Vålerenga Hockey inntok sølvplassen på tabellen

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

Vålerenga-Narvik 6-4. Vålerenga inntar sølvplassen på tabellen etter rar og underholdende kamp mot ørnene fra nord.

Vålerenga har ei skadeliste lenger enn ønskelista til enhver unge 23 dager før julaften men det hindrer ikke gutta i å plukke trepoenger etter trepoenger. I en merkelig kamp med en helt sjuk midtperiode trekker gutta fra indre øst nok en gang det lengste strået i en jevn og tett kamp.

Vi kan ikke annet enn å bøye oss i hatten og gratulere gutta med seier. Narvik var i føringa to ganger, men gutta snudde og inntar fortjent sølvplassen på tabellen, mest sannsynlig for en stakket stund, men det bryr oss lite.

Nå er vi bare glade!

Under finner du vårt livereferat:

Skadelista var lang som et vondt år, unggutta er nesten flere enn man kan telle på to hender og motstanderen vant forrige oppgjør mot oss. Det var de iskalde og klare fakta før pucken ble droppa i Furuset Forum tidlige 14.00 på lørdag.

På plussiden vant Vålerenga forrige hjemmekamp mot dem og de tre som putta da vi vant 3-1 er på is i dag. Vi kommer fra en knallsterk seier borte mot Sparta. Sterk fordi vi kriga oss til den og vi hadde en rekke av de rutinerte spillerne ute da også. Narvik på sin side hadde fått en leksjon i hockey av Stjernen i sin forrige kamp og ble vaska av isen med det smått pinlige tapet 8-3.

Så droppes pucken.

Nesten 4 minutter før Narvik har skudd på mål

4.50 2 min Vålerenga. Stene - de skaper ingenting i PP (2 skudd på mål)

7.35 2 min Vålerenga C. Olsen

Spilt 10 min når vi er fulltallige og de kommer med sitt 4 skudd i kampen. Mellom bena på Svendsen. 0-1 og målscorer Tom Andre Christensen husker vi fra han spelte i Vålerenga.

2 min Narvik 11.06

12.30 MÅL! 1-1 Colin Spaberg Olsen setter utligninga i PP. Ekelund og Lindstrøm assists (Han scora i forrige hjemmekamp mot Narvik også)

14.27 MÅL Rotbakken banker pucken i nettet på keepers høyre side.vAssists Lindstrøm og C. Olsen

19.34 2 min Vålerenga C. Olsen - den andre for dagen.

Vålerenga åpner best, men pådrar seg to to-minuttere med kort mellomrom. Det gjør at melkesyra i beina er stor når Narvik lett kan spasere gjennom vårt forsvar og sette 1-0. Colin Spaberg Olsen mener at sånn kan vi ikke ha det og rydder opp med å sette 1-1 i vårt første powerplay etter pasninger fra Ekelund og Lindstrøm.

To minutter senere sender Colin puck til Lindstrøm som ser at Rotbakken står fin plassert. Det ser ikke Narvikkeeperen så han er altfor seint ute da Rotbakken banker skiva i sitt nærmeste hjørne. Vålerenga har snudd kampen på drøye to minutter.

Perioden er ikke den mest intense og spennende vi har sett, men den er jevn og den ebber ut med ledelse 2-1 i målprotokollen til oss og 12-10 i skuddstatistikken til dem.

2. periode

20.15 Perioden er 15 sekunder gammel da en Narvikspeller setter pucken i krysset i PP. Der var ikke Vålerengas forsvar på jobb. 2-2

22.11 2 min Vålerenga for slashing.

23.17 Narvik scorer i PP og har snudd kampen. 2-3

25.13 2 min Vålerenga på Strøm for delay of game.

25.28 Narvik scorer igjen i PP 2-4. Begynner å angre på at jeg gjorde om denne til hockeylive....

29.29 MÅL! Thomas Olsen setter den nede i keepers venstre hjørne tror jeg. Assists av Trygg og Strøm. 3-4

29.39. Vi har skudd i metallet!

29.53 2x2 min Narvik. 5 mot 3 i to minutter. Kom igjen Enga - få utligninga nå.

30.33 Pucken sklir nesten på mållinja bak keeper men vil ikke inn.

30.55 MÅL! Jadda, dette er deilig! Fem mot tre er feige lag og Vålerenga utligner ved Lindstrøm og vi har fortsatt nesten minuttet med 5 mot 4. Trygg og Ekelund med assists

32.33 Narvik er fulltallige

med 5 minutter igjen av midtperioden er jeg kraftig påminnet på at det er ganske krevende å se hockey og referere skriftlig samtidig. Koker greit oppi skallen nå.

36.41 Svendsen slipper en puck mellom skinna og den sklir så sakte, så sakte mot mållinja. Inn går den imidlertid ikke og vi slipper med skrekken.

36.41 2 min Vålerenga. Rotbakken for hooking.

38.17 JADDA! MÅL! GREVEN! 5-4! Gunnarson pirker pucken inn ett eller annet sted i målet i undertall. Nå flyter det!

Perioden er over. For et sjukehus av en periode. Skuddstatistikk hele 20-15 i vår favør. Vi kommer tidlig under med to og må jage hele veien. Det gjør vi til gangs og når Narvik får 2x2 min for en dobbeltforseelese starter opphentinga. Bang, bang og bang så er kampen snudd igjen!

Siste periode lar vente på seg uten at vi helt vet årsaken men ser en fyr oppe i en stige og han skrur på harde livet.

Viser seg at det er porten til isbilen (jada, Zambonien) som har låst deg i åpen stilling. Vi følger dramatikken sekund for sekund.

3. periode

Endelig har forhandlingene med den gjenstridige porten gitt resultater og vi er i gang med den siste perioden. Ubekreftede rykter forteller at Furuset Forum måtte ut med en skvett hydraulikkolje og lovnader om færre taklinger mot døra for å få gjennomslag.

41.03 Lindstrøm skyter retning krysset men snappen er i veien.

42.53 Svendsen får et skudd på et sted uten beskyttelse og må ta telling. Raskt oppe igjen.

44.57 2 min Narvik

48.00 Det har vært en i stolpen for Narvik og noen sjanser til oss.  Narvik heitest på grøten nå, men vi holder unna.

Foreløpig.

51.34 2 min Narvik, vi burde fått med oss ei straffe men gjør ikke det.

53.34 Narvik fulltallig

54.25 MÅL! 6-4! Unggutten Sander Frøberg styrer inn skudd fra Rotbakken og assist til Stene også. Deilig!