Ny seier til Iskrigerne

(c) Groruddalen.no
(© Groruddalen.no)

Vålerenga - Sparta 3-1 Vålerenga med heldig seier på en dårlig dag, men hey, vi har Steffen Søberg!

Jammen klarte vi å dra det i land! En meget god første periode ga oss 2-0 men så slutta Vålerenga å være gode. To grusomme perioder der alt handlet om å holde Sparta ute av vår sone og vekk fra skuddmuligheter på Søberg. Det var meget nervepirrende og spennende i siste periode der vi bla spilte tre mot fem i over minuttet. Sparta tok ut keeper med to minutter igjen for å spille seks mot fem. De klarte ikke å utnytte overtallspill og gleden i hallen var enorm da Jørgen Karterud satt sitt andre for kvelden i åpen kasse og Vålerenga økte til 3-1 fire sekunder før slutt. Noe ufortjent, men disse tre poengene smaker veldig godt.

Dagens VIF-gutt ble selvfølgelig Steffen Søberg, som stoppa 28 skudd og slapp inn ett. Skuddstatistikk 19-28.

Vi er fortsatt ubeseiret i 2020 og har nå tre strake seire. Det er deilig og all grunn til å feire på en lørdag som dette.

Tredje periode:

Kamp over! Vålerenga vinner 3-1. Noe ufortjent men veldig, veldig deilig! Skuddstatistikk 3. periode 2-8

59.56 JAAAAA!!! MÅÅÅL!! Karterud setter pucken i åpen kasse og det står 3-1 med fire sekunder igjen på uret.

59.50 Offside, puck droppes utenfor vår sone, Sparta tar timeout.

58.24 Sparta tar ut keeper og spiller 6 mot 5

58.00 to minutter av kampen igjen - forhåpentligvis

56.10 Tida går, Sparta skaper lite. Nå er det spennende! 2-1 oss fortsatt

52.47 Enorm sjanse til Vålerenga men Tobbe bommer på nesten åpent mål.

52.15 Ville sjanser til Sparta nå. Søberg er vegg og Vålerenga er fulltallige igjen. Puuh! Fortsatt 2-1

51.46 4 mot 5

51.15 Ny 2-minutter på Vålerenga - Stene for hekting. 3 mot 5

51.00 Over halvveis i den tredje perioden. Er mer usikker på utfallet av kampen enn noen gang. Vi får ikke til det vi prøver på og gjør dumme ting innimellom. Ta dere sammen! Strålende redning av Søberg mans dette skrives.

49.56 2 min Vålerenga - for mange mann på isen.. faen asså!

48.07 Sparta med skudd i stanga og Vålerenga har fullt lag like etterpå. Puh!

46.16 2 min Vålerenga - Trygg for tripping.

46.16 Begge laga legger inn tung arbeidsinnsats for å tilrive seg overtaket i kampen.

43.20 Nå er det spennende her. Sparta værer utligning og yter 100% hele veien. Vi holder unna så langt.

42.42 Sparta er fulltallig. Bedre pp av oss nå, men fortsatt ikke bra.

40.42 2 min Sparta - hekting, og de burde hatt to min til rett etter dropp, men slapp unna det

Vålerenga leder 2-1 i det pucken droppes for den tredje perioden.

Andre periode:

Midtperioden er over. En heller laber periode av våre gutter. Sparta dominerende og skuddstatistikken som ender 3-12 forteller alt om det. Vi er heldige som slipper unna med bare ett mål bakover i denne perioden. Skal poengene bli igjen i Oslo denne lørdagen må laget vise seg fra en helt annen side i sisteperioden. Dette nivåetholder ikke til seier.

Huff! Jaja, jeg henter litt kaffe og gjør meg klar til 3. periode

39.05 Sparta fullt lag

38.25 Sparta med fire kanonsjanser i vårt overtall. Helt kriseovertall av oss.

37.05 2 min Sparta som får sin første utvisning i kampen. Interference

36.00 Spart kommer tre mot to men Søberg redder skuddet.

32.55 Intet å skrive hjem om nå. Det skjer lite utpå der

30.00 Vi er halvveis i perioden og nå synes jeg dommerne bør begynne å dele ut minutter til Sparta også. De får lov til altfor mye utpå der.

