Byderby: Vålerenga - Manglerud Star

(c)
(© )

I beste Pulp fiction stil starter vi med slutten: Kom deg til Furuset Forum søndag kveld klokken 17:00, ta med deg en venn og støtt gutta frem til 3 nye poeng!

Vålerenga har startet sesongen særdeles bra. Høy intensitet, fart på skøyter og oppofrende spill. Jeg lurer på om Enga faktisk er tilbake! Flere ville ha det til at hvis vi hadde 6 poeng på de 4 første kampene, så skulle vi se oss fornøyde med det. Fasiten er 10 poeng og en tredjeplass på tabellen bak Stavanger og Storhamar. Ja vi har en kamp mindre spilt enn dem, så i teorien kunne vi faktisk toppet tabellen. Det skal legges til at alle de 10 poengene er tatt mot de 4 lagene som havnet foran oss på tabellen i forrige sesong. Kveldens motstander Manglerud Star finner vi forøvrig på en 7.plass med 5 poeng.

Søndag kveld kommer altså selveste lillebror Manglerud Star på besøk til Oslo nord for sesongens første byderby. Tar vi en rask kikk på historien ser vi at etter Manglerud Star sitt inntog på øverste nivå i Norsk hockey i 1973/74 har de grønn/gule vært foran Vålerenga på sluttabellen 5 ganger. Dette var i perioden 1974/75-1978/79. Det var i dette tidsrommet Manglerud Star vant sine to(!) bøtter i henholdsvis 1976/77- og 1977/78 sesongen. Etter den tid har laget stort sett vært på nedre halvdel av tabellen.

I de senere årene har Manglerud Star mere eller mindre kun vært irriterende. De har en særegen evne til å få tak i lillefingeren, for så å ta hele armen. Dette erfarte vi flere ganger forrige sesong da MS til slutt vant tre av fem kamper mot oss. De er som små duracellkaniner på speed. De gir seg aldri! Derfor er det viktig at Vålerenga er skrudd på søndag kveld. Hvis gutta yter 210% slik de har gjort i de foregående kampene så er jeg sikker på at vi legger alle 3 poengene i banken.

Den ekle lillebroren har også sendt søknad til bymiljøetaten hvor de ytrer ønske om å spille i nye Jordal Amfi frem til det står en flerbrukshall klar på Ryen. Lykke til med den a! Kan vi forslå at dere heller spiller i Furuset Forum eller Lørenhallen? Forøvrig er det en mulig at en flerbrukshall på Ryen står ferdig lenge før nye Jordal Amfi blir klar. Sad but true.

 

Vålerenga hockey forteller oss at kidsa er invitert til Kongens hjørne (ved den midterste kiosken). Der kan barna bli avbildet sammen med Kongen samt at de kan lage tegninger som leveres til spillerne. Dette starter 16:15. Ta med hele familien med andre ord.

(c)
(© )

Det som er viktig nå er at folk kommer på kamp. Savner du gamle Jordal Amfi sier du? Prøv én kamp i Forum. Bare én kamp! Jeg er sikker på at du vil like det du ser og vil ta turen igjen. Dette fordi Vålerenga er Vålerenga enten de spiller på Jordal eller Furuset Forum. Fasiten er klar: Desto mere liv vi greier å lage, desto enklere er det for gutta å få vind i seilene. Desto større mulighet har vi for å kjempe i toppen.

Så… Hva lurer du på?

Kom deg til Furuset Forum søndag kveld klokken 17:00, ta med deg en venn og støtt gutta frem til 3 nye poeng!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!