Hva skjer med TIFO-Opphenget

(c) Klanen
(© Klanen)

For deg som lengter etter TIFO-oppheng, for deg som har hodet fullt av spørsmål, for deg som har hodet fullt av planer. Her kommer det informasjon om hvor vi står i forhold til å få på plass TIFO-opphenget

For et stykke tid siden så ble det bestemt at vi skulle forsøke å få på plass et TIFO-oppheng. Ønsket om å få dette på plass har hatt bred enighet på tvers av mange supportergrupperinger. I fjor, på senhøsten ble innsamliingsaksjonen startet og penger ble donert av dere til dette formålet.

Status på innsamlingsakjonen er at den endte med at dere, sammen med midler bevilget av Klansstyret i den perioden utgjorde ca 50% av beløpet som var nødvendig.

Så kan du kanskje huske at klubben lanserte en kampanje før seriestart, hvor de ville øke salget av sesongkort på supportertribunen med 30% sammenlignet med året før, så skulle «Ronny» sponse restbeløpet. En kampanje som trynet, og det var tidlig klart at 30% økning var hinsides rekkevidde.

Da da stod vi der, ved seriestart, halvveis finansiert, men besluttsomme, TIFO-oppheng skulle vi få til.

En ting som har vært svart viktig for Klanstyret, og VKIP er at TIFO-oppheng må etableres på en trygg og sikker måte. Med det mener jeg at opphenget må være trygt, og det kan ikke under noen omstendigheter bli hengt opp for så å falle i hodet på våre supportere.

For å kunne være sikker på at vi får et trygt opplegg så må vi gjøre beregninger og kalkyler som forteller noe om belastningen. Vi måtte beregne vekten på wire, taljer, netting, TIFO – i tørt vær, i tungt regn, i snøvær, i sterk vind og elementene i kombinasjon. Dette er ikke noe vi på Klanskontoret kan ta over en øl og en liten kalkulator, så vi måtte finne ingeniører og konsulenter som kunne gjøre disse beregningene, og vi måtte gjennomføre anbud for å få det beste tilbudet.

Så det vi vet nå, på bakgrunn av disse beregningene er at taket på tribunen tåler opphenget, ikke bare vekten, men vindbelastningene som kan komme når TIFO er oppe og henger som et stort seil. Alle aktørene som må være involverte har krysset av boksen for «X – den delen vi er kompetente på tåler dette» med unntak av en sekundær detalj – «betongfolket» må bekrefte at opphenget ikke kommer til å ta knekk på stadiontaket i overgangen mellom betong og metall, dette anser jeg som en formalitet, men den boksen må allikevel kvitteres ut.

Så det betyr at vi er svært nære å kunne gjøre bestilling av utstyr og installasjon

Eller vent litt? Sa ikke jeg at TIFO-opphenget var halvveis finansiert? Jo jeg sa det, men Klanstyret har ikke hvilt på sine laubær, vi har klart å få på plass en avtale med en ekstern aktør, en ekte Vålerengavenn, et navn som jeg ikke har tillatelse til å dele, men denne aktøren har gitt Klanen den manglende halvdelen av finansieringen. Vi bøyer oss i hatten av takknemlighet. Det skal tilføyes at dette ikke er en kommersiell avtale, som kunne betydd sponsormerke på oppheng og sånt, neida, det er en gave fra noen med stort hjerte for Vålerenga.

Så her står vi, i september 2019, en boks som gjenstår å få avkrysset, for deretter å lage et prosjekt for installasjon av TIFO-opphenget.

La ideene boble, dette kommer til å bli helt vanvittig kult når det er på plass

Heia Vålerenga

    


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!