Så stolt

(c)
(© )

Det er bare å bøye seg i støvet for gutta fra Oslo øst. Vålerengas iskrigere kjører hardt om dagen, meget hardt. Nå venter middelhavsfarer Sparta i Furuset Forum. Det drar seg til i serien og vi må vinne.

Vi topper tabellen. Vi har så langt sanket 75 poeng. Vi er a poeng med Storhamar, men vi har en kamp mindre spilt. Stavanger følger rett bak med 73 poeng. Hvem hadde trodd det for seks måneder siden? Nå starter racet om seriegull og posisjonering til sluttspillet for alvor.

Det er fantastisk gøy å følge Vålerenga. Vi har en forrykende 1. femmer med Ekelund, Espeland, Ahlholm, Lindstrøm og Røymark som produserer målpoeng i bøtter og spann. 203 poeng på 34 kamper gir et snitt på 5,97 målpoeng pr. kamp. Det er spinnvilt og sprøtt! Det er lenge siden vi har sett en giftigere rekke i Norsk ishockey, om vi noensinne har sett det.

Men laget er så mye mere enn denne superfemmeren. Alle gutta arbeider steinhardt i vært eneste bytt og i alle situasjoner. Vi er gode til å stresse motstanderen til å gjøre feil, og vi maler på til siste slutt i så å si hver eneste kamp. Ingen regler uten unntak selvfølgelig…. Vi har kålet det til ett par ganger, men hovedregelen er at Vålerenga har momentum og vinner kampene. Vi har i skrivende stund 7 strake seiere, og vi har vunnet 11 av de siste 12 kampene.

For å krydre det hele litt ekstra, så har Roy Johansen og Espen Knutsen benyttet seg av hele 8 unggutter som til daglig spiller for Vålerengas U21 lag. Lars Erik Francke-Enersen, Emil Hybertsen, Emil Holm Larsen, Sander Frøberg, Filip Lalande, Joachim Andre Martinsen, Espen Hermanrud og Calle Spaberg Olsen har alle fått prøve seg denne sesongen. I tillegg Har unggutter som Marcus Ekberg, Joachim Sommer Nielsen og Petter Grønstad fått mange kamper i år.

Så var det Sparta, ja vi må ikke glemme vår motstander. De får få et bittelite avsnitt de også. Sparta ligger for øyeblikket på en femteplass på tabellen. Femte eller sjetteplass er der hvor Sparta kommer til å ende da de ligger i ett vakum sammen med Frisk Asker. Men vi skal ikke undervurdere Sparta. Sparta har tatt 6 poeng mot oss på fire kamper. De har altså en evne til å karre med seg noe da de møter oss. Vi må være skjerpet skal vi ta 3 poeng.

Det er ti år siden sist. Ti år siden den herlige eimen av gull streifet våre neser. Nå er tiden inne for å støtte Vålerenga på veien tilbake til toppen.

Møt opp i Furuset forum torsdag den 17. januar klokken 18:30!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!