Tid for hevn

(c) Lasse L
(© Lasse L)

Først og fremst må jeg gratulere gutta. VI BERGET PLASSEN!!!! 
Det var bare en liten rekke på 11 kamper som satte kjepper i hjulene for medalje...

Og før folk blir rasende og begynner å banke knyttneven i tastaturet må dere vite at jeg er ikke fornøyd med sesongen. Ja, la oss ikke glemme dette:
vi har fortsatt heng på 7. plassen....

...men drit i syvende plassen. Vi sikta høyere og greide på ett eller annet vis å skyte oss selv i foten. Så har forhåpentlig gutta lært at det er ikke derfor det heter skuddfoten.
 

Det er nok en landslagspause som forskyver fotballsesongen ut i advent.
Hvorfor resten av Eliteserien skal stoppe fordi noen med bart skal være med i troppen til uavgjortlaget til Norge som skal bryne seg på Færøyene og Malta, er meg hus forbi, men nå var det vel Reka sitt straffespark i Marseille som var siste hendelse hvor jeg ga landlaget et støttende smil. Jeg vet, medgangssupporter.
 
At Enga stadig bruker landslagspauser til å bli ræva, er enda en god grunn til å ekskludere landskamper fra serieoppsettet.
 
Men sesongen er ikke ferdig, selv om gjengen som ikke greier å skille Møre fra Romsdalen eller et ja fra snorkelyder stakk av med Eliteserieurnen, er det fortsatt spenning tilknyttet Enga.

Det er en interessant ting igjen å kjempe for denne sesongen. En ting som ville gitt de aller fleste av oss gåsehud mellom tærne, orgasme ut i hårtuppene, dopaminrush så man kjenner det i amalgamen, ren lykkerus, stadige latterkramper, ja rett og slett verdens beste skadefryd noensinne.
Vi kan sende Lillestrøm og Godset ned (eventuelt ned og på kvalikkplass, hvor de forhåpentlig taper mot hva enn lag som ramler ut av den andre enden av avløpsrøret som er opprykkskvalikk i Obos-ligaen).
 
Det er nesten litt synd å si det, men det hadde nok redda stumpene av sesongen.
Det er selvfølgelig beroende på at Ranheim gjør jobben sin mot fugla og Brann gjør som de er best til mot dårlige lag, nemlig å tape, i neste runde. Da ligger det an til at Godset trenger et poeng for å gå forbi varemessebyens sportsklubb.
 
Særp trenger to poeng, som de tar i siste kamp mot fugla.
Tromsø må ha ett poeng, men med bærumere som allerede har sikra plassen, burde det gå greit.
Da må Godset opp i ringa eller ned i Obos.
 
Mjøndalen trenger tre poeng, men de fikser vi. Alt vi trenger å gjøre er å spille som vi gjorde i drøye hundre dager og la det bruneste laget fra Drammenselva sine bredder vinne vår siste kamp denne sesongen.

Det kommer til å bli en fest uten like fra begge lags supportere når dommeren blåser i fløyta.
 
Vi sender et aldri så lite takk for sist til Vidkun «vil vinne noe» Stengel og til Mongoelvis eller hva han mislykka flaggplanteren hos pippipene heter. 
 
Vanligvis ber vi om seier og det pleier å gå skeis når det gjelder, men vi greier vel ikke å føkke opp et tap?
Sesongen er skakkjørt uansett, så det er vel ikke så mye å be om, er det vel?


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!