Første kamp i nye Jordal Amfi, VIF Hockey er endelig hjemme

(c) Atle Enersen
(© Atle Enersen)

En stor dag for norsk hockey, i kveld er det kamp på Jordal amfi. 

Vi har venta lenge på denne dagen. Det som skulle bli halvannet år med venting har blitt til nesten fire. Det er så lenge at jeg ikke skal plage deg med detaljene om hvor mange fortvila hårtuster som er revet ut ved hver forsinkelse eller hvordan det ble tyngre og tyngre for oss supporterne å motivere seg til å dra til lånehjemmet Furuset Forum år etter år. Den lange og grusomme ventinga overgås bare av det hjerteskjærende faktum det er at hallen åpner uten at vi er der, det er usigelig trist og kan knapt bli verre. Takk skal du faen meg ha korona, jeg gleder meg til verden kan vaksinere helvete ut av deg.

Men glem det vonde et lite øyeblikk, dette er en merkedag i historien til Vålerenga Ishockey. En stor dag selv om feiringa kunne vært langt bedre. Vålerenga Hockey tar amfiet i bruk. En liten markering blir det vel i kveld likevel. 100 sponsorer og 100 sesongkortinnehavere får komme inn, overholde meter`n og overvære det historiske øyeblikket da pucken droppes. Alle andre er henvist til Klanens Webradio som sender kampen eller de kan se kampen på Sportskanalen til TV 2. Det skulle selvfølgelig vært 5300 elleville tilskuere med gleden skinnende gjennom tårevåte øyne på tribunen. Det øyeblikket får vi aldri oppleve, vi er frarøvet det for alltid.

Festen kommer, ikke tenk på det. Vi i Klanen dropper ikke fest selv om den må utsettes på ubestemt tid. Innvielse av hallen skal det bli. 

Endelig kamp på Jordal igjen      

Hallen klar og det er kampdag! I kveld klokken 18.00 droppes pucken for den første kampen i ny hall. Kommunen har klart det, hallen er ferdig. Norsk ishockey sitt lysende fyrtårn, sportens mekka og vår idretts storstue er klar til bruk. Nå er det opp til iskrigerne å finne seg til rette i halllen, skape den om til et ugjennomtrengelig fort og fortsette stablinga av kongepokaler. 

Alle som flytter inn i ny kåk skal ha innflytningsgave. Vi kjører kronerulling og du kan bidra. Gaven blir hver eneste krone vi klarer å samle inn og det betyr at en hundrings eller to fra deg er meget velkomment. Klanens styre har bidratt med 10000 for å dra det hele i gang og det var allerede kommet inn 32000 på to dager i går kveld i tillegg. Vi nærmer oss 50000 med andre ord. Vil du gi Vålerenga Hockey en gave finner du alt om det her. Vålerenga Hockey er deg evig takknemlig. 

Det er Grüner Hockey som får æren av å dele is med våre karer i den første kampen. De blir jo statister i denne sammenhengen og la oss håpe de er rundingsbøyer i dagens kamp så hallen blir innviet på beste vis. Vi skal være bedre enn dem, men de hissige gutta fra løkka gir seg ikke uten sverdslag. De tar mål av seg til å ta 20-bussen hjem med ansiktsmasker og alle poengene. Våre menn skal sørge for at det bare forblir en drøm. 

Dagens kamp symboliserer et taktskifte for Vålerenga Hockey. Selv om de allerede er godt i gang med det gjennom ny organisasjon administrativt og sportslig er det nå skøytene skal sette fart og ta oss til topps i norsk hockey. Tronen er besudlet av mye rart de siste årene, det må vi stoppe. Det er ikke sikkert vi vinner bøtta allerede i år, men den bøttefesten er ikke langt unna. 

Inntil den tid får vi kose oss med god hockey på amfi`n akkurat som i gamle dager. Det kan vi, selv under koronaepidemien. Du må riktignok ha sesongkort for å bli med i trekninga av plass på tribunen og slik ordner du det.

Da gjenstår bare for meg å ønske spillere, administrasjon, frivillige, supportere og alle de andre klubbene som også får igjen Jordal amfi som boltreplass til lykke med dagen. Vi har venta, vi har banna og vi har grått bitre tårer. Tørk tårene, nå er ventetida over - norsk hockey er tilbake på Jordal amfi!

Advarsel, Enga er tilbake!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!