Noen ganger er det ålreit

(c)
(© )

Vi skriver midten av desember på kalenderen. Snøen er kommet til hovedstaden. Det nærmer seg jul og det er ikke måte på hvor stolt man er av St. Hallvards menn. Sesongen er halvspilt og Vålerenga er i høyeste grad med i kampen om seriegull. Det er herlig!

Jeg…. Drømmer om en hvit… Øh...?! BLÅ… Glede!! Tralla-la, dum-di-dum! Vi tok rotta på Lillehammer i forrige runde og nå venter de sleske koprofagene fra den lille bygda langs E18. Nemlig Frisk Taigersch.

Før vi synser, myser og reflekterer mere om søndagens kamp tar vi med at #90 Daniel Sørvik har signert en 4,5 års kontrakt med Vålerenga. Det gledes! Velkommen tilbake Daniel!

Dette er Vålerenga og Frisk sitt fjerde innbyrdes møte så langt denne sesongen. Vi har vunnet de tre foregående kampene med sifrene 2-1, 4-0 og 3-2. Vi har med andre ord ett kraftig balletak på pusekattene denne sesongen. Strammer vi grepet litt til hører vi kanskje Anders Harald Chris Bastiansen, Frisks grand old man, ta en høy C. Go for it!!

Vålerenga ligger på en tredjeplass på tabellen med 51 poeng. Fem poeng bak Stavanger Oilers og ett poeng bak Storhamar. Vi har èn kamp mindre spilt enn begge disse. Så i teorien kan Oilers kjenne vår klamme østkantpust i nakken innen kort tid. Frisk på sin side ligger på femteplass med 43 poeng. Ingenmannsland med andre ord.

Frisk ble av mange tippet som Storhamars største utfordrer i årets sesong. Laget har ikke innfridd de forventningene. Lagets supportere viser stor misnøye på sosiale medier og er særdeles lite fornøyd med hvordan laget har prestert. Vi gnir oss selvfølgelig i hendene og koser oss skikkelig med Frisk sin nedtur. Måtte den vare inn i evigheten. Skadefryd er også en fryd. HA-HA!

Selv om Frisk har underprestert så har laget mye krutt i rekkene sine. Tradisjonen tro er det et knippe utlendinger som skal produsere målene for Frisk. I år er det Kyle Bonis, Garreth Thompson og Sean McMonagie som sammen med gamle Basse som står for flest poeng for Frisk.

Av keepere med et signifikant antall kamper i Getligaen så troner vår egen Steffen «The Wall» Søberg på toppen av målvaktstatistikken med behagelige 92,9 i redningsprosent. En skadeforfulgt Nicklas Dahlberg i Friskburet ligger på 90,1%. Dahlberg er ikke umenneskelig lenger, slik han har vært i mange år nå. Vålerenga har sluppet inn 49 mål i serien, mens Frisk har fått 79 pøkker i baken.

Så hva lurer du egentlig på nå? Ta deg turen til Furuset Forum Søndag klokken 17.00 og se Vålerenga mose Frisk. Velkommen!

(c)
(© )

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!