Deilig seier da sjel banka plastikk i Forum

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Sjel 2-1 Plastikk. Vålerenga var det beste laget i Forum da Oilers måtte reise tomhendte hjem.

En vidunderlig og herlig seier over oljesølet fra Stavanger var en utmerket måte å starte lørdagskvelden på. 1028 tilskuere lot seg underholde av en fartsfylt kamp der Vålerenga var best foran kassa og Oilers lempa puck uten å komme til de helt store farlighetene foran en meget patent Steffen Søberg i Vålerengas mål.

Den første perioden var både målløs og uten utvisningsminutter. Den var likevel underholdende selv om laga ikke kom til de helt store sjansene. Kampens første scoring kom etter snaue fire minutter av midtperioden. Da ble Brede Csiszar kreditert scoringa av Speaker`n til full jubel av de fremmøtte. Det er jo ikke ofte Vålerengas store sønn finner nettmaskene. Twitter revna av begeistring og lykkeønskningene hagla. Dessverre var det som vi trodde feil målscorer. Målet ble pirka inn av Gunnarsson etter assist av Oppøyen og Lindstrøm.

Og vi driter egentlig i hvem som scorer, så lenge han speller på Vålerenga. 1-0 til oss!

Etter 16 minutterer det igjen klart for eksenstiv målfering på tribunene og isen i Forum. I powerplay får Ahlholm finsikta puck og smeller den utagbart nede i hjørnet til en dekka Jacob Opsahl. 2-0! Assists på denne gikk til Stene og Gunnarsson.

Deilig!

Tredje periode var en ren transportetappe til det gjenstod 6 minutter av kampen. Da fikk Hoff hos plastikklaget slengt i vei et skudd som på finurlig vis sniker seg inn i armhulen på Søberg og faller ned bak ham. Momentet i pucken gjør at den akkurat klarer å skli over streken før Søberg får kasta seg rundt og stoppa den. 2-1 er et faktum.

Og da ble det ulidelig spennende i Forum!

Plastikk kaster alt fremover og dominerer banespillet totalt. De plukker etterhvert ut keeper og spiller 6 mot våre 5. De kommer til avslutninger, men heroisk innsats fra både løpere og backer gjør at vi får rensa unna. Det lille som kommer fikser Søberg lett. Vi har flere muligheter til å sette puck i åpen kasse men den sklir utenfor stolpene hver gang.

Kampen ebber ut og sesongens andre seier av to mulige mot plastikklaget er et faktum.

Det er alltid deilig å slå den sjelløse klubben fra vest og dagen i dag er selvfølgelig intet unntak.

Vi minner om hasjtaggen #PålStay til sosiale medier. Oilers-trener Pål Gulbrandsen har seila opp som en av våre store favoritter i år!

Rykende ferske bilder fra kampen finner du her.

Under finner du vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 2-1!! Jadda!

1.23 igjen og Oilers har tatt ut keeper. Dropp i vår sone.

Det er drøyt 3 minutter igjen, Veldig spennende her på Furuset nå!

14.11. 2-1. Faen! Etter en stor sjanse fro Ahlholm hvor keeper reder, kommer Stavanger på en kontring. Hoff skyter og pucken går under armen til Søberg og sklir inn i målet. Det er full kamp igjen.

Vi har nå spilt nesten 13 minutter av 3. perioden. Stillingen er fortsatt 2-0- Oilers hadde nylig en mulighet da vi ikke klarte å renske foran Søberg. Det blir nøkkelen nå i resten av kampen. Vi må klare å rydde foran eget bur!

Svakt power play av Vål'enga. Vi skapte ingenting i det overtallet.

9.52: 2 min Stavanger. Soares for tripping.

Oilers har skapt et par sjanser tidlig i perioden, men Søberg har vært patent. Nå må vi våkne igjen, Enga!

Nå kommer det over høyttaleren her at det var Filip Gunnarsson som scorte Vålerengas første mål i kveld, ikke kaptein Brede. Normal service has been resumed. Andreassist på scoringen går da til Lindstrøm.

Da er pucken droppet for tredje. periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Også denne perioden var forholdsvis jevn, men igjen med Vål'enga som det førende laget. Forskjellen far den første perioden, var at nå klarte vi å sette et par av sjansene våre. Selv kaptein Brede klarte å komme på scoringslista. Det har vel ikke skjedd siden 2015 i grunnspillet. T-skjortene er i trykken as we speak. Nå gjelder det bare for Vål'enga å opprettholde det disiplinerte spillet de har vist i de to første periodene. Det glapp ved et par anledninger i denne perioden, men da var Søberg på plass. Holder vi konsentrasjonen og bare fortsetter med vårt spill, bør vi kunne vinne denne kampen. Skuddstatistikk 2. periode: 6-5.

