Klanen hjelper Vålerenga

(c) Klanen
(© Klanen)

Hvordan ligger klubbene an og hva kan du gjøre for å hjelpe?

OBS! OBS! OBS! Om du er her for å støtte bredden, gå hit: Redd sjela til Vålerenga

La oss hoppe over avsnittet som begynner med “i disse korona/karantene/pandemitider er det mange som sliter…” og gå rett på sak.
Vålerenga består av mange klubber og flere av dem går en tøff økonomisk tid i møte. Vi samler derfor inn spenn for å gjøre den tøffe tida lettere, samt at vi informerer litt om ståa i klubbene.

Bla, bla, bla, hvor kan jeg donere?
Hvis dette er din første tanke, så kan du bare hoppe nederst i denne saken. Hvis du vil vite litt mer, så kan du lese videre.

Vålerenga Fotball, a.k.a. breddeklubben (inkludert damelaget) er trolig de vi har snakka med som sliter mest på kort sikt og derfor har størst behov for hjelp. De pleier å tjene penga sine på å arrangere fotballcuper og har allerede avlyst en hel del. Selv om norsk ball kanskje er tilbake til noe som ligner normalen i løpet av sommeren, så er det lite trolig at folk fra hele verden kan reise fritt. De regner derfor med å tape inntektene fra Norway Cup. Akademiet og fotballskole avlyses også. Sammen med reduserte treningsavgifter, en sponsor som trakk seg i siste liten og en kraftig redusert grasrotandel i mai, regner man med å miste ca 3 millioner. 

Det er ikke så ille som det høres ut, for i breddeklubben er det flinke folk som jobber med å kutte kostnader og permitteringer sparer en del penger. De søker også mulige midler på smarte steder, men oppsummeringa må bli noe sånn som at de trolig klarer seg med nød og neppe så lenge dette ikke drar ut. Det kan det fort gjøre. I tillegg har breddeklubben tiltak for vanskeligstilt barn og unge fra lavinntektsfamilier. Vålerenga er “klubben for alle”, noe som blant annet betyr at ingen ekskluderes på grunn av størrelsen på lommeboka. Det ville vært veldig synd hvis de ikke kunne gjøre det når ting starter opp igjen.

Derfor er bredden i første omgang hovedfokus for oss.

Vålerenga Hockey mista nettopp et sluttspill, med de billettinntektene det innebærer. Heldigvis for dem var de allerede på vei ut av sesong, så tapet blir ikke så stygt som det kunne blitt om viruset hadde kommet litt tidligere. De har også noen lumske planer for å generere litt entusiasme, men det er i utgangspunktet en del av Vålerenga som har gått litt på stumpene løs i det siste. Forsinkelsene rundt Jordal har spist av det som er av reserver og Hockeyen har historisk ikke vært spesielt rik de siste åra. Derfor kommer det trolig til å bli behov også her.

Vålerenga Fotball Elite (VFE) er de som foreløpig klarer seg best. Sist vi fikk en oppdatering fra dem, så var de likvide ut juni uten ekstern hjelp. Det er først og fremst hvis utenlandske klubber føler seg så fattige at de ikke betaler det de skylder oss at ting blir utrygt for VFE. Samtidig er de ikke ordentlig i gang med sesongkortsalget, så der kan det dukke opp nye inntekter. VFE klarer seg best på kort og mellomlang sikt av disse tre, men de opererer i større tall og summer. Når det først smeller hos VFE, så kan det finne på å smelle litt skikkelig. Men blir det spilt ball igjen innen rimelig tid, så vil det også komme nye inntekter. Sponsoraktivisering og TV-penger er avhengig av at det blir serie i år.

VFE her også startet sin egen innsamling helt på egenhånd, så inntil videre skal ikke vi blande oss der. Den dagen de trenger mer hjelp, vil du finne mulighet til å donere til dem sammen med de andre.

Hva kan jeg gjøre? (HER STOPPER DU SOM HAR HOPPA OVER HALVE TEKSTEN)

Det er ganske enkelt, her er tre ting du kan gjøre i prioritert rekkefølge:

 1. Send grasrotandelen til noen i Vålerenga. Hvis du tipper, spiller lotto e.l., så kan du bidra på denne måten. Nesten halvparten av alle som spiller hos Norsk Tipping har glemt å gjøre dette, så dobbeltsjekk at du sender penga til rett sted.
 2. Kjøp sesongkort. Når sesongen starter, skal du uansett på kamp. Dette er ikke tid eller sted for å regne på om det lønner seg. Du skal uansett på kamp, med mindre hele serien avlyses, men da skal du jo uansett ha støttemedlemskap i Vålerenga Fotball Elite (og Hockey når dette kommer for salg), så det er bare å kjøpe med en gang. Dette er forutsigbare inntekter som bidrar med likviditet.
 3. Doner spenn. Klanen har satt opp egen vippsbutikk der du kan “kjøpe” ting uten å få noe igjen. Eller gi bort penger, som det heter på godt norsk. Her kan du selv bestemme hvem du vil støtte og med hvor mye. Følg guiden under for å donere.

Slik donerer du gjennom VIPPS:

 1. Åpne VIPPS-appen og trykk på “Send Penger”
 2. Søk opp “Klanen Innsamling” eller bruk vippsnr. 537000 (femtitresjutusen)
 3. Doner kjempemange penger til alle, ved å trykke på det øverste valget (se bilde)

  (c) Klanen
  (© Klanen)
 4. Synes du dette er litt mye, så trykker du på den delen av foreninga du vil støtte, også velger du en voksenbillett (200 kr) eller en barnebillett (100 kr). Det er lov å kjøpe mange.
 5. Gjenta steg 1-4 om igjen på lønningsdag.

Vi håper å få på plass en graf etterhvert og lover å oppdatere denne saken om det skulle komme ny informasjon. Akkurat nå ligger hovedfokuset på breddeklubbens behov, men vi har løpende dialog med partene slik at vi også er oppdatert på om ting endrer seg. På den måten kan vi hindre at den ene klubbens behov går ut over andres.

Med vennlig hilsen
Klansstyret

(c) Klanen
(© Klanen)