BREDE CSISZAR INN I 500-KLUBBEN

(c) Sjælmekka
(© Sjælmekka)

Han har passert utrolige 500 seriekamper for Vålerenga - her er karrieren så langt

Brede Csiszar har tatt steget opp på øverste hylle når det kommer til antall spilte seriekamper for Vålerenga. Brede har rundet 500 spilte kamper for klubben i hans hjerte. Vi gratulerer Brede og alle som har tilhørighet til Vålerenga!

Nå er han i godt selskap med legender som Jon Magne Karlstad, Arne Billkvam, Jim Marthinsen, Lars Erik Lund og Øystein Olsen. Holder Csiszar koken og er skadefri, så vil han toppe listen i løpet av neste sesong.

Brede startet sin karriere på knøttelaget til Vålerenga allerede i 1989/90-sesongen i en alder av 2 ½ år. Han er med andre ord et vaskeekte Vålerengaprodukt. Han har gått gradene fra knøtt til legende. Treningsiveren har alltid vært til stede, og Brede er et produkt av trening, trening og atter trening.

(c) Privat
(© Privat)

Fra venstre: Lars Hammerstad, Mats Zuccarello Aasen, Lars Haugen, Brede Csiszar og Alexander Bonsaksen.

I 2006/07 sesongen fikk Brede sin debut på Vålerengas a-lag. Han overbeviste alle og spilte seg til fast plass på laget. Sammen med sitt store idol, #44 Kenneth Larsen, tok Brede og Vålerenga både seriegull og NM-gull denne sesongen. I 2008/09 ble Csiszar Norgesmester for andre og foreløpig siste gang. Videre ble det seriegull i sesongene 2009/10, 2012/13 og 2013/14. Det har altså blitt 2 Norgesmesterskap og 4 seriegull på Csiszar.

 

(c) Privat
(© Privat)

Brede på isen på midten av 90-tallet.

 I serien «Iskrigerne» ble vi bedre kjent med Brede gjennom TV-skjermen. Vi så fort at Brede hadde en unik posisjon i garderoben og det er tydelig at han har stått for mye spøk, humor og glede gjennom mange sesonger. Undertegnedes høydepunkt i Iskrigerne må være når Brede sprader rundt i Adams drakt i garderoben, klør seg nedentil, for så å stikke hånda i pølsegryta og trekker opp en pølse. Legendarisk klipp og en Vålerengalegende verdig.

(c) Privat
(© Privat)

Brede på is i barndommen

Torsdag 17. januar 2019 kl.18.30 hedres Brede av klubben og supporterne. Vi skal sørge for at sangen til Brede høres helt fra Furuset forum ned til stille gater mellom Galgeberg og Etterstad. SYNG HØYT, SYNG BREDE CSISZAR!

(c) Privat
(© Privat)

Espen «Shampo» Knutsen og Brede.

PS. EngaTifo har selvfølgelig laget tekstbanner for anledningen. Stor takk til de som bidro. Her er ett par bilder fra en tidlig fase av prosessen. Vil du se det ferdige produktet? Det får du i Furuset Forum.

 

(c) Tifo-gruppa
(© Tifo-gruppa)

 

(c) Tifo-gruppa
(© Tifo-gruppa)