Jordal Amfi - kun måneder før innflytting

(c) Espenb
(© Espenb)

Vi har fått titte inn i det aller helligste - nye Jordal Amfi, bli med på turen!

2020 har så langt vært et fantastisk år for oss som elsker Vålerenga Hockey. Hockeylaget har gått fra seier til seier i år men uansett hvordan det ender i serien og sluttspillet i år kommer vi for alltid til å stå som seierherrene i 2020 - det er er året vi endelig er ferdige med utdatert hall, nomadetilværelse og flytter hjem til Jordal Amfi. 

Undertegnede var så heldig at han fikk lov til å komme på befaring på nye Jordal nesten helt uten masing, og med på lasset inviterte jeg Katarina, mediesjefen i Vålerenga Hockey og Hjesus fra Sotahjørnet - man går som kjent ikke aleine i Vålerenga. Iført vernesko, sexy selvlysende vester, vernebriller og hjelm tok vi den korte turen bort til amfiet fra brakkeriggen. Guidene våre var ingen ringere enn assisterende prosjektleder Kristina Bødal og kommunikasjonsjef i KID, Haakon Berg Jensen. 

Det er slående hvor godt det store bygget glir inn i landskapet selv før den flotte nye parken er skikkelig på plass. Selve bygget er nydelig og med bølgende fronter, glassflater nesten rundt hele, solceller og gress på taket er det nesten så man helt glemmer at onde, markeringskåte kulverter og svært vanskelige grunnforhold har forskjøvet byggeprosessen grundig.

Saken fortsetter under bildet. Her kommer Hovinbekken om en stund, og det blir fisk i bekken! 

(c) EspenB
(© EspenB)

Ikke at jeg var i stand til å tenke på grunnforhold og kulverter akkurat da, for jeg var en smule oppspilt siden jeg hadde gleda meg stort til dette i flere dager. (Har hvilepuls rundt 62, nå viste pulsmåleren 109!) Jeg var i amfiet i oktober og skrev "Sånn blir nye Jordal" etter det. Dermed kunne jeg sammenligne og se om det var fremskritt i de tre månedene som hadde gått.

Og pust ut først som sist, fremskrittene er store! Faktisk er det opptil 200 arbeidere som hver dag sørger for at vi skal kunne flytte hjem til sommeren en gang.   

I selve hallen har kjøleanlegget til isen kommet på plass og betongplata isen skal ligge på er ferdig støpt. Den ligger til herding så en liten piruett på "isen" som en av de første var helt utelukket, dessverre. Videre er skinnene som publikumsetene (får samme rødfarge som på gamle Jordal) skal festes på montert og glassfasadene (der det skal være glass) oppover i etasjene i stor grad montert.

I mingleområdene begynner kioskene å reise seg og man kan lett forestille seg hvordan det kommer til å bli. VIP-områdene for fiffen og foffen tar form og til og med pressens arbeidsforhold ser ut til å bli aldeles utmerket. Vignettbildet er tatt fra pressetribunen og for fotografene blir det plass mellom lagboksene som det var på gamle Jordal. Det blir en kafeteria/restaurantdel der man kan nyte en bedre middag evt vaffel og kaffe mens man har kongeutsikt til isen. Ting er på stell og det ser ut til å bli veldig, veldig bra.

Saken fortsetter under bildet av kiosken i et mingleområde. 

(c) Espenb
(© Espenb)

Vi flytta oss inn i koppen på bygget og kan med glede fastslå at U21 får glitrende fasiliteter i sin garderobe med eget oppholdsrom, stor garderobe, sliperom og kort vei til styrketommet vegg i vegg. De er jo våre neste store stjerner så det er fint å se at de taes skikkelig vare på og får ordentlige arbeidsforhold.

Lenger inn i gangen kommer man til a-laget sitt domene, der er opplegget er det samme, men litt større forhold selvsagt. A-laget hadde vært på omvisning dagen før og tilbakemeldingene fra gutta var herlig positive. Dette gleder de seg til!

Saken fortsetter under bildet. Dette skal bli garderoben til a-laget.

(c) Espenb
(© Espenb)

Riktignok gjenstår det mye arbeid før bygget er innflyttingsklart men man holder tidsplanen på alt som har med amfiet å gjøre. Amfiet blir ferdig til lovet tid, Det snakkes om overlevering tidlig i juli og da er det ikke lenge før klubben kan ta med pikkpakket sitt og etablere seg i nye flotte lokaler.

Likevel ser det ut til at Vålerenga nok må belage seg på noen få bortekamper i begynnelsen av sesongen 2020/2021. Arbeidet med Jordalparken er litt forsinket og siden det er noen rekkefølgekrav i prosjektene må parken være ferdig før 5500 forventningsfulle oslofolk kan besøke sitt nye hjem for å se ishockey i flott nytt amfi. Per nå snakkes det om at det blir mulig å gjennomføre kamper med publikum i slutten av september og seriestart pleier å være omtrent midt i den måneden.

Det er til å leve med. 

Tusen takk til Kristina og Haakon for at dere tok tid fra deres travle hverdag slik at vi kan oppdatere våre medlemmer og andre interesserte. Det var en fryd å se hvor stolte dere er av bygget som reiser seg, og det er meget passende for Vålerenga Hockey skal gi oss massevis av stolte øyeblikk på isen i dette bygget i årene som kommer.

Det er bare å begynne å glede seg! Sesongkort på klansfeltet koster 1913 kroner for klansmedlemmer og er allerede i salg i Vålerengasjappa og på nett via link du fikk på mail før jul. Finner du ikke mailen, ta kontakt med Sjappa.      

(Bildet under)Klansfeltet bak målet mot ungdomshallen og VIP-båser i etasjen over. Hallen er forma sånn at det blir et infernalsk leven når 150+ syngende setter i gang. Bli med på moroa!  

(c) EspenB
(© EspenB)

  

 Ikke mer å lese nå. Kjøp sesongkort!