Nå må supporterklubbene skjerpe seg

(c) VIF Fotball
(© VIF Fotball)

Lørdag 30. mars skulle TV2 Nyhetskanalen hause opp starten på Eliteserien ved å invitere 4 talspersoner fra forskjellige supporterklubber inn i studio, både fysisk, “på link” og gjennom webkamera.

Det er altfor sjelden supporterne slipper til for å snakke opp norsk fotball og jeg vil berømme Nyhetskanalen for å lage innslaget, men det som dessverre står til all kritikk er den stusselige gjengen som supporter-Norge har raska sammen og sendt i studio. Hvor er talspersonene som skal engasjere?

Søvngjengere som talspersoner?
(© Klanen)

Ledet av søvgjengere?

Representanten fra Kjernen ser ut som han har sovna i sitt eget ansikt, og setter tonen med å sutre over at media ikke har tippa RBK på førsteplass. Sikkert en artig internvits der oppe i Trøndelag, men det fremstår som surmaga og stemningsdrepende. Tornekrattets stemme er så livløs og tom for energi at man kan lure på om dørene på Coop i det hele tatt åpner seg for henne. Til alt overmål presterer hun å være enig i at det er supporterklubbenes ansvar å fylle stadion (!) litt senere i sendinga. Fra bergen har de sendt en fyr som verken er overbevisende cocky eller bergensk. Hvordan kan Brann ha en talsperson med østlandsdialekt som sitter å ironiserer over at de har trua på medalje?

Vis meg den personen som så dette innslaget og tenkte “Nå fikk jeg lyst til å oppleve det eventyret Eliteserien er” og jeg skal vise deg en ravende gal mann.

Min egen status i Klanen har for lengst gått fra “ung og lovende” til noe rett før “veteran”, men denne forsamlingen får meg til å se ung og sprek ut. Her bør det ringe noen føkkings alarmbjeller!

Nei, det er ikke vår oppgave å fylle stadion, det er klubbenes jobb. Om noe, er vår oppgave å gi laget og publikum en god opplevelse og sørge for at de kommer en gang til, men vi skal da ikke skremme folk fra å komme heller?

Med noen få hederlige unntak, er det lite entusiasme og energi å spore hos supporterlederne. Det er på høy tid at de begynner å sende folk som representerer framtida i studio og ikke de som er flinkest på å skaffe seg venner på puben.

Nå er det et rett før Vålerenga møter Brann i Bergen. Der veit jeg at begge supportergrupperinger kommer til å lage liv og heve kampopplevelsen for alle til stede. Fotball er best på stadion, tross alt.

Men talspersonene? De må faenmeg skjerpe seg!

Du kan se hele denne seansen her


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!