Heftig begeistret

(c) Dolph
(© Dolph)

Vålerenga vant den vanskelige bortekampen mot Storhamar i forrige runde, vi topper tabellen og Oslos stolthet suser videre med seriegull i sikte. Neste hinder på veien er lillebror Manglerud Star.

Vi starter i det akademiske hjørnet. I 1975 lanserte den ungarske psykologen Mihaly Csikszentmihalyi sin teori om flow. Denne teorien omhandler det å være i en svært fokusert mental tilstand. På den ene siden finner vi kjedsomhet, engstelse og apati. På den andre siden finner vi begeistring, kontroll og flyt. Når man er i flytsonen mister man begrep om tid og sted. Man bare er, man bare gjør, man bare koser seg uhemmet.

Hva har så dette med Vålerenga hockey lurer du kanskje på?

Joa, Vålerenga er i en tilstand vi velger å kalle heftig begeistret, heftig kontroll og heftig flyt om dagen. Vi koser oss og maler hver eneste motstander i senk. VI BARE ELSKER DET!

Vålerenga har 9 strake seiere. På disse ni kampene har vi scoret 51 mål og sluppet inn kun 17. På de siste 14 kampene har vi kun tapt èn gang. Det var borte mot Sparta 18.desember i fjor.

Nå kommer Manglerud Star på besøk i Furuset Forum. Tidligere har vi omtalt Manglerud som «den irriterende lillebroren». Kanskje vi skal endre dette nå? Ser vi litt på denne sesongens resultater så ser vi at MS har tatt 6 poeng mot Stavanger, 3 poeng mot Storhamar og 0 poeng mot Vålerenga. Så lenge denne trenden fortsetter så velger vi å si «Tusen takk lillebror, vi er glade i dere».

Vålerenga topper som vi vet tabellen med 81 poeng. På andreplass ligger Stavanger med 79 poeng, og Storhamar ligger på en tredjeplass med 77 poeng. Manglerud Star på sin side ligger på en syvendeplass med 32 poeng. To poeng foran Stjernen.

Hvert eneste poeng er viktig fremover nå. Skal det bli gull kan vi ikke miste poeng mot antatt svakere motstand. Vår argeste konkurrent i øyeblikket, Stavanger har noen tøffe kamper foran seg i de seks neste kampene. Lillehammer borte, Vålerenga hjemme, Frisk Asker borte, Sparta borte, Manglerud Star borte før de tar i mot Storhamar hjemme i DNB Arena. Vålerenga på sin side har Manglerud hjemme, Stavanger borte, Stjernen hjemme, Ringerike borte, Lillehammer borte og Frisk Asker hjemme. Oppgjøret mellom Vålerenga og Stavanger blir selvsagt en nøkkelkamp, vinner vi den så ligger vi særdeles godt an.

Det snører seg til i toppen og vi trenger at du kommer til Furuset Forum torsdag 24.januar kl.18.30 og bidrar til at Vålerenga tar tre poeng mot Manglerud Star. Be there!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!