Hockeysesongen er sparket i gang

(c) EspenB
(© EspenB)

Sesongen er rett rundt hjørnet og vi var på kickoff i går. På Vålerenga Vertshus.

Lørdag starter hockeysesongen med en kort tur opp på Manglerudfjellet. Det betyr at vi hockeyfrelste dirrer av iver og i går fikk noen få av oss muligheten til å oppleve kickoff på Vålerenga Vertshus. Klanen er som vanlig langt framme i skoa og halte Espen "Shampo" Knutsen, Glenn Jensen og daglig leder Jon Thore Thorstensen ut av sine nye flotte kontorer på Jordal Amfi til Vålerenga Vertshus på kickoff. De inviterte Islandsgate også (bilde nederst), så etterpå ble det konsert og vi storksa oss. Rundt 50 fans fikk muligheten til å overvære det hele.

Det ble en meget hyggelig seanse for oss som hadde var så heldige å få tak i en plass på huset. En meget opplagt Espen Knutsen - ikke hockeyspilleren/treneren/mediemannen men han andre leda det hele og vi fremmøtte kosa oss glugg. Litt rart ble det siden gutta som utgjør laget ikke kunne komme fordi korona. Det løste klubben fint ved å spille inn en video vi fikk gleden av å se på storskjerm. Utmerket arbeid av Katarina Nordam. Martin Røymark sa det som det er: Vi har gleda oss til å flytte inn og spille for fullsatt amfi lenge. Sånn blir det ikke nå.

Sesongkort 2020/2021, alle skal med      

200 heldige får anledning til å stige inn i norsk hockeysport sin hellige gral når våre iskrigere snører på seg skøytene for å møte bønder på is i hovedstaden. Som vanlig var klubben sparsom med opplysninger når det gjelder sesongkort. Glenn Jensen fortalte dog at de adopterer greia ball kjører på Valle med at de som har sesongkort rullerer på å få komme på verdens feteste amfi for å se puck. Det blir 100 sesongkortinnehavere og 100 samarbeidspartnere som får anledning til å se Vålerenga live. Sesongkortinnehavere som har vært på kamp havner bakerst i køen til neste kamp når de har vært på Amfin. Samarbeidspartnerne til klubben er en fin gjeng så jeg regner med at mange av dem gir bort billettene sine til supportere så vi kan gå på kamp. Sånn gjør hedersmennesker og god reklame er det også.  

Folk flest har ikke fått muligheten til å kjøpe sesongkort ennå. Det er bare vi i Klanen som har fått gjort det. Det er ennå mulig å kjøpe sesongkort på feltet vårt og det koster 1913 kroner. Gibortpris spør du meg og du kan kjøpe sesongkort til den prisen ennå. Alt du trenger er medlemskap i Klanen så kom deg på Sjappa og få orden i sysakene. Klubben forteller at de regner med å starte sesongkortsalget på resten av amfi`n til uka og mer info kommer.

Som vanlig. Mer info kommer, men det fremstår klart at om du ikke kjøper sesongkort kan du glemme å gå på kamp så lenge korona ødelegger hverdagen vår.

Jeg sutra til Klansstyret etter kickoff og sa at det var alt for lite sesongkortinfo. Det var de enige i og lot litt informasjon dryppe ned til oss vanlige dødlige. Det var såpass fet info at jeg mener bestemt at de skal få lov til  å breake den nyheten selv. Jeg vet Klanens redaktør sitter og finpusser en sak om temaet og du kan glede deg. Det er langt mer enn et sesongkort du får muligheten til å kjøpe. Jeg sier som klubben: Mer info kommer!

Sesongen står for døra, hva tenker klubben sportslig?

Gutta har trent godt og gleder seg til å spille om poeng. Nye inn er Sondre Olden, Wade Murphy og Calle Spaberg Olsen. Olden og Spaberg Olsen har vært hos oss før og med de to tilbake har vi ligaens mykeste håndledd i Olden (krysset er alltid ledig) og ligaens største talent i Calle. 18-åringen spilte på Sveriges høyeste nivå i fjor og jeg gleder meg til å se utviklinga hans. Wade Murphy er henta fra Narvik og er en habil poengplukker. Shampo forteller at han er tiltenkt en rolle som center i andrerekka. Målet er å få opp ei andrerekke som leverer bøttevis av målpoeng, noe vi har savna mye de siste årene.  

Shampo fortalte at de andre klubbene også har forsterket og at han regner med at mer kommer til å skje. For eksempel har ikke Tyskland tenkt å starte sesongen med det første og det betyr at det er mange fryktelig gode hockeyspillere tilgjengelig på markedet for klubber med penger på bok. Det kan dermed hende at vi får et realt nivåløft på vår liga i år. Tenk deg å få Espeland og Olimb-brødrene hjem`a! Samtidig er det slik at om ligaene på kontinentet drar i gang tappes vår liga for gode hockeyspillere. Da reiser de beste ned for å tjene penger, men sånn er det jo alltid. 

Shampo sa at klubben har en målsetting om topp tre i grunnserien i år. Det er offensivt og musikk i skribentens ører. Om korona ikke ødelegger hele sesongen blir det sluttspill og der kan jo alt skje.

Hockeytorsdag på Vålerenga Vertshus

Vålerenga Vertshus er den naturlige puben å gå til når man ikke har fått tak i et sete på Jordal eller når gutta er på bortekamp. Daglig leder Mona Skogen forteller at vertshuset har planer om å lage litt ekstra ut av bortekampene på torsdager. På hockeytorsdag vil du få muligheten til å møte kjente og kjære folk fra klubben som forteller om ståa og utviklinga til laget i tillegg til å se kampen og nyte noen duggfriske pilsnerøl.

Hold av følgende datoer:

29/10: Grüner - Vålerenga

12/11: Vif – Frisk Asker

19/11:Stavanger - Vif

26/11:Vif - Lillehammer

3/12:Stjernen – Vif 

Klanen er der det skjer 

Tror vi, mye er usikkert i disse tider.

Vi tar sikte på å dekke sesongen som vi pleier, det betyr at Klanens Webradio sender de aller fleste hjemmekampene og noen bortekamper. Vi venter bare på akkreditering til garasjen på lørdag så tar vi på munnbind og reiser opp på Manglerudfjellet for å rapportere det som skjer når det skjer i seriestarten. Når Sondre Olden skyter høl i Lars Haugen hører du det på Klanens Webradio og så skal Atle Enersen og undertegnede mene, synse, skryte, dissse, smile og gråte med ujevne mellomrom.

Klanen leker ikke hockey, vi elsker lyden av kølle mot puck og nå er vi klare til sesongstart.

Dropp puck!  

(c) EspenB
(© EspenB)

Islandsgate er råbra live. Gå og se dem!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!