Overblikket: Seier i sudden da Frisk fikk smake (litt) pisk

(c) nesrene
(© nesrene)

Vi klarte ikke kapre tre poeng hjemme mot Frisk Asker, men vi tok to, og det er godkjent det.

Vålerenga - Frisk Asker

Kampen åpnet i et høyt tempo og Frisk Asker fikk sitt første mål etter snaue 6 minutter. Da tenkte vi at dette kan bli stygt. Frisk Asker hadde da hatt et lite overtak. Men Sankt Hallvards menn snudde delvis spillet. Resten av første periode er en jevn men underholdene affære med sjanser i begge retninger.

Så tar Vålerenga over.

På med drøye 23 minutter av kampen spillt setter Tobias Lindström inn straffe etter å ha blitt hindret alene med Nicklas Dahlberg i Frisk-målet. Som de fleste sikkert vet så er straffe i ishockey alt annet enn målgaranti slik det f.eks. er i fotball eller håndball. Sterkt av «Tobbe» altså. 30 sekunder før 2. pause setter måltjuven Rasmus Ahlholm inn 2-1 assistert av Thomas Olsen.

Rasmus leder nå poengstatistikken (23/21) i GET-ligaen med samme poengsum som David Morley (L.I.K., 14/30) og Garry Nunn (Frisk Asker, 16/28).

Desverre setter Nick Pageau inn 2-2 drøye 7 minutter ut i 3. periode da Martin Laumann Ylven sitter utvist for en billig boarding. Resultatet står seg ut perioden og kampen går til sudden death.

I sudden bølger det i starten, så får Frisk Asker lagstraff for for mange spillere på isen. Vålerenga får da spille 4 mot 3 og det tar bare sekundet til evighetsmaskinen  Morten Ask får pucken på blå fra dropp, passer til Rasmus Ahlholm som spiller tvers over til en umarkert Thomas Olsen. Dahlberg er utspillt, og Olsens puck er nesten ferdig scoret. Og hvem vant den droppen?

Tobias Lindtsröm.

Vi tar altså to poeng, og med tanke på statistikken de to lagene har så må vi si oss fornøyd med det - selv om vi krevde (full) seier i forkant.

I morgen lørdag er det ny kamp i pengebingen i Asker. Pucken droppes kl. 16:00. Sist vi var i Askerhallen (15. oktober) vant vi 5-1.

Det er ingen grunn til at vi ikke skal gjenta den bedriften. Vi har trua.

Heia VIF!

Tur til Asker

Vertshusbussen kjører til bortekampen mellom Frisk Asker og Vålerenga i morgen. Kampstart er kl. 16:00 og bussen har avgang fra Vålerenga Vertshus kl. 14:30.