Stavanger kommer til et par halvsjanser etter vårt mål, men Søberg rydder  heldigvis opp.

16.33: 2-0! Jaa! Det er Rasmus Ahlholm som setter et skudd under armen til Opsahl. Assist til Stene og Fi. Gunnarsson.

16.02: 2 min Stavanger. Mostue for for hekting. Så kunne selv ikke dommerne unngå å gi Åilars en to-minutter.

Så overser dommerne tidens klareste utvisning på en Oilers-spiller. Klanen er i harnisk. Selv Stavanger-spillerne stoppet opp og ventet på utvisningen.

God mulighet for Enga igjen etter 12 minutters spill. Thomas Olsen legger pucken flott tilbake til Stene som står alene i slottet. Han setter dog pucken ved siden av målet. Andre gode muligheten for Stene i dag. Begge har han satt utenfor.

Bra undertallsspill av Enga, som enkelt unngår sjanser i mot i dette undertallet.

7.59: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for tripping.

Power playet starter naturligvis med en kjempesjanse for Oilers. Magnus Hoff kommer seg igjennom, men Søberg reder både hans skudd og returen fra Solberg. Skjerpings!

5.21: 2 min Stavanger. Humphries for holding.

3.48: 1-0! Endelig! Etter nok et stolpeskudd er kaptein Brede Csiszar først på returen og får slått inn pucken. Ikke så ofte vår kjære kaptein scorer lenger. Det var Oppøyen som hadde stolpeskuddet og assist også til Fi. Gunnarsson.

Ny stor sjanse for Vål'enga etter 3 minutter av perioden. På en retur skyter Fischer pucken klink i stolpen. Så nære!

Stor sjanse for Vålerenga tidlig i andre periode. Det er Stene som kommer alene igjennom skrått mot Opsahl, men skyter pucken utenfor.

Da er vi i gang med midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Det har vært en fartsfylt periode mellom to disiplinerte lag. Perioden har vært jevn, men med Vål'enga som det styrende laget. Enga har også skapt de få sjansene som har vært så langt i kampen, det dessverre foreløpig uten uttelling. Vi har også fått oppleve det bortimot sensasjonelle at vi får en periode uten utvisninger hverken på Enga eller Åilars. Det blir spennende å følge kampen videre. Forhåpentligvis kommer det høye tempoet til å favorisere oss utover i kampen. Men her gjelder det å utnytte sjansene mår man får dem. Skuddstatistikk 1. periode: 8-6.

Bra mulighet for Enga med drøye minuttet igjen av perioden. Det er back Hybertsen som skyter og Fischer styrer, men Opsahl redder fint.

15 minutter spilt nå, fortsatt uten noe mål. Vål'enga har initiativet, men har ikke maktet å score mål. Kampen preges for øvrig så langt av høyt tempo og få avblåsninger.

Drøye 11 minutter spilt og stillingen er fortsatt 0-0. Vålerenga har tilrevet seg et overtak i de siste minuttene og har skapt én stor sjanse og 2-3 halvsjanser.

Kjempesjanse for Vål'enga! Det er Fabian Gunnarsson som får stå helt alene foran keeper Opsahl på en retur, men dessverre er ikke avslutningen god  ok. Der burde det stått 1-0!

8 minutter spilt nå og fortsatt mangler de store sjansene. Kampen er svært jevn så langt og lagene opptrer veldig disiplinert.

¤ minutter spilt og så langt har spillet bølget frem og tilbake og lagene har følt på hverandre. Ingen store sjanser, men Thomas Olsen var nylig på ferde og kom seg nesten helt igjennom.

Da er pucken droppet for dagens kamp på Furuset. Kom igjen, Enga!

Før kampen:

To falne storheter møtes som middelmådige lag. Stavanger har 6. plassen med to kamper mindre spilt og Vålerenga har 7. plass. Med seier feier vi forbi plastikklaget i dag.

Ahlholm har vår gullhjem med 18 poeng (10+8) og usmakelige Soares har Oilers sin med 11 (4+7).

Oilers har tuppa ut Romano og Reed av troppen. De er altså ikke med, men hever feite lønninger fra nærmeste pub i Stavanger. Skadesituasjon aner vi ingenting om.

Vi har Ylven ute. Han soner sin siste kamp av sine 5 kampers karantene. Samtidig var Ask usikker inn mot kampen og stiller dessverre ikke. Det er dårlig nytt for en tropp som skriker etter backer. Heldigvis er Fischer tilbake. Den unge løperen fungerer godt også som back.

Brede og Eidstedt klkka inn over 32 minutter på isen begge to i forrige kamp. Det klarer de ikke over tid og blir slitt ut. De få backene våre må holde seg skadefri og unngå utestengelser.