En by, ett lag

(c)
(© )

Livet blir mye bedre når du er glad i Vålerenga. Det finnes ikke mange klubber som er som vår, en klubb med så mye aktivitet, med så mange utøvere, så mange frivillige, så mange foreldre og så utrolig dedikerte supportere.

Mange av klubbens supportere har organisert seg i Klanen, Norges eldste supporterforening, Norges klart største største og definitivt den mest høylydte. På tribunen er Klanen ikke alene, men krefter fra Ikaros og Ultras bidrar sterkt til å heve trøkket fra tribunen. Vi så i fjor at samarbeid og samhandling gir fantastisk atmosfære.

Norges kuleste supportere er allikevel Miniklanen som er de unge håpefulle.

Våre iskrigere, Vålerenga Ishockey er i sesong, og selv om de akkurat nå har en OL-pause, og selv om hockeygutta spiller i eksil i Foruset Forum, neste kamp er 25. februar, så er det verdt turen. Mens du venter kan du sjekke ut hva gutta driver med på youtube, på twitter og de er strålende på instagram. Da kan du drømme og tenke på den lysende fremtiden vår i nye Jordal Amfi.     

I går så jeg på TV at Magnus Carlsen igjen vant en sjakkturnering, og sitter du hjemme i godstolen å tenker at du har alle forutsetninger for å gruse Magnus Karlsen, da kan du kanskje se om du tør utfordre Vålerenga Sjakk sin regjerende junior verdensmester – Aryan Tari. Der har du speller!

Vi er mange som gleder oss til seriestart for fotballgutta. De er for tiden i Spania på treningsleir, den andre for året. Akkurat nå så trener de steinhardt i Marbella. Du kan se de spille der nede i treningskamp mot Tromsø i morra. Jeg som så mange andre følger ivrig med på twitter, facebook og instagram, søkende etter den neste nyheten, den neste nye spilleren. Kanskje dukker det opp en innsiktsfull tweet fra assistenttrener Haakon Lunov, eller har Freddy dos Santos noe nytt fra Enga Live. Den nye satsningen, Enga Live, som har fokus på kampdagsopplevelsen virker veldig spennende, og det vi så langt har sett i forbindelse med treningskampene viser at dette har en fremtid. Skulle du være i tvil, lytt til de tre tilgjengelige episodene til «Enga på pod». Skulle den podcasten fenge deg så er det noen supportere som har spilt inn en egen variant som heter «Radio-0558»

Du trenger ikke engang å like fotball eller ishockey for å spille for Vålerenga. Er du interessert i håndball, eller har du barn som vil prøve seg så er Vålerenga Handball et nydelig alternativ. Akkurat det samme kan sies dersom Innebandy eller basketball er din lidenskap.

I disse OL-dager er det fryktelig å lese i avisene at Lyn har fått en olympisk mester på ski, det er jo fullstendig ulogisk, alle olympiske gullvinnere på ski burde gått for Vålerenga Skiklubb. Skulle du derimot være passe storvokst, og ha en liten forkjærlighet for amerikanske idretter så er du kanskje mer interessert i VIF Trolls

Hvis du har slutta å lese aviser, og har gått digitalt, da har du en rekke kilder som kan hjelpe deg til å ha full kontroll på alle de flotte tingene som skjer i byen vår. Klanen.no har en seksjon med ulike bloggere som skriver jevnt og trutt om klubben. Vålerenga på nett er en institusjon og har en dagbok som hver dag tar for seg aktuelle Vålerenga-saker. Vi anbefaler også den engasjerte gjengen i Aperopet som har solide meninger. Liker du som meg å vite mye mer om det som skjer nedover i bredden i Vålerenga, og som gjerne ser damefotball, eller følger en G19 kamp for å finne ut hvem som er de neste generasjonene med talenter som er på vei, da er Sotahjørnet nettstedet du skal oppsøke.

Har du forresten lurt på hvor alle bildene vi benytter kommer fra? Da får du svaret her, to av de mest brukte og mest engasjerte fotografene er Grydis og Eivind Hauger som legger ned masse frivillig innsats for å dekke de fleste kamper.

Og nå når du begynner å lengte etter seriestart, så kan du jo oppsøke miljøer hvor du finner likesinnede enten det måtte være på Bohemen, Vålerenga Vertshus eller oppe på Vålerenga Stadion på selveste Øst

Hvis du allikevel er i nærheten av stadion så er det en gylden anledning til å droppe innom Sjappa – landets utvilsomt beste butikk for supporterutstyr - kan du få deg både topplue før skituren og sesongkort til årets sesong.

Har du selv lyst til å bidra? Jeg vet at Klanens Webradio trenger en vikarierende kameramann og sidekommentator i hockey og/eller fotball. Enga TIFO er alltid på let etter flere sett med ekstra hender som kan bidra med litt frivillig innsats. Er du medlem av Klanen er det snart årsmøte og da kan du jo melde din interesse der.

Du må heller ikke glemme å planlegge dine kommende borteturer. Det er under en måned til sesongstart ball!

Vi gleder oss også over den jobben som gjøres av Vålerenga Samfunn, og er stolte av prosjekter som jobbsjansen, inkluderingsprosjektet og Vålerenga mot Rasisme.

Du finner tilogmed supporterbaserte trykksaker om Vålerenga. Mest prominent og enerådende på papirformat er fanzina Østkantpakk  etter at det har vært stille fra Stang ut! en stund nå. Får vi et mektig comeback i 2018?

Universet - en uendelighet av stjerner og planeter. Ingen vet hvor stort eller gammelt det er, men alle vet at Vålerenga sitt univers er større enn de fleste.

Så stolt - så Vålerenga.  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!