[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Sesongen så langt
 
Av: KTW

11 kamper, 4 seiere, 4 uavgjorte og 3 tap. 16 poeng og 7 plass på tabellen. Er vi fornøyd? Er vi der vi kan forvente å være som Vålerengasupportere anno sommer`n 2002?

Synes kampen i dag, 3-1 seier mot Moss illustrerer mye av årets sesong. Fra det helt hinsides håpløse til det helt strålende. Vi er med andre ord lite stabile, men vi har ett stort potensiale. Noen som har hørt dette i relevans til Vålerenga før? Hva er det da som skiller årets Enga lag fra andre utgaver de siste 15 årene? Den største forskjellen er at tidligere utgaver hadde tapt kampen i dag 1-2 etter ett avgjørende mål av en kvalmende solariumsbrun Rune Tangen 3 minutter på overtid.

Årets Vålerengalag har vist oss spillere som faktisk er likebra eller bedre trent enn mostanderene, spillere som løper og slåss i 90 minutter , og spillere som har evnen til å ta ut litt ekstra i hele kampen og ikke bare i de minuttene når vi drar De igang med "dø for Enga". ( Er det noen som har lagt merke til hvor sjeldent "dø for Enga" sangen er sunget i år) Jeg tror jammen at vi har spillere i årets stall som er stolte av å spille i drakta vår,jamfør med tidligere sesonger.

Årets vålerengalag har vist oss at det går ann å hete Vålerenga og ikke dermed være nødt til å ha ett forsvar som er helt kokos. 11 mål baklengs på 11 kamper er helt greit, spesiellt med tanke på at 4 kom i en liten kollaps mot Viking. Er det noen som sliter med hukommelsen og ikke husker tidligere Enga forsvar ? 4 meter midtstoppere og alle dødballer imot var nok til å øke pulsen noe voldsomt. Enhver fortjent ledelse blei kasta bort på et unødvendig mål i sluttminuttene. Sidebacker som ingen ville ha hverken før eller etter at de kom til Enga ? Vi er utrolig nok blitt bra defansivt og ingenting kan glede ett Enga hjerte mere, enn å se frustrerte spisser på motstanderlaga bli avkledd av Hagen og Haraldsen. Haraldsen er ett kapitel for seg. Det står stor respekt av måten Sonja har kommet tilbake på og realisert det potensialet vi viste var der, men som desverre ikke har kommet ut før nå.

Årets Vålerenga lag har vist oss at det går ann å hete vålerenga og ha en midtbane som er bra både defansivt og offansivt. Å ha en midtbane som er befolket med spillere med teknikk og kreativitet og som samtidig ofrer seg bakover. En midtbane som kler av Rosenborg, en midtbane som nekter Odd noe framover på tross av en spiller utvist. Og bedre tror jeg det blir. Arneng er på gang. Ohr fikk endelig satt ett mål i dag. Pah er endelig iferd med å utvikle seg til den spilleren vi alle har hatt forhåpninger om at han skal bli. En egenutvikla Engaspiller.Smaker ikke den setninga godt.Det er blitt sagt mye om elendig talentutvikling i klubben vår og mye av det er muligens beretiget.Men De talentene som er blitt hauset opp av supportere de siste årene og som ikke har slått igjennom hos oss ,hvor er De nå? De har problemer med å spille seg til fast plass på storlag som Hønefoss og Lørenskog. Så lenge talentene våre ikke er dominerende på 2 laget vårt så er de ikke gode nok for tippeligaen, så enkelt er det.

Vi har 15 mål på 11 kamper. Det er greit nok, men heller ikke mere. Det gode er at vi utrolig nok har fått forsvarsspillere som skårer mål, hadde ikke trodd at jeg skulle få oppleve det. Problemet er at spissene skårer for lite og det blei vel også nevnt før sesongen som vår store akilleshæl. Ser det blir nevnt i diverse forum at nå må Enga kjøpe den og den spissen, og det hadde sikkert vært en god løsning enkelte av de navna som blir nevnt. Problemet for alle Dere som tørster etter en ny spiss, er at jeg er redd Dere forblir tørste. Jeg tror ikke det er midler til å kjøpe noen ny spiss. En ny spiss som er bedre enn De vi har koster mye penger. Rosenborg får ikke tak i ny spiss med de midlene de har. Jeg tror ikke Fredriksen legger penger på bordet før han ser hvordan det går denne sesongen, både sportslig og økonomisk.

Årets sesong har vist oss at vi har en trener som vi kan være stolte av og at vi har en trener som er stolt av å være Vålerenga. En trener som klarer å sette sammen det riktige laget, en trener som klarer å legge opp en taktikk som er induviduelt tilpasset motstanderne og som gir dem problemer. En trener som har klart å sette sammen ett bra kollektiv.

Årets sesong har vist oss at vi er på rett vei. Jeg tror ikke at det laget vi har nå kan kjempe om medaljer, men forhåpentligvis så er det godt nok til å ligge rundt en 7 plass også ved sesongslutt. Vi er ett nyopprykket lag og vi kan ikke forvente at vi skal være i toppen bare fordi vi er Vålerenga. De siste 15 årene burde ha lært oss det. Går ting som vi håper så er vi der iløpet av ett par sesonger.

Tilslutt litt om oss som supportere. Den verbale støtten har vært veldig bra i år , men det er litt skuffende at folk ikke er såpass på nett at tifoene blir 100 %. Gjør det som blir sagt/skrevet fra tifo gruppas del så slipper man at veldig mange frivilige arbeidstimer ikke gir det resultatet det fortjener. Og til de som forsatt står og klager i 2 x 45 minutter: vi hundre nærmeste rundt deg på Ullevål er kanskje ikke like inntresert i din mening som kompisene dine?

Stolt,stolt, stolt Vålerenga

Publisert Torsdag 4. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen