Overblikket: Seier i Sarpsborg, og en rapport fra Grüner - Comet

(c) nesrene
(© nesrene)

Vi kikker på Grüner - Comet og Sparta - Vålerenga. Og ja, det ble seier i Sarpsborg. Nei, Grüner vant ikke.

Braavold, Aastad og Hansen i Grüner

Anders Braavold hadde såvidt rukket å komme seg inn i garrderoben i ungdomshallen igjen før han ble skipet av gårde til Grünerhallen onsdag for å spille kamp mot Comet. Vi har fått følgende rapport fra Trond-Erik Larsen i Grüner.

Kampen ble en tøff affære mot serielederen Comet for et ustabilt Grünerlag som har vært sterkt utsatt for skader og sykdom, i likhet med, og kanskje i større grad enn Vålerengas A-lag.

Anders Braavold bar preg av å ha vært ute en stund, men spillte seg godt opp utover kampen. Det er lett å se at han har gode kvaliteter, og vi håper å få ham med videre i opptrening/matchingsperioden hans.

Videre var Rolf Aastad med og gjorde som vanlig en god og stabil kamp. Andreas Hansen var også med i går, og han bidrar godt til å stabilisere en backoppsetting hvor vi per nå har 4 stykker ute med skader.

Neste fem kamper møter vi lagene rundt oss på tabellen, og vi setter mål av oss å vinne alle 5.

Kampen endte for øvrig 1-7. Kampfakta finner du her.

For de som ikke er klar over det, Grüner er Vålerengas "farmerlag". Det er ikke helt nøyaktig, men det ligger en samarbeidsavtale mellom klubbene til grunn som gjør at spillere under 23 kan flyte fritt mellom lagene. Enkelt forklart.

Sparta - Vålerenga

Vålerenga gikk, som vi anbefalte i går, ut i 100, og dette tok nok Sparta litt på senga mildt sagt. 4:24 ut i perioden får Spartas hjemvendte sønn Tommy Kristiansen 2 minutter i fryseboksen, og drøye minuttet senere styrer Magnus Fischer inn Tobias Lindströms skudd fra nesten ute ved blå. Vålerenga fortsetter å ha presset, og Sparta er veldig stasjonære. Dessverre trer Niklas Roest gjennom et pass til Christoffer Karlsen på vår blå drøye femten minutter ut i perioden, og alene med Steffen Søberg gjør ikke Karlsen noen feil.

På slutten av perioden pådrar Sparta seg nok en utvisning, og det er duket for powerplay ut perioden. På toppen av at vi var det førende laget i perioden rir vi også av over halvannet minutt i fem mot tre.

2. periode starter rett i angrep i overtall for Vålerengas del, og etter 28 sekunder drar Rasmus Ahlholm seg inn skrått fra høyre og limer et knallhardt skudd inn bak Spartas målvakt Jens Kristian Lillegrend. Snaue tre minutter senere pådrar Axel Eidstedt seg to minutter for interference, og drøye minuttet etter setter Troy Rotkowski inn en retur, og lagene er like langt igjen.

3-2 til Vålerenga kommer snaue 12 minutter ut i perioden. Tobias Lindström får pucken til venstre for Spartas mål, tar et par steg innover og fyrer av. Lillegrend er dekka og pucken finner nettmaskene. Mot normalt spiller Vålerenga en meget god 2. periode, og kan hvile fortjent.

Snaue 17 minutter ut i den 3. perioden pådrar Morten Ask seg to minutter for farefullt spill med høy kølle, og 20 sekunder senere utligner Tommy Kristiansen for Sparta. Perioden ebber ut med et visst Sparta-trykk, og det ble klart for sudden death.

1:41 ut i sudden gjør Thomas Olsen Thomes-magi. Han får et pass nydelig fra Fabian Gunnarsson, drar seg hele veien inn fra venstre rundt Greg Wolfe og setter pucken bak en parkert Lillegrend.

Seieren er et faktum - og alle gutta har levert innsats og tæl over hele banen!

Veldig positivt var det at Anders Braavold var tilbake, Anders logga 16:16 istid i comebacket. Mer enn godkjent, og en +/- på 0. Flott med Anders tilbake!

Ellers kan vi ønske velkommen til et nytt fjes; Hans Hagen fra U20 debuterte torsdag aften, spillte 2:21 og hadde etskudd på mål. Og vi ønsker velkommen!

Neste kamp er hjemme mot Manglerud Star søndag kl. 17:00 i Furuset Forum - be there; Vålerenga har noe på gang!

God natt bønder, seriegull med den innsatsen?