[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Svar til nybegynner, Klansjente
 
Av: Linda

Takk for at du delte dine følelser med oss ang din første Vål`engakamp (er det ikke fint gutter at vi kan snakke om følelser)?! Det er godt å høre at det er andre jenter som har de samme følelsene for Enga som meg, det hender jeg føler meg ganske aleine, selvom stadig flere jenter dukker opp på kamper etterhvert!! Jeg kan love deg at dette er en forelskelse som varer evig og at du kommer til å få mange hysteriske, morsomme, gråtkvalte og lykkelige opplevelser med Enga!!! Når jeg først har rota meg til å skrive noen ord kan jeg lik`så godt si litt om hvordan jeg havnet i det gode selskap.....

Begynte egentlig når jeg var en navle stor og jeg så tippekampene sammen med mormor som var en ivrig gambler (er det noen som husker pengelotteriet forresten??). Mormor tippa system og fulgte nøye med på kamper så det var egentlig bare å følge med eller å holde kjeft, sistnevnte har jeg ennå problemer med, så det ble til at jeg fulgte med! Eneste svakheten jeg i dag kan se med godstundene til mormor og meg må være at hun holdt med MUFC (er det mulig?????). Hele familien ble påvirket av hennes iver og etterhvert tippet alle fast hver uke og broder`n (som faktisk har spilt minst 14 dager for Skiklubben, måtte han få den straff han fortjener) begynte å gå på fotballkamper. Han var allerede bitt av hockeybasillen som alle andre på Rødtvet og Vålerenga var laget, dermed var valget enkelt, det måtte bli Enga (jeg burde jo ha skjønt det allerede da, men min vei til Enga skulle i likhet med broder`ns òg preges av traume)!

Etterhvert som jeg ble litt eldre begynte jeg å spille fotball i Grei, og interessen for fotball ble ikke mindre av den grunn og gleden var stor da jeg endelig skulle på "orntli" kamp for 1 gang i hele mitt liv........... Den ble kortvarig da gratisbiletten jeg hadde fått var til Åråsen Stadion (hva galt hadde jeg rukket å gjøre på den korte tida jeg hadde levd??)! Mulig det virker litt rart siden jeg var så liten og egentlig ikke hadde noe greie på lagene osv da, men den følelsen jeg hadde på Åråsen den husker jeg ennå, det var helt forferdelig og det skulle gå mange år før jeg gikk på "orntli" kamp igjen!!

Noen år senere begynte noen av gutta i klassen å spille hockey, og vi jentene fulgte med på Jordal for å se, først pga gutta så etterhvert fordi hockey viste seg å være en kul ting å følge med på! Mitt 1 forhold ble faktisk til da jeg fikk et kjærlighetsbrev dekorert med VIF- logoer (kunne ikke motstå det), forholdet varte i hele 5 dager, til den tøffeste gutten i klassen kom med hockeykølla til Donald (den store helten min på den tiden), da ble jo det brevet fort litt tamt!

Nok om det, jeg begynte i allefall å gå på hockeymatcher og det var etterhvert stor stas å følge med på Marius Rath som er ekte Rødtvetgutt og de andre gutta når de henta bøttene! Hockey`n har t.o.m bidratt til at jeg har sett Sputnik live i Oslo Spektrum, vet ikke helt om det var en god opplevelse, men da jeg så Klanen på isen helt koko så tenkte jeg at dette er jo noe for meg!

Men det var først når jeg begynte å gå på fotballkamper igjen at jeg meldte meg inn i Klanen, noe jeg selvsagt aldri har angret på. Etter den grusomme opplevelsen på Åråsen (de har det blitt mange av, men ingen så grusom som den første) var det som å komme hjem da jeg gikk inn på Bislett!!! Men desverre var det Ullevaal som var stadioen akkurat da jeg meldte meg inn i Klanen , jeg tror det var i `94? Så har det vært litt Bislett igjen og nå er tilbake til råtne pølser på Vestbredden...som jeg drømmer om Vålerenga Park, sukk.........

Min første bortetur glemmer jeg i hvertfall ikke! Hadde nettopp fått lappen og dekorert bilen med VIF- klistremerker og turen gikk uti skogen til Gjemselund Stadion, der Kongsvinger ventet. Hadde aldri vært der før så vi dro litt tidlig for å se litt av "byen", men den rundkjøringa tok det jo ikke lang tid å beskue! I kampen hadde vi gjort en taktisk vri og putta Knut Aga jr på topp, det var braksuksess og bakhodet mitt var i VG dagen etter!! Snakk om flott intro til borteturer!

Ellers har jeg hatt mange rare opplevelser med Enga; Åråsen tok nesten fyr, tribunene i landet detter jo sammen som korthus (Nadderud, Sarpsborg, Bislett), mistet bagasjen i Bergen, dommer`n la til nesten 6 min mot Trønderbataljonen fordi de ikke klarte å score på STore, overvære LSK- VIF på Jordal pga boikott, nedrykk et par ganger osv........ Men, jeg har hatt så mange utrolig deilige opplevelser med denne klubben, cupfinale, cupvinnercup, knusing av Brann m.m at det skal mer til enn poengtrekk, matforgiftning, idiotiske sportkommentatorer etc for å ta fra meg den enorme lykkefølelsen det gir meg å se Enga spille og å ta del i Klanens sterke og hysterisk morsomme samhold!! Så får jeg heller tåle å bli mobbet av kjente og ukjente fordi de mener det er harry å være jente og supporter, bare fordi de er misunnelige eller ikke skjønner hva det dreier seg om, (jada jada svada svada)!!

Det var et lite utdrag av mitt liv som Engasupporter, så hvis ikke Kjell G og de andre gutta er altfor strenge kan de jo hende jeg kan lese dette i neste Klansropet, og kanskje skrive en liten historie til ved en senere anledning :-))

Enga for alltid, Linda


Publisert Fredag 5. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen