I dag får bønda bank

(c)
(© )

Nok en gang er det tid for kampen over alle kamper i norsk ishockey. Glem Stavanger Oilers, glem Frisk Asker. Nå er det tid for deng av dobbeltmoralens voktere og disipler, nemlig Storhamar!

Storhamar har slitt i det siste. I følge dem selv i hvertfall. Laget topper ikke tabellen og det faller i dårlig jord hos både klubben og hos supporterne. Hoder har allerede begynt å rulle. Klubbens trener Fredrik Søderstrøm har brukt tiden under landslagspausen til å snu steiner, analysering av ulike situasjoner som har gitt mål både for og i mot, samt sparket en spiller. Spillere som Robin Dahlstrøm, Steffen Thoresen, Christian Larrivee, Mikael Zettergren og Joakim Jensen trekkes frem som spillere som har underprestert.

Flittig arbeidskar der altså.

Søderstrøm som er blitt genierklært etter forrige sesongs og denne høstens eskapader i serie, sluttspill og CHL har fått motbør fra enkelte supportere. I sosiale medier ser vi at enkelte supportere ønsker trenerens hode på et fat. Blaserte bønder der ass!

Etter at Storhamars styreleder Svein Harald Arnesen gav uttrykk for at det ikke var spenn i budsjettet for å hente inn ENDA en utlending så har supporterne samlet inn et sekssifret beløp som klubben skal nyte godt av. Høyst sannsynlig brukes disse pengene på å betale Jens Jakobs ut av kontrakten. Altså ingen inn, men en ut. HAHA! Jakobs er sendt ut fra Hamar i skam siden han ikke produserte nok målpoeng for klubben. Sånn kan det altså gå.

For en som ikke er spesielt glad i Storhamar så har det vært særdeles mye lystig lesing i lokalavisen samt på sosiale medier den siste tiden. Keep up the good work!

I forrige møte med Lillehammer presterte Storhamars publikummere å pipe mens Lillehammers keeper, Christoffer Bengtsberg, sjanglet av banen, groggy etter et uheldig sammenstøt med en Storhamarspiller. Vi gir derfor ut neanderthalprisen til Storhamars supportere for den gesten. Gratulerer. Vel buet!

Storhamar ligger altså på andreplass på tabellen, to fattige poeng foran Oslos stolthet Vålerenga. Vålerenga har derimot en kamp mindre spilt, så torsdagens kamp blir meget viktig for begge lagene. Sett bort fra siste møtet i Forum som endte 3-2 i sudde death har Vålerenga en grusom statistikk mot Storhamar de siste årene, og nå vil vi ha en seier som gir 3 poeng i banken!

Storhamar kommer til Forum uten tre sentrale backer. Jimmy Andersson, Aaron Irving og Lars Erik Hesbråten er alle ute av ulike årsaker, det samme gjelder sisteskansen Oscar Östlund. Masser av godt nytt altså.

Til tross for det mugne tapet i sudden death mot Sparta i forrige runde har Vålerenga tatt 13 poeng på sine fem siste kamper. Dette gir en andreplass på formtabellen, ett poeng bak Stavanger Oilers. Storhamar har plukket 8 poeng på sine fem siste kamper. Storhamar ligger dermed på en fjerdeplass på formtabellen. Bak Manglerud Star(!) som innehar tredjeplassen.

Så da koker vi dette ned til det viktigste. Det viktigste er at du kommer til Furuset Forum og støtter gutta i kongeblått.

Kampen spilles torsdag klokken 18.30 i Furuset Forum.

Be there!!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!