28.13 Vålerenga henger litt i taua nå. Sparta er det førende laget.

27.06. God Spartasjanse men Søberg ser utgangen på skuddet og redder.

25.05 Mål Sparta. 2-1 og Vålerenga er fulltallig. Utvisninga ble dyr..

24.23 Dobbelredning av Søberg!

23.45 2 min Vålerenga - Ekelund for inteference. Nå gjelder det å holde Sparta unna scoring.

23.13. Kampen har jevnet seg ut igjen, spillet bølger fram og tilbake uten de helt store sjansene til noen av lagene.

21.00 Sparta har bestemt seg for å ta igjen Vålerenga ser det ut til. Voldsomt ut av startblokkene.

Midtperioden er i gang!

Første periode:

Perioden er over, skuddstatistikk 14-8 til oss. Litt rotete omgang der ingen av lagene egentlig får til så mye finspill. Vi får belønning i form av to sene mål og det er deilig. Vi har mast om manglende effektivitet hos løperne våre og nå får vi snar på tiltale. Det er to perioder igjen før vi eventuelt kan brøle for tre poeng så la sjampisen ligge på kjøl inntil videre.

18.34 Hoi, nå gikk det unna her. Deilig 2-0 til Vålerenga gjør seg alltid!

17.41 MÅL!! 2-0! Så ikke den gitt, satt å oppsummerte det først målet... Karterud setter pucken - den første pinnen etter at han kom tilbake. Assist av svenskeOlsen. Hurra!

17.15 MÅL!! 1-0 Sparta med hodeløs pasning i eget forsvar og kaptein Tobbe Lindstrøm snapper pucken. Han skyter og keeper klarer ikke å holde pucken så den sklir inn saaakte, saakte.

16.13 Mye fram og tilbake igjen. Hawaiiii!

13.50 Vålerenga dominerer nå. God stemning i hallen

12.07 Vålerenga er fulltallig. Bra undertallspill av gutta våre

11.01 Vi har ridd av ett minutt i undertall, men Sparta ha hatt gode muligheter til å score.

10.07 2 min på Vålerenga - Trygg for holding

10.00 Vi er halvveis i perioden og det står fortsatt 0-0

07.00 Vålerenga leder skuddstatistikken 6-1 så langt. I hockey telles kun skudd som ville gått inn om keeper ikke var i veien. Skudd i stanga er f.eks ikke skudd på mål.

06.00 Det er meget godt tempo i kampen. Det er to spillende lag som møtes i dag. Det er gøy å se på for oss på tribunen. Og der spilte Vålerenga seg til en meget god sjanse. Lillegrend i Sparta-målet redder

04.00 Vålerenga kommer best ut av krigen, vi har overtaket i kampen og spiller oss til ett par ok sjanser.

02.00 Mye fram og tilbake, lite finspill. Begge lag prøver å rive til seg overtaket i kampen. Det er krig i Forum

Puck møter is og vi er i gang. Heia VIF!

Vålerenga seier på en lykkesky i det nye året. To seire av to mulige er som himmel i forhold til det helvete som klubben var gjennom på tampen av 2019. Seks strake tap har skjedd bare to ganger tidligere i denne stolte klubbens historie.

Vi må ned fra skyen i dag. Sparta gir ikke ved dørene og om vi tror vi er grisegode og kan lunte rundt på ei skøyte får vi i fleisen.

Heldigvis er gutta våre profesjonelle så de veit hva som trengs for å fortsette seierrekka.

Og Jørgen Karterud er tilbake. Han var i en egen liga mot Stjernen sist. En ren nytelse å se på is.

Men det var forrige kamp, nå er det Sparta som gjelder.

Ble litt kort og generelt i dag, jeg var noe sent ute - som seg hør og bør for oss som gjør dette på frivillig basis.