Overblikket: Tap i Sarpsborg, og ingen Andreas Stene torsdag

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vålerenga kom til kort, Sparta ble hakket for sterke. Og så fikk ikke Andreas Stene sitt comeback torsdag allikevel dessverre.

Sparta - Vålerenga 5-3

Vålerenga startet kampen med max tempo og bulket på allerede fra start. Som vi i forkant ønsket oss. Det vi ikke ønsket oss var at Steffen Søberg skulle slippe inn en lompe fra midtsonen. Vi vet hva han ikke tenkte på, pucken.

Bygones.

Nesten.

Fordi Vålerenga trykket på videre, bulket og møtte Sparta høyt på banen. Selv i undertall kjørte Vålerenga på. Dessverre gikk det mot Vålerenga og Steffen Søberg rett før periodeslutt, en av Spartas backer skyter fra blå, men Søberg blir hindret, dyttet overende, men dommerne mener det ikke er noe, ikke engang etter å ha sett det på video.

Takk. Det hjelper ikke med video når dommeren er selektivt blind som en flaggermus. Det målet, hvis det får presedens, betyr at alle målvakter er fritt villt på alle måter når de er utenfor målgården sin.

2. periode har ikke satt seg før målsniken Rasmus Ahlholm er på tokt og reduserer til 2-1. Han får et pass på venstre kant fra Filip Gunnarsson, drar seg inn foran mål og finter ut Spartas målvakt Samuel Ward. 3-1 kommer i overtall for Sparta. Simon Mattsson sitter ute for en slashing, og etter godt gammaldags klikk-klakk-spill setter Patrick Bovim pucken inn bak en utspillt Søberg.

Snaue 9 minutter ut i 3. periode kriger Rasmus Juell til seg pucken på høyre kant midt i Spartas sone, drar seg inn mot midten og fyrer av et skudd Ward bare hørte suset fra. 3-2.

Sparta scorer et par til, og på 5-2 er kampen over, da står det 56:15 på klokka. Det eneste som gjenstår er å få tida til å gå uten noen store skandaler.

Ingen skandale, men 21 sekunder før slutt reduserer Brede Frettem Csiszar til 5-3, men det er selvfølgelig for sent.

Sparta var hakket bedre, ikke mye, men dessverre akkurat nok. Innsatsen til Sankt Hallvards menn var det ikke noe å utsette på torsdag aften, men det alene holdt altså ikke. Om Søbergs brøler ble avgjørende for kampen er jo umulig å mene noe om, men mål (eller mangel på) preger kamper...

Forøvrig vant Stavanger Oilers sin bortekamp mot Lillehammer torsdag aften, det betyr at de passerte oss på tabellen med ett fattig poeng, og vi er da nede på 6. plass. Bak oss, på 7. plass ligger Manglerud Star på 50 poeng, faretruende nært.

Nå er det bare å puste rolig, for så å ta ut all vrede når Manglerud Star gjester Furuset Forum søndag når slaget om Oslo skal stå.

Andreas Stene

Onsdag medlte vi at Andreas Stene skulle gjøre comeback mot Sparta torsdag aften. Det skjedde ikke.

Vi vet ikke helt hva som skjedde annet enn at det visstnok er udramatisk. Noen snakka med noen og fant ut at denne kampen ikke var den rette å slippe ham løs på.

Mot Manglerud Star hjemme i Forum søndag kanskje? Pucken droppes kl. 17:00.