[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Eget gress
 
Av: TJO

Etter å ha overveid en litt under middels kamp på Ullevaal Stadion i går der gamlegutta kasta inn håndkle sånn at de unge kunne redde poeng, gikk turen til Thranen for å se RBK i mesterligakvalifisering mot danske Brøndby. Dette var en kamp av annet kaliber, ja, og jeg er og blir imponert over trøndernes ramme rundt en slik viktig kamp.

Bartene har en ny Lerkendal Stadion hvor de praktiserer lekestue foran viktige kamper. Grisetryne sa på forhånd til pressa at (..) Kjenner jeg gutta rett, yter de ekstra foran denne kampen, slik de gjør i mesterligasammenheng og andre viktige kamper.. han fortsetter; ...dessuten er publikum ekstra i manntall og gir ekstra støtte på tribunen...

Det slår meg at tradisjoner (som det etter hvert har blitt at bartene er med i Champions League), blandet med ordnede forhold, er det samme som en egen stadion med bare eget emblem. En egen stadion er noe man 24 timer i døgnet, 365 dager i året kan forbinde med kun egen klubb, og deretter opp- og nedturer. Det er en styrke for en klubb, en styrke for publikum og en frykt for motstandere.

Jeg føler det slik at min klubb Vålerenga speller bortematcher og nøytrale matcher på Ullevaal. Aldri ordentlig hjemmekamp. Det blir liksom aldri et hjemmetrøkk som andre lag i Tippeligaen, selv om vi er flere kjernemedlemmer enn de andre lagene. Jeg er helt sikker på at laget fra Jæren biter seg fast i Tippeligaen år etter år på grunn av "trøkket" på eget gress. Vi har f**** ikke eget gress engang, men leier på trauste Ullevaal som jeg ikke forbinder med klubben i mitt hjerte, men med Ski og Stavklubben!

For ikke snakke om hvor mange ekstra tilskuere vi ville trekke på en stadion mer øst i byen som også var mer intim. Bare gå tilbake til 97, cupen, Bislet mot Brann og støff. Jepp, det var trøkk det. Tror nok vi hadde fått det ekstra målet mot både Brann og Bryne med egen stadion, eller i det minste eget gress...

Publisert torsdag 15. August 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen