløpig svært så lik ut den forrige. ganske høyt tempo, men få store sjanser.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

1. periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Det har vært en ujevn periode preget av mye svakt pasningsspill, men tidvis høyt tempo. M/S har ikke skapt en eneste kvalifisert målsjanse, mens Vål'enga har hatt noen få. Vi leder helt fortjent, men det er fortsatt mye å gå på i spillet. Forhåpentligvis  har vi nå fått rusten ut av kroppen og hever spillet vårt resten av kampen. Klarer vi å bedre pasningsspillet samtidig som vi opprettholder det store tempoet i kampen, så bør dette kunne bli bra. Skuddstatistikk 1. periode: 9-5.

Veldig bra undertall av Vål'enga som sørger for at M/S ikke skaper noen verdens ting i sitt power play.

13.24: 2 min Vålerenga. Eidstedt for hekting.

Ikke så mye å skryte av det overtallet der. Enga skaper i realiteten ingen sjanser i power play.

11.09: 2 min M/S: Hermansen for holding the stick.

9.52: 1-0! Men så sitter scoringen, litt ut av ingenting. Det er tidligere kaptein Brede Csiszar som setter pucken i mål fra blålinja. Assist til Røymark og Strøm.

Snart 10 minutter spilt av første periode og stillingen er fortsatt 0-0. Nivået har falt litt de siste minuttene med få sjanser og mange upresise pasninger.

5 minutter spilt og Enga har kommet best i gang. Nylig skjøt Stene i stolpen på en one-timer satt opp av Espeland. Veldig nære der!

Da er vi igang med kveldens kamp i Furuset Forum. Kom igjen Enga!

Før kampen:

Gullgrossisten Vålerenga tar i mot lillebror Manglerud Star i Furuset Forum. Andreplass mot åttendeplass, men det betyr lite. Disse kampene lever sitt eget liv, selv om Vålerenga har full pott mot M/S så langt i sesongen. Vi vant 3-2 hjemme og hele 7-1 i garasjen.

Det er spennende å se om Vålerenga har beholdt formen etter landslagsoppholdet. Vålerenga har fire seire på de fem siste, M/S har to, og de har kommet i de to siste kampene - etter at de sendte hjem en bråte utlendinger, etter sigende grunnet utenomsportslige forhold.

I kveld kan alt skje, men vi blir skuffa om ikke Vålerenga tar dette hjem. Skal vi være med i toppen er dette kamper som skal og må vinnes - og det tror vi Vålerenga gjør.

Som vanlig har din hovedleverandør av kvalitetsstoff om hockey - klanen.no - levert en finfin forhåndsak om kampen: Storebror ser deg