[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Medgangssupportere - forståsegpåere- og annet rask
 
Av: Olav R

De irriterer og provoserer meg noe så sinnsykt. Det er sånn at jeg av og til lurer på om det er en morder i meg. Jeg ønsker dem pokker i vold, og håper att all verdens vrede vil tømme seg over hodet på dem, befeste dem, og rive dem i stykker.

Hvem snakker jeg om? Jo om de kjekke typene på jobben som i perioden før sesongstart bedyrer at forball er teit, at det er ett spill for neandertalere, og at supportere er en gjeng brautende halvkriminelle aper. De har overgår hverandre i å snakke nedsettende fotballen, dens supportere osv. Jeg tar ikke til motmele. Jeg jobber jo med disse tomsingene. Jeg tier stille og gleder meg til sesongstart.

Så er sesongen i gang, og ett skilag fra byen leder mot alle odds og all fornuft serien. Da har plutselig pipen fått en annen lyd. Ikke fordi disse ekle krypene er blitt mer fotballinteresserte, nei da; Kun for å vri kniven litt mer i det verkende såret til ett klansmedlem, en innbitt og tro Engasupporter.

Plutselig er det fotballsnakk rundt pultene, av forståsegpåere med ord og uttrykk som "bakrom" og "genuint press på flankene" og "dødball". Foreldete ord og uttrykk plukket opp fra en gjeng tapere i TV2's sportsendinger. Verst er det Mandag morgen når Enga har tapt en kamp. Da kommer de skjeve smilene og sarkastiske "Ja, Lyn leder fortsatt serien, hvordan gikk det med Vålerengen forresten." Ikke fordi de er spesielt interessert, men av ren skjær skadefryd.

Det er som vanlig ett unntak. En årsak til at jeg ikke har byttet jobb. Han liker jeg. Han er en god venn og kollega. Jeg liker han ikke fordi han er Sogndal supporter, og snakker dialekt. Nei.. Han er også fotballsupporter, genuint interessert. Han følger ett lag, han vet hva det vil si å følge ett lag i medgang og ikke minst motgang. Han kan jeg snakke fotball med, vedde med, ta en pils med. Selv tap mot Sogndal blir levelig, for jeg ser ikke skadefro i øynene hans. Men ren skjær fotballglede. Jeg tror til og med jeg hadde likt ham hvis han var LSK/Kanarifan.

Men spar meg for dette andre rasket.

Og til alle gutta på laget; Gjør meg den tjenesten og vinn neste kamp mot Lyn!!!!

Jeg gleder meg allerede til å komme på jobb å ta rotta på disse søpletrynene.

Publisert tirsdag 30. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen