Overblikket: Tap på skauen

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Kampen i Lørenskog Ishall torsdag ble kraftig forsinket, en dør var kranglete, men så etter et raid med vinkelsliper kom man i gang, og for en start!

Tap på skauen

Drøye fem minutter var gått, da fant Rasmus Ahlholm høyre vinkel, helt utagbart for Lørenskogs Sebastian Idoff. Og drøye minuttet etter la Tobias Lindström på til 0-2 i samme vinkelen. 11:21 og Martin Lauvmann Ylven setter inn 0-3 i overtall.

Og da var kampen vår. Skulle man tro.

Men nei. Lørenskog reduserte til 1-3, Vålerenga økte til 1-4 (Ahlholm igjen), og Lørenskog reduserte til 2-4. En rotete men særs underholdende periode.

Vålerenga har tradisjonelt spillt dårlige 2. perioder. Så også torsdag aften. 2-4 ble snudd til 5-4. Når Vålerenga har ett(!) registrert skudd på mål denne perioden sier det alt. Da er det tungt.

Og apropos, Morten Ask satt utvist ved to av målene til Lørenskog. Den ene etter en hevntakling, og den andre etter en albue. Sånt har vi ikke råd til og det viste seg jo.

Mot slutten av 3. periode finner Vålerenga et ekstra gir, kommer til flere gigantsjanser, men det hjelper ikke. På tross av spill 6 mot 4 siste 37 sekunder klarer ikke Vålerenga score, og kampen ebber ut 5-4.

Spørsmålet vi sitter igjen med er ikke hvorfor vi var så ufattelig dårlige i 2. periode. Neida, vi har for lengst tatt det inn over oss dette med 2.-perioder. Men hvorfor kan vi ikke finne frem det giret vi viste mot slutten av 3. periode mye før? Da presset vi Lørenskog bakover, og Vålerengas 12 skudd på mål denne perioden kom i sum de siste 4-5 minuttene. Lørenskog var lite villige til å gå fremover hele perioden, men det tok altså 15-16 spillte minutter før vi svarte med å gå massivt frem.

Det kan godt være at vi ikke har mere krefter å disponere, men ettersom Vålerenga som lag vant tittelen årets Ironmen skulle man tro kreftene skulle holde.

Nå er det én ting som gjelder, og det er å riste av seg a) 2.-perioden og b) at vi ikke får opp farta tidligere. Fordi...

...søndag kommer Frisk Asker...

...på besøk til Furuset Forum. De raserte Kongsvinger 9-2 hjemme i Askerhallen torsdag aften, og lørdag slo de Stavanger Oilers 3-2 i DNB Arena. Frisk Asker er av de fleste tippet helt i toppen av serien denne sesongen, og mye tyder på at de har rett.

Vålerenga må derfor opp flere hakk fra torsdagens kamp. Vi må finne det giret vi hadde mot slutten av kampen - helt fra start. Klarer vi det kan det gå veien.