200 tilskuere - en dårskapens farse

(c) EspenB
(© EspenB)

Kom igjen da regjeringa, ved Abid og Bent, dette er for dumt.

Seriestarten gikk strålende for vår del. En tupp av Dønnum og en litt for treg keeper var alt som skulle til før de bredeste glisene var på plass blant oss som så kampen på Bohemen. Selve målfeiringa der var smittefaglig korrekt med imaginære high fives til de på andre bord og dulter med albuene med de på bordet. 

Søndag er det første hjemmekamp og klubben vår er presset til å plukke ut 200 mennesker som aller nådigst får gå på kamp. Dette fordi at det er maksgrense på 200 tilskuere på arrangementer så lenge det er smittefaglig forsvarlig. 

På vår enorme stadion er smittefaglig forsvarlig meget enkelt å få til. Klubben åpner således bare en tribune og lar de få heldige utvalgte sitte der. Og det er her det starter å skurre i mine ører. Vår stadion har plass til 16300 tilskuere på fire separate tribuner. De tribunene har igjen minimum to innganger og det er tilfartsveier i alle retninger på utsiden. Man trenger ikke å møte noen fra de andre tribunene om man slipper ut fra en og en tribune etter kamp.

For 200 tilskuere på vår arena er ikke annet enn tull og et meget godt eksempel på at regelen om 200 på tribunen treffer svært dårlig. Det kunne i alle fall vært 200 på hver tribune uten at smittefaren økte. Hører dere Abid og Bent?

Her er et forslag dere bør ta til dere og innføre sporenstreks: La lokal tilpasning avgjøre antall tilskuere. Smittevernet har klare regler på avstand og jeg er helt sikker på Vålerengas frivilligkorps og Klanens sikkerhetstjeneste er langt bedre til å få folk til å overholde avstand enn de løkrullene vi så i Sarpsborg og Trondheim i går. 

200 tilskuere på store arenaer er en hån mot supporterne, en hån mot klubbene og en hån mot spillerne. La klubbene styre det sjøl så kan dere komme og kontrollere. Store brudd medfører at den klubbens tribuner må stenge igjen. Det er nemlig stor forskjell på skikkelige stadionanlegg og kunstgressbanen på Caltexløkka, og smitta er så lav i Norge nå at dette 200-tilskuere opplegget (som sikkert er ment for konserter og kinohaller) er en farse. For fotballklubber på øverste nivå er det en dårskapens farse.

En hyggelig bivirkning er at det vil sette litt fart i skrale økonomier i klubbene også, og vi ser at man samtidig kan sette opp storskjerm ved festingen og slippe inn 800 mennesker for å se engelsk fotball fordi det ikke er et arrangement. Dette er ikke rettferdig.  

Så gjør det eneste riktige og la lokal tilpasning avgjøre antall tilskuere. Helst med en gang, vi har kamp på søndag. 

På forhånd takk.  

                       


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!