Klanen får verdens feteste TIFO Oppheng

(c) Klanen
(© Klanen)

Vi i Vålerenga har aldri vært redd for å ta i bruk store ord når det kommer til å beskrive oss selv, eller klubben i vårt hjerte. Ei heller denne gangen. Akkurat nå pågår det en innsamlingsaksjon som vil kunne gi oss verdens feteste TIFO-oppheng.

Vi er på god vei, det er så utrolig flott og se at så mange er villige til å bidra

(c)
(© )

Du må ikke tro at alt som skjer er tilfeldig. I mange tilfeller så skjer ting i rekkefølge, og det skjer fordi noen har brukt tid på å tenke ut gode løsninger. For ikke veldig lenge siden så opphold vi oss på Ullevål Stadion. Det var to supportergrupperinger, en på Vestbredden, en på Gaza, motsetningene var store, gnisningene var store, aggressiviteten var tidvis høy.

Samtidig som at dette foregår, så legges det en plan. Vi tenker på hvordan vi kan overkomme motsetninger. Vi planlegger også hvordan Vålerenga Stadion skal se ut og ikke minst hvordan «arbeidsvilkårene» til supporterne være.

Klanen skriver i sitt eget manifest at: Vålerengens Idrettsforening går foran alt. Vi støtter og står opp for Vålerenga uansett. Klanen drives på dugnad, og vi organiserer oss med et styre og flere arbeidslag. Driftsmidlene brukes på sang, tifo og tur, og de støttefunksjoner som er nødvendig for at dette skal fungere optimalt. Vi skal sørge for flest mulig stående, syngende supportere på kamp.

Nettopp dette, stående og syngende supportere er utrolig viktig for stemningen. Men uten at noen tok kampen, som kjempa for en hel tribune uten avsatser, som kjempa for bølgebrytere i stedet for sittefelt så hadde ikke vi hatt en ordentlig supportertribune.

Så vi tar sikte på å gjøre supportertribunen enda kulere, TIFO-oppheng er en veldig viktig del i hvordan vi kan videreutvikle denne delen av tribunekulturen. Husk det at folk trekkes til supportergrupper som er innovative, som er spektakulære og som er synlige. Vi skal være alle de tingene, vi skal være lokomotivet i norsk supporterkultur – den alle vil være, men bare klarer å etterligne.

Hvorfor koster det så mye?

Vi har helt siden første gang vi begynte å snakke om et sånt TIFO-oppheng hatt to hensyn vi er helt nødt å ta. Det ene er vekt, dette er ikke en liten lett sak, egenvekten på opphengsløsningen kommer til å nærme seg 1000 kg. Trossene veier 260 kg, nettingen, bare nettingen som skal heises opp veier 170 kg. Når vi vet at det er 20 meter opp til taket på supportertribunen, så er det utrolig hvor hardt noe sånt kan lande dersom vi ikke tar hensyn til vekt og sikkerhet. Vi har jo heller ikke noe ønske om å se 4 mann trekke i tauverk, for så å se at den ene siden går oppover og den andre henger fast og hele planen ble velta.

Så hva får vi – vi får en vegg – av netting, som er delt opp i tre seksjoner, og hver av disse seksjonene kan heves og senkes individuelt. På denne veggen av netting kan vi henge opp hva vi måtte ønske. På illustrasjonsbildet så ser du et klubbvennlig forslag. Anders G i VPN.no foreslo å heve en helt jævla traktor for så å sette fyr på den. Jeg vil anta at den normale bruken vil ligge et sted mellom disse to. Det som gjør dette så spesielt, er av kan lage TIFO si flere dimensjoner, det trenger ikke å handle bare om budskapet som heises opp, det kan være i kombinasjon med andre tings som skjer bak på tribunen.

Jeg gleder meg til å se riggen i full funksjon – og dersom du tåler litt stygge farger så kan du jo se hvordan tyskerne i Borussia Dortmund har brukt sin rigg

(c)
(© )
(c)
(© )
(c)
(© )
(c)
(© )


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!