[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
De 16 utvalgte!
 
Av: Klanslærer`n

Mange med meg har en mening om hvem som bør spille i Eliteserien, og hvilke klubber man helst ville sett gått under torva. Personlig hadde jeg helst sett at man utvidet Eliteserien til 16-18 lag.For det første vil vi få utvidet sesongen, og fått ett par ekstra kamper. Man hadde fått flere interessante kamper i bunnen av Eliteserien, og økt muligheten for at flere hardtsatsende klubber kunne nådd Eliteserien. Som de fleste veit er det lettere å skaffe seg sponsorer med en tilværelse i vår øverste serie i forhold til 1.divisjon. Vel..dette vil uansett aldri jeg få oppleve, da pampene i NFF bruker mer tid på å spille Yatzy enn å ta opp en debatt omkring den norske seriens framtid. Det er jo farlig å med nytenkning der i hønsehuset. Nok om det, jeg vil nå komme med mitt utkast for hvilke lag jeg mener kunne skapt tidenes Eliteserie. Provokasjon for mange, glede for få:

1.VÅLERENGA IF
Unødvendig med argumenter her!

2. SK BRANN
Intim stadion, med gode muligheter for utvidelse på den ene kortsiden. Laget er et "must",bergenserne er flinke til å støtte laget, og Enga-Bsk er ett av høydepunktene for den allmenne fotball tilskuer.

3.ROSENBORG BK
Har etterhvert fått en flott stadion, og trekker bra med folk. Dessverre altfor dårlige supportere, men aner jeg en liten fremgang?

4.LILLESTRØM SK
Bra trøkk på lsk`s kamper, bra supportere selv om vi ikke unner dem ett jævla poeng, men sterkt nødvendig for den norske Eliteserien. Har etterhvert fått ett fint stadion, og selv om jeg hater lsk mer enn alt på den`a jord, håper jeg aldri de vil rykke ned. Disse kampa kan utløse selvmordstanker, men også en orgasme som ikke kan beskrives.

5.VIKING FK
Har ved siden av Melløs Norges styggeste stadion. Lite og dårlige supportere, men ett lag som trekker bra med folk. Har planene klare for ett nytt stadion, og la oss håpe at de planene vil bli realisert innen kort tid. Med ett bedre stadion anlegg vil det nok bli mer attraktivt å gå på Viking kamper.

6.SKI OG FOTBALLKLUBBEN LYN
Ett lag som i utgangspunktet alle driter i, men nødvendig på sikt for å skape ett lokaloppgjør på høyde med Brøndby-FC Køpenhavn og AIK/Hammarby-Djurgården, selvom jeg tror det vil være større sjanser for at jeg vinner i lotto enn at Bastionen skal kunne klare sin del av jobben å lage detta til en festdag.

7.ODD GRENLAND
Ett lag som har hele Telemarks støtte. Gjør ett bra ungdomsarbeid, og har muligheten for å få en bra arena med tribune på den ene langsiden, samt bra tribuner på kortsidene. Pr dags dato har de bare en tribune del som holder mål. Oddrane er heller ikke noe å skryte av, men Skiens laget har potensiale.

8.START IK
Sørlandets stolthet trekker veldig bra med folk, noe som er imponerende i forhold til hvor dårlig stadion og laget deres er. Tigerberget er få, men også her ett lag som har potensiale til å trekke enda flere folk med bedre arena forhold.

9.TROMSØ IL
Er med av den enkle grunn at vi trenger ett lag i Nord. Nordlenninger er som Bergensere ett snodig fenomen jeg ikke helt forstår meg på. Krysser du disse fenomenene får man et nytt fenomen som kalles en trønder. Nok om det..laget har en landsdel bak seg, og trekker om ikke fullt hus(eller tre like!)greit med folk. Intim stadion, med planer om oppgradering av Alfheim.

10.FREDRIKSTAD FK
Aristokraten som trekker mer folk i 2.divisjon enn Moss gjør i Eliteserien.Eneste lag i Østfold med potesiale til å bli bedre enn nummer 9 i Eliteserien! Dessverre lider laget under forferdelige stadionforhold, de som var tilstede under cup kampen for noen år siden veit hva jeg snakker om. Stadion er et "museum". Jobber med nytt stadion anlegg, og med FFK i Eliten hadde de hatt ett snitt på linje med Start.

11.TØNSBERG FK
Gamle ærverdige Eik går nå under navnet Tønsberg FK, og som FFK tilbringer laget tilværelsen i 2.divisjon. Eneste laget fra Vestfold med potensialle,med all respekt for det arbeidet man har nedlagt i Sandefjord, tror jeg ikke Sandefjord vil fenge Vestfoldingen i så stor grad som det Tønsberg vil gjøre. Jobber også her med nytt stadionanlegg, som er en forutsetning for at jeg vil ha de med på denne lista.

12.STABÆK IF
Kommer kun med hvis de for realisert sitt nye stadion prosjekt på Fornebu. Da tror jeg Bærums befolkning vil bevege seg ut av villa`n å gå på kamp. Nadderud er ett forferdelig skue, men jeg misunner klubben for Ingebrigt. Mannen er i mine øyne genial, når man ser hva han har fått til med den`a møkka klubben.

13.MOLDE FK
På grunnlag av Molde stadion, Røkke og Gjelstens Pengesekk, kommer den`a klubben med. Arbeider også bra med rekrutteringa, selv om de er en av klubba i Eliteserien med flest utlenninger i stallen. Tragisk å se hvor få Tornekrattet er.

14.STRØMSGODSET IF
Ett heis lag som absolutt hører hjemme i Eliteserien. Intim stadion, som hadde blitt enda bedre med bedre tribuner på den ene lang og kortsia. Norges styggeste by fortjener vårt besøk, Godsetunionen har middels supportere, med noen flere hjerneceller enn den stygge gule kanarifugl eller PAPPegøye om du vil.

15.BODØ/GLIMT FK
Er som TIL med på grunn av beligenheten. Har også etterhvert fått ett bedre Aspmyra. Mangler bare å få rivd den gamle hovedtribunen, og fått opp ei ny. Viktig at Eliteserien blir spredd utover kongeriket, og klubben er flink til å få fram avl (jmf.Berg familien)

16.SOGNDAL IL Ja detta laget er det vel ikke reint få klansmedlemmer som hater. Diverse uttalelser fra ledere og tidligere spellere fra saftbyggda har gjort sitt til detta hatet, ikke minst at de sørga for å sende oss ned i suppa for to sesonger siden. Etter min mening for vi skylde oss sjøl for for nederlaget. Jeg er mektig imponert over hva den`a lille byggda har klart å prestere. At de har ett snitt på litt over 2000 tilskuere er i mine øyne større enn at vi trekker 9000 til serieåpninga mot Glimt. Intim liten stadion til et lite lag. Enhver nasjon trenger en skikkelig askeladd i ligaen som klarer seg mot alle odds.

ENGA TIL JEG DØR

Publisert Torsdag 4. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen