Øredøvende stillhet

(c) https://www.needpix.com/photo/1338373/child-children-kid-boy-people-eye-eyes-look-face
(© https://www.needpix.com/photo/1338373/child-children-kid-boy-people-eye-eyes-look-face)

Det vi nå opplever fra klubben er mulig det samme klubben vil oppleve fra tribunene den kommende sesongen. Øredøvende stillhet.

Vi er på trenerjakt, gutta er på treningsleir og det eneste tegn til liv er at media spekulerer i høyt og lavt. Når noen først fikk en mikrofon stukket opp i trynet, greide man å drite seg så kraftig ut at det var flaut å gå ut av døra om noen kjente meg igjen som Enga-supporter.
Når sportslig leder gjentatte ganger sier «ingen kommentar» så er det helt fint. Godt innafor. «Vi jobber med saken og vil ikke dele informasjon». Pang. Ferdig. Over og ut.

Men neida, som en drittunge som er tapende part i en diskusjon på lekeplassen kom en kommentar som hørtes slik ut:
«vi har hundretusenmillionertrillioner søkere, så det så». Seriøst? «Vi har over hundre søkere fra både høyt og lavt». HOLD KJEFT!!!! Hold så jævlig kjeft, din komplette idiot!
Om dere ikke har noen kommentarer, så ihvertfall ikke kom med noen kommentarer rundt prosessen. Enten sier man noe man har avtalt på forhånd eller så har man ingen kommentar. Om man skal komme med et utsagn er «Vi har noen navn på blokka» mer enn nok. Det får det til å høres ut som at man jobber profesjonelt og målrettet for å skaffe den riktige treneren.
«Vi har hundre søkere» høres ut som at dere faktisk tar Johan som har vunnet Premier League i Football Manager sin søknad seriøs.

Det er flere som ønsker en «skikkelig» sportsdirektør. Selvmotsigende kommer det kommentarer på at samtlige på Valle er flass og kan ikke ta riktig avgjørelse hva ny trener angår, så hvordan skal da disse fjolsene ansette riktig sportsdirektør?
Med alle forslagene og begrunnelsene som hamres ut på internett, slår jeg meg til ro med at de aller fleste nettkrigerne der ute ihvertfall er flass jeg absolutt ikke ville hatt i administrativ rolle innad i klubben min.
Jeg lever i trua på at de som jobber med dette tar riktig avgjørelse.

Hva nå?
Etter forårets sesong er vi sultefora på to ting, positiv informasjon og positiv handling. At Deila dro til New York var gledelig for veldig mange, men det var ikke som at noen i klubben snakka han inn i den rollen, det er den kjepphøye trua på seg selv som fikk Ronny sitt navn ned på blokka til amerikanerne. Og Ingebrigtsen: de hadde ikke HUNDREVIS AV SØKERE!!!!!!
Uken som var virket som uken hvor det ville komme en ny trener inn. La oss ikke stikke det ønsket under en stol. Vi ønsker en ny mann inn. Det er mulig det er potensiale i trenerskikkelser innad i klubben, men akkurat nå, for klubb, supportere, sponsorer, økonomien, fremtiden og fedreland, trenger vi en med erfaring som kan stå i stormen, riste av seg nederlag og reise kjerringa endel raskere enn at det går en tredjedel av sesongen før man plukker poeng igjen.

Si hva du vil om Deila, men han var ikke alene om det ansvaret for de 12 kampene uten poeng (eller de andre miserable kampene innimellom), så derfor stiller jeg meg svært undrende til hvorfor assistenter som ikke greide å løfte laget når de kun hadde det som jobb, nå plutselig skal takle media, styremøter, supportere i hverdagen og alt annet som kommer med i tillegg til den jobben de ikke var store nok til å takle underveis i miseræren etter sommerferien ifjor.

Det er mulig planen om å bli selvstendig og «løsrevet fra London» må settes litt på vent om Rösler, Bohinen eller Fagermo koster litt mer enn hva Fazer, Ringnes og Oslo Taxi spytter inn av sponsorkroner, men å bygge for fremtiden vil koste uansett. Mitt håp er at investeringen kommer i forkant, ikke som et desperat behov for å rette opp feil valg gjort på basis av en ideologi om at Trøim skal ut fortere en nødvendig.
For de tre trenernavnene selger sesongkort, får sponsorer interessert og alle knyttet til Enga får tilbake trua på at vi kan bli Oslos stolthet.
Ansettelser innad for å drifte klubb på sparebluss får meg til å vurdere hvor fort jeg gidder å hente sesongkortet.

For jeg skal ha sesongkort uansett. Der er det ingen tvil. Jeg svikter deg aldri, Vål'enga. Det er bare så veldig mange som sitter på gjerdet. Folk som trenger litt mer enn gamle minner fra Store Stå på Bislett. Jeg snakker om de sesongkortene og løsbillettene som faktisk skal tjene klubben penger.
Det er de som aller mest trenger små drypp av positivitet. Forsikring om at vi vet hva vi driver på med. De som trenger en motvekt for brønnpisserne på sosiale medier som man er usikker på er Enga-supportere eller troll fra nykronede OBOS-lag.

Selvfølgelig kan man ikke gå ut med hvilke navn som er på blokka, men gi oss noe mer enn at unggutter selges og at sponsorkontrakter fornyes. Ikke si at dere har fått søknader fra Hvermannsen, kona og trillingene deres. Det der selger ikke sesongkort, folkens.
«Vi ønsker kun det beste, for å løfte laget nå og for å bygge for fremtiden. Vi ønsker en som skal være her i årevis, ikke en som stikker av så fort noen vifter med et stort eple. Eller eplecider. Forhandlingene går godt og vi er svært nære en løsning».
Jada, det er svada og store ord, men det funker. Det funker om det er hva som faktisk skjer. For om prosessen er å vente til førstekandidaten kommer hjem fra treningsleir, har vi alle tapt.

